Tudor Chirilă, amintiri de la începutul carierei. Gyuri Pascu i-a deschis drumul în muzică

chrila.jpg

tudor chirila
Ioan Gyuri Pascu a fost cel care i-a realizat lui Tudor Chirilă primul disc cu Vama Veche
Foto: Facebook

Tudor Chirilă a făcut dezvăluiri despre trecutul său și al colegilor de trupă, de la începutul carierei lor în muzică. Cântărețul este, de obicei, destul de rezervat cu privire la viața sa privată, dar un anunț în mediul online l-a determinat să scape un mic secret.

Tudor Chirilă vrea să dea o mână de ajutor tinerilor artiști și îi invită la o conferință în care vor afla mai multe despre cariera muzivală, cum să devină cunoscuți și cum să fie originali (el nu a avut niciodată o părere prea bună despre artiștii care fac cover).

Solistul de la Vama Veche a dat propriul exemplu în acest sens și a vorbit puțin despre perioada de început a trupei sale și despre cât le-a fost de greu să devină celebri pentru a avea și câștiguri pe măsură. Primul artist care i-a remarcat și care le-a produs și primul disc, a fost chiar Ioan Gyuri Pascu:

„Anunț important pentru trupele și artiștii solo la debut. Una dintre cele mai importante chei de acces în lumea concertelor e să te vadă cineva. Așa a mers treaba asta întotdeauna. Când am debutat în muzică ne-am dat peste cap să ne vadă și pe noi cineva, așa că prima cântare oficială a fost la un set de 20 de minute în pauza formației Dracula la Lăptăria lui Enache acum vreo douăzeci de ani. Cred că așa a ajuns să audă de noi Gyuri Pascu și să ne producă primul disc. Lucrurile s-au schimbat mult de atunci”, scrie Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

 

Loading...

Citește și

  • tudor chirila

    Pentru Tudor Chirilă, ziua de 21 noiembrie înseamnă ziua în care a murit tatăl său, marele jurnalist sportiv Ioan Chirilă. Dacă imediat după moartea jurnalistului, Tudor a ținut să-i păstreze vie imaginea prin organizarea Premiilor Ioan Chirilă, acum, după ce a devenit la rândul său tată, artistul privește totul dintr-o altă perspectivă.

  • E o plăcere să-i priveşti şi să-i asculţi la „Vocea României”, show difuzat în fiecare vineri, de la 20.30, la PRO TV. Tudor Chirilă şi Adrian Despot fac senzaţie la masa juriului şi n-ai cum să nu te întrebi cine or fi norocoasele care îi aşteaptă acasă. Click! îţi arată ce familii superbe au cei doi rockeri rebeli.