Ultima poză cu Carmen Stănescu la teatru! Acum 14 ani a jucat în „Egoistul”

627x0.jpg

Damian Crasmaru, Carmen Stanescu, drama actrite Epoca de Aur, gonartroza, nunta de aur, teatru, TNB, cupluri actori, Quartet, Teatrelli
1957 - În piesa „Ovidiu", de Vasile Alecsandri
foto: TNB

Îndrăgita actriţă, care a bucurat generaţii întregi cu talentul ei uriaş, ne-a părăsit pe 11 aprilie, la 92 de ani, după o îndelungată suferinţă. Carmen Stănescu n-a mai urcat pe scenă din 2004, când a jucat la TNB, în piesa “Egoistul”, în regia lui Radu Beligan.

Actriţa Carmen Stănescu s-a născut pe 29 iulie 1925, în Bucureşti. A urmat Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică, promoţia 1944-1948, la clasa profesoarei Mărioara Voiculescu, apoi a debutat în 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna, în piesa "Fraţii Karamazov". Ultimul ei proiect artistic datează din 2010, filmul documentar “Măria sa, Birlic”, unde a interpretat propriul rol. La TNB a jucat ultima oară pe 30 octombrie 2004, în piesa “Egoistul”, în regia lui Radu Beligan.

000011.jpg

Carmen Stanescu
2004 - Carmen Stănescu, la TNB, după ce a jucat în "Egoistul"
Foto: Costin Dinu

De la acel eveniment vă prezentăm azi această fotografie de colecție, realizată de un cititor Click!, care a avut bunăvoința să ne-o trimită pe adresa redacției. Carmen Stănescu avea atunci 79 de ani, era în putere și fermeca publicul cu fiecare replică. În ultimii ani însă, ea și-a rărit aparițiile publice, din cauza unor afecțiuni care au țintuit-o la pat.

“Actriţa Carmen Stănescu nu e deloc bine. A făcut o gonartroză şi nu mai poate merge (n.r. afecţiune cronică a genunchiului, invalidantă, cu evoluţie progresivă, prin care cartilajul se degradează progresiv, cu apariţia durerii şi limitarea mobilităţii). Ea a fost şi campioană la atletism, la <suta de metri>, a fost sportivă mare, a mai practicat şi alte sporturi, a fost cinci ani în echipa națională de tir. La vârsta ei, doctorii se tem să o opereze, pentru că e posibil să apară şi alte complicaţii. Merge destul de dificil, nu mai joacă nicăieri şi, sincer, nici eu nu mai vreau să joc”, ne povestea, în septembrie anul trecut, Damian Crâșmaru, soțul regretatei actrițe.

nunta_de_aur-primaria_sector_2_carmen_stanescu_pa_0028.jpg

Damian Crasmaru, Carmen Stanescu, drama actrite Epoca de Aur, gonartroza, nunta de aur, teatru, TNB, cupluri actori, Quartet, Teatrelli
În 2007, Damian Crâșmaru și Carmen Stănescu au sărbătorit nunta de aur
foto: Adevarul

Trupul neînsufleţit al actriţei Carmen Stănescu va fi depus sâmbătă, 14 aprilie, între orele 10.00 şi 13.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti, unde cei care au iubit-o şi apreciat-o îi pot aduce un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc la cimitirul Reînvierea, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul TNB.

 

Loading...

Citește și

  • Damian Crasmaru, Carmen Stanescu, drama actrite Epoca de Aur, gonartroza, nunta de aur, teatru, TNB, cupluri actori, Quartet, Teatrelli

    Fermecătoarea actriţă a bucurat generaţii întregi cu apariţiile ei în filme şi piese de teatru, dar mai ales în emisiunile de varietăţi. Însă azi, după 7 decenii de carieră, Carmen Stănescu nu-şi mai poate face meseria din cauza vârstei înaintate, 92 de ani, dar şi din cauza unor probleme de sănătate care o ţin la pat. Soțul ei, maestrul Damian Crâşmaru, ne-a povestit cum e viața lor, cu bune, cu rele.

  • Marea actriță Carmen Stănescu face câteva declarații emoționante cu privire la tot ce i-a fost dat să vadă până la venerabila vârstă de 91 de ani. Cu o carieră impresionantă ce se întinde pe mai bine de trei decenii la Teatrul Național din București și cu o poveste de dragoste ca în povești, pe care a trăit-o alături de soțul ei, Damian Crâșmaru, artista vorbește despre crezurile și observațiile cu care dă piept zi de zi.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1