Un prieten “i-a dat peste nas” lui Tudor Chirilă după reacția de la Vocea României

tudor.jpg

tudor chirila
Tudor Chirilă a intrat în gura multora după reacția dură de pe Facebook
Foto: Facebook

La "Vocea României" își încearcă norocul tot felul de oameni talentați. Unii dintre ei sunt necunoscuți, iar alții au încercat deja gustul celebrității. O mare parte dintre concurenți cântă, însă, în trupe de coveruri, iar acest lucru l-a deranjat tare pe Tudor Chirilă, care a izbucnit și în emisiune, dar mai ales după ediția de vinerea trecută, 30 septembrie.

Antrenorul-vedetă de la emisiunea de talente muzicale a scris un mesaj dur pe Facebook: "Să vii la Vocea Romaniei ca să mai prinzi o nuntă mi se pare trist. Da, la Vocea României se cântă coveruri pentru că ăsta e formatul. Dar se presupune că show-ul ăsta e doar un punct de plecare sau un restart. Ce nu înțeleg unii este că de cele mai multe ori trupele de coveruri fac bani pe spinarea celor care au compus piesele pe care le cântă ei. Cele mai multe cluburi, ca să nu mai vorbesc de nunți, nu plătesc drepturi de autor, deci trupa de coveruri își ia onorariul pentru prestație, dar cei care au muncit să compună piesele alea nu se aleg cu absolut nimic. Și nu e vorba de bani, ci de principiu!

Știu că sunt mulți cei care au o formație alături de care scriu muzică originală, se străduiesc să razbată în industria muzicală, iar în paralel cântă într-o trupă de coveruri ca să se întrețină. La fel cum sunt trupe care încep cu coveruri, dar compun constant și inserează propriile piese în concerte. Nu acuz trupele mici care încearcă să câștige un ban, ci acuz trupele mari care refuză evoluția".

Un prieten virtual i-a atras atenția lui Tudor asupra uneia dintre cele mai de success melodii create vreodată, “Nothing Compares 2U”. A fost făcută celebră de Sinead O’Connor, dar a fost scrisă și interpretată inițial de Prince.

Ironii aruncate pe Facebook

“Tudor, lasă-mă să-ți dedic acest cover”, a scris prietenul virtual al lui Chirilă, chiar pe profilul personal de Facebook.  Artistul nu a rămas fără replică, iar înțepăturile subtile au continuat: “Ești așa drăguț (dulce) și este foarte important pentru mine să știu că, într-o duminică plictisitoare, gândurile și rugăciunile tale s-au îndreptat către mine. Singura mea mențiune este că Sinead și-a scris propriile cântece.” Admiratorul curajos a continuat: “Sunt la fel de dulce ca ciocolata, știu. Și da, și-a scris melodiile, numai că pe asta nu. Îi aparține lui Prince, dar măcar el și-a primit procentul meritat. ”

 

 

Mentorul de la emisiunea postului Pro Tv a fost contrat de colegi de breaslă, precum Cornel Ilie de la Vunk. Acesta i-a sfătuit pe toți cei care iubesc să cânte să interpreteze orice vor ei. De asemenea, nici una dintre concurentele de la Vocea României nu s-a ținut departe de scandalul iscat. Iulia Stoica a fost una dintre cele care au aprins în Tudor Chirilă dorința de a vorbi deschis despre subiectul trupelor care cântă piesele altor artiști. Iulia face parte din formația RYM, în care interpretează și coveruri, așa că s-a simțit vizată de acuzațiile lui Chirilă.

“Nu, Tudor Chirilă, nu am venit la Vocea ca să mai prind o nuntă”, a fost una dintre ideile pe care aspiranta la "Vocea României" și-a bazat scrisoarea deschisă ajunsă în presă. Iulia Stoica a subliniat că trupa sa a investit serios la nivelul echipamentelor, dar și al timpului petrecut în sala de repetiții. Mai mult, RYM nu a rămas un grup care să cânte doar piesele altora, ci și propriile creații.

Loading...

Citește și