TVR cere sprijinul statului român pentru finala Eurovision

euro-1-51515515156556.jpg

eurovision, anton, datorie, sanse, pariuri
Ovidiu Anton, în pericol să nu urce pe scenă, în luna mai, în marea competiţie europeană de la Stockholm

România riscă în acest an să nu participe la concursul Eurovision 2016, ce are loc în luna mai, la Stockholm, Suedia. Deşi TVR a plătit organizatorilor taxa de participare, instituţia publică ar putea fi pedepsită pentru datoriile acumulate de-a lungul timpului, care depăşesc 10 milioane de euro. Ultima rată, care a fost în valoare de 250.000 de euro, a fost achitată de TVR în luna ianuarie.

TVR şi Ovidiu Anton (33 ani) se află într-un mare impas. Reprezentantul României la concursul final Eurovision, ce se desfăşoară la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai, ar putea să nu mai fie primit pe scenă, din pricina datoriilor imense acumulate de televiziunea publică în ultimii opt ani, la European Broadcasting Union (EBU). Informaţia a fost făcută public chiar de către TVR, printr-un comunicat. În acelaşi pericol se află şi transmiterea Campionatului European de Fotbal, dar şi Olimpiada de la Rio. ”Reprezentanţi ai European Broadcasting Union - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa - au anunţat, deocamdată verbal, reprezentanţii Televiziunii Române că, din cauza datoriilor acumulate în ultimii opt ani la EBU de către TVR, acest organism va trece la următorul prag de sancţiune. Astfel, România riscă să nu fie acceptată pe scena Eurovision şi nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite această competiţie”, se arată în comunicatul TVR.

TVR are datorii de peste 10.000.000 de euro

Televiziunea publică are la EBU datorii de peste 10 milioane de euro, cele mai vechi datând din perioada 2011-2012. În comunicat se menţionează că ultima plată a fost făcută în luna ianuarie, în valoare de 250.000 de euro, după care TVR a anunţat organizaţia internaţională că nu mai are cum să susţină aceste plăţi. În privinţa concursul Eurovision, TVR precizează că taxa de participare, în valoare de 120.000 de euro, pentru finala de la Stockholm, a fost achitată la timp. TVR a cerut sprijinul statului român. Dar şi EBU a atenţionat Parlamentul, Guvernul şi Ministerul de Finanţe de la noi.

Ovidiu Anton și delegația României continuă să lucreze la spectacolul pentru Eurovision

eurovision, anton, datorie, sanse, pariuri

 

”Privim cu îngrijorare la ceea ce se va întâmpla în următoarele zile, când sperăm ca instituţiile abilitate, cărora televiziunea publică le-a solicitat sprijinul, să reacţioneze... TVR e un bun naţional, iar participarea României la Eurovision este o tradiţie din 1993. S-ar irosi munca unei echipe întregi de luni de zile în cazul în care artistul nostru nu va mai fi primit pe scenă. Iar impactul moral asupra  reprezentantului ţării noastre ar fi dezastruos. Până la aflarea unor veşti pozitive,  pregătim în continuare show-ul. Ovidiu e plecat la Londra, iar săptămâna viitoare va merge la Bruxelles, în turneele de promovare pe care le realizăm cu sprijinul sponsorilor. Sperăm ca ceea ce se numeşte  ”Moment of silence” să fie doar titlul piesei lui Ovidiu, ci nu reacţia oficialităţilor. Avem încredere că show-ul artistului nostru se va ridica la nivelul vocii sale puternice, apreciată peste tot pe unde am fost alături de el”, a declarat pentru Click! şefa delegaţiei României la Eurovision, Iuliana Marciuc. 

eurovision, anton, datorie, sanse, pariuriZoom
Ovidiu continuă să se pregătească pentru Stockholm, alături de echipa sa

 

Casele de pariuri ne văd la coada clasamentului

eurovision, anton, datorie, sanse, pariuriZoom
Rusul Serghei Lazarev este cotat cu prima șansă la trofeu

 

Ovidiu Anton a câștigat pe 6 martie concursul Eurovision de la Baia Mare cu piesa „Moment Of Silence” și ar trebui să meargă în Suedia pentru a reprezenta România în etapele finale ale competiției. El a primit cele mai multe puncte din partea juriului, în semifinală, dar și cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, în finală. La casele de pariuri de afară, Ovidiu nu e foarte bine cotat, fiind clasat pe locul 32. Favorit la câștigarea trofeului este reprezentatntul Rusiei, Serghei Lazarev. 

Nici românii nu îi dau mari șanse lui Ovidiu. Puţini cred într-o posibilă victorie a lui la Stockholm. Potrivit barometrului INSCOP Research realizat la comanda ziarului Adevărul, 11,2% din respondenţi consideră că piesa care reprezintă România se va clasa în jumătatea superioară a clasamentului final, iar 9,2% din populaţie crede că piesa interpretată de Ovidiu Anton va ocupa un loc în jumătatea inferioară a clasamentului. Un procent de 7,9% nu cred că melodia va trece de semifinale, în timp ce numai 6,7% cred că aceasta se va clasa pe podium sau va câştiga competiţia. 

loading...
Loading...

Citește și

  • ovidiu anton

    Televiziunea Română (TVR) a reușit "performanța" de a acumula datorii către European Broadcasting Union (EBU), în ultimii opt ani, ceea ce poate duce la sancționarea cu excluderea din concursul Eurovision, ce va avea loc în 10, 12 și 14 mai în Suedia, la Stockholm.

  • Solistul care-și încearcă norocul la marea finală Eurovision, de la Stockholm (Suedia), în perioada 10-12 mai, cu piesa ”Moment of Silence”, a slăbit vizibil. Ovidiu Anton (33 de ani) a promis, luna trecută, că se va mai subția și chiar s-a ținut de cuvânt, acul cântarului indicând acum cu 5 kilograme mai puțin.

  • ovidiu anton castigator eurovision romania 2016

    Acum are peste 100 și ceva de kilograme, dar Ovidiu Anton (33 de ani) nu a fost întodeauna grăsuț. Cântărețul care va reprezenta România în Suedia, la competiția internațională Eurovision 2016, avea cu 50 de kilograme mai puțin acum mai bine de zece ani, când s-a lansat la Școala Vedetelor (TVR). Click! îți prezintă imagini în exclusivitate.

  • eurovision finalisti

    Duminică (6 martie) a avut loc Finala Eurovision România 2016. Câștigătorul adiției din acest an este Ovidiu Anton (33 de ani). Solistul va reprezenta România la etapele finale ale competiției, în Stockholm (Suedia), în luna mai.