UNITER, dezvăluiri-șoc despre pensia lui Aimee Iacobescu! Cât primește

aimee_iacobescu_1.jpg

aimee iacobescu
Aimée Iacobescu a murit la vârsta de 71 de ani
Foto: cinemagia.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

În urmă cu numai o zi, joi (26 noiembrie), actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) declara presei că trăiește în mizerie, având o pensie mică pe care o cheltuiește pe medicamente și facturi. Aceasta condamna UNITER (Uniunea Teatrală din România) pentru faptul că nu primește indemnizația de merit, mai ales în contextul în care are în spate 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București.

Vineri (27 noiembrie), declarațiile făcute de actriță au ajuns și la „urechile” UNITER. Reprezentanții Uniunii au ripostat imediat, printr-un comunicat de presă, dezvăluind care sunt, de fapt, veniturile actriței care susține că ar fi muritoare de foame.

„Doamna Aimée Iacobescu este membră a Uniunii noastre din data de 15 iunie 2007. S-a pensiuonat la 7 noiembrie 2007 cu o pensie de bază în valoare de 1110 lei, la care s-a adăugat în procent de 50% - pensia specială UNITER, conform legii 8 pe 2006, în valoare de 550 lei, deci un total de 1660 lei la momentul respectiv”, își începe UNITER comunicatul.

Dar cel mai sus menționat se pare că nu este venitul total al artistei, pentru că pensia ei a mai crescut între timp: „Ținând cont de evoluția punctului de pensie (de la 396,2 la 830,3) și de punctajul mediu anual, pensia de asigurări sociale a doamnei Iacobescu a crescut de-a lungul timpului, ajungâng în prezent la valoarea de 2325 lei (conform calculului: 2,80036 – punctaj mediu anual x 1162 lei, rezultând un total de 3487 lei”.

Primește pensia de urmaș a mamei

UNITER susține și că Aimée Iacobescu ar avea o a doua sursă de venit, pensia urmaș a mamei ei: „De asemenea, evidențiem din declarația olografă a doamnei Aimée Iacobescu că Domnia Sa beneficiază și de pensia de urmaș a mamei, pensie a cărei valoare exactă nu o cunoaștem, dar menționăm că este vorba de pensia unui cadru militar superior, colonel sau general, fost salariat al Spitalului Militar Central”.

Uniunea confirmă faptul că actrița a depus o solicitare pentru indemnizația de merit, dar oferă o explicație și pentru faptul că aceasta nu a primit ceea ce a cerut: „Doamna Aimée Iacobescu a depus în 5 martie 2014 o solicitare pentru indeminzația de merit. Legea nr. 118 din 15 martie 2002 pentru instituirea indemnizației de merit prevede că aceasta se acordă pentru realizări deosebite și pentru recompensarea unei activități de notorietate în domeniul culturii, științei și sportului”.

Pentru indemnizația de merit, actrița trebuie să aștepte moartea unuia dintre actorii de pe listă

Se pare că pentru ca actrița să primească indemnizația de venit, unul dintre actorii de pe lista de așteptare ar trebui să ...treacă în neființă: „În prezent, toate locurile alocate UNITER sunt ocupate. Eliberarea unui loc pe această listă se face numai prin decesul unui artist. De aceea este necesară... așteptarea, oricât de crud ar suna acest lucru. Evident că există mai mulți artiști de seama ai României care încă nu dețin această indemnizație și au depus la UNITER dosare de solicitare”.

Cu toate acestea, actrița sună lunar la UNITER pentru a afla dacă situația s-a modificat cu ceva: „După momentul depunerii la UNITER a dosarului de solicitare a indemnizației de merit, doamna Aimée Iacobescu a verificat telefonic lunar stadiul solicitării Domniei Sale. De fiecare dată i s-a explicat politicos sistemul de acordare a indemnizațiilor, oferindu-i-se, de asemenea, posibilitatea acordării unui sprijin financiar pentru problemele de sănătate pe care le are, pe baza unui dosar medical care să fie analizat de Comisia medicală a UNITER. Opțiunea doamnei Iacobescu a fost să nu beneficieze de această propunere de ajutor pe care i l-am fi putut oferi prin programul nostru, Casa Artistului.

Regretăm această situație iscată în media. Cu respect, UNITER”, și-a încheiat Uniunea comunicatul.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • aimee iacobescu artisti romani mizerie

    După 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București, actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) trăiește în mizerie. Toată pensia ei se duce pe medicamente, îi mai rămân doar 40 de lei pentru plata facturilor și a mâncării. A ajuns pe culmile disperării și s-a hotărât să-și vândă toate obiectele de valoare din casă, în speranța că va strânge câțiva bani ca să trăiască.

  • aimee iacobescu

    Cu decenii în urmă, Aimée Iacobescu (69 de ani) era una dintre stelele filmului românesc. Astăzi, actriţa se zbate în sărăcie. Totuşi, speranţa a răsărit după ce povestea ei a ajuns în presa românească.

  • Au stârnit pasiuni ascunse atât în inimile colegilor de scene, cât şi în inimile tuturor bărbaţilor care au avut onoare de a le vedea pe scena teatrului românesc. S-au făcut remarcate atât prin frumuseţea şi eleganţa de care au dat dovadă, dar şi prin talentul deosebit.

  • cei mai in varsta actori romani

    Unii dintre cei mai în vârstă actori români se apropie, chiar, de pragul de 100 de ani. Aceștia sunt cunoscuți încă de pe vremea filmelor înregistrate în cromatică alb-negru, având roluri care i-au consacrat în cariera actoricească.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5