Tudor Chirilă, despre viața lui Cristian Țopescu

tudor_chirila_0.jpg

Tudor Chirilă

Tudor Chirilă a publicat un mesaj pe rețelele de socializare în care explică faptul că Cristian Țopescu a realizat foarte multe lucruri importante pentru cultura din România. Artistul și-a spus punctul de vedere cu privire la amprenta pe care Cristian Țopescu și-a lăsat-o asupra României și a sprotului românesc.

Tudor Chirilă a explicat faptul că tatăl lui era un bun prieten cu Cristian Țopescu, iar în mesajul publicat pe rețelele de socializare el a vorbit despre ultima perioadă din viață a comentatorului sportiv.

“Fără să vrea, înainte de moarte, Cristian Topescu a făcut o radiografie esentiala a situatiei Romaniei postdecembriste. Discutând despre felul în care el a fost interzis de pe postul national (despre acest interviu am citit in Adevarul), Țopescu a spus ca Elena Ceausescu a fost dezinformata de prim-ministrul de pe atunci, Constantin Dăscălescu, care a țnțeles sugestia lui Țopescu vis-a-vis de plecarea fotbaliștilor tineri ca pe un îndemn la adresa generației tinere in general. Și aici vine cheia: Topescu a spus că a aflat de aceasta dezinformare dupa Revolutie, de la fostul sef de cabinet al lui Dascalescu care, atentie, ii era coleg in Parlament. Iată unul din cele mai simple exemple ca Revolutia nu a fost altceva decat preluarea puterii de catre esaloanele doi si trei. Ce trăim astăzi este doar rezultatul politicilor acestor eșaloane care au avut grijă în toți acesti ani să-și aservească țara în diverse feluri, fie că e vorba de privatizari frauduloase, instaurarea spagii ca forma suprema de coruptie sau modificarea legislatiei de asa maniera incat sa foloseasca doar mafiei politice”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

topescu2.jpg

Cristian Țopescu
Loading...

Citește și

  • Respectat pentru valoarea şi discreţia sa, Cristian Ţopescu a fost condus pe ultimul drum de cei apropiaţi, oameni de sport, dar şi din presă la capătul unei ceremonii sobre. Unii dintre cei care l-au îndrăgit şi l-au admirat pentru comentariile sale au îngenunchiat în faţa catafalcului.

  • În mai 1967, Cristian Ţopescu îşi începea cariera în televiziune. O carieră deosebită, una în care a marcat prin comentariile sale momente importante ale sportului românesc, dar şi mondial. După 51 de ani, într-o zi ploioasă de 17 mai, vocea maestrului s-a auzit iar în studiourile TVR.