Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Darie, depus la Teatrul Bulandra

anca-pandrea-si-ducu-darie-crop-1568819848.jpg

alexandru darie
Alexandru Darie avea 60 de ani
Foto: arhivă personală

Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Darie a fost depus în această seară, la ora 20.00, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra din Bucureşti. Înmormântarea regizorului va avea loc duminică, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu.

Update: Oana Pellea, Andreea Esca, Emilia Popescu și Marian Râlea s-au aflat printre cei care au venit vineri seara la Teatrul Bulandra, pentru a-i aduce regizorului un ultim omagiu. Cei veniţi să îşi ia rămas-bun de la regizor şi-au stăpânit cu greu lacrimile, iar Oana Pellea a fost nevoită se se sprijine de un perete pentru a face faţă durerii covârşitoare. Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, la rândul său, o coroană de flori, la sediul Teatrului Bulandra, pe care regretatul Alexandru Darie l-a condus timp de 17 ani cu devotament şi implicare. 
Citeşte întreaga ştire: Trupul neînsufleţit al lui Ducu Darie a fost depus la Teatrul Bulandra. Actrița Oana Pellea, îndurerată, căpătâiul regizorului

Alexandru Darie a fost depus vineri, 20 septembrie, ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, unde va rămâne până duminică, 22 septembrie, la ora 12.00. În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase. Înmormântare va avea loc duminică, 22 septembrie, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu. Anunţurile privind funeraliile regizorului au fost făcute de reprezentanţii Teatrul Bulandra, instituţia de cultură pe care Alexandru DArie a condus-o rimp de 17 ani. 

Diagnosticat în anul 2016, cu ciroză hepatică în stadiu incipient, Alexandru Darie a continuat să lucreze şi să trăiască în condiţii de absolută normalitate şi a reuşit să finalizeze supraproducţia "Coriolanus.

"Îngrijit de medici de la spitalele Elias şi Ponderas, supravegheat de doamna doctor Dana Safta, cea pe care o numea îngerul lui păzitor, s-a aflat sub tratament în ultimii 2 ani iar afecţiunea hepatică s-a menţinut în parametrii iniţiali, fără modificări evolutive, neprezentând vreo complicaţie, fără probleme esofagiene şi fără episoade hemoragice. Nu s-a pus niciodată problema transplantului hepatic şi nu a fost vreodată pe nicio listă de transplant", menţionează într-un comunicat aceeaşi reprezentanţi ai Teatrului Bulandra. 

Alexandru Darie a murit miercuri la vârsta de 60 de ani

Alexandru Darie a murit la vârsta de 60 de ani."A fost un om care a iubit enorm Teatrul, Oamenii şi Viaţa. A trăit demn, discret şi delicat şi a trăit frumos! A avut forţa interioară să lupte pentru viaţă şi să intre fără frică în moarte, prezent, puternic, înconjurat de iubire, de multă iubire! Ultima piesă pe care o moştenise fără să vrea, dar pe care a înţeles-o atât de bine, era despre moarte, despre lumină şi despre conştiinţa pură. Alexandru Darie îşi dorea ca lumea să fie mai bună şi o vedea de multe ori mai bună decât era. Preţuia cel mai mult integritatea şi încrederea şi le dorea tuturor să fie mai buni. Vă dorim tuturor să vă amintiţi de el aşa cum noi, cei foarte apropiaţi, l-am văzut în momentul intrării în lumină: strălucitor, împăcat cu tot, indestructibil şi invincibil! Lumină clară!", au notat actorii teatrului. 

Alexandru (Ducu) Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie şi al actriţei Consuela Roşu, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de teatru români, care a montat numeroase spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate.

 

Citeşte şi:

 

Boala de care suferea Alexandru Darie. Regizorul era bolnav din 2016

Motivul pentru care Anca Pandrea nu va merge la înmormântarea fiului vitreg, Alexandru Darie

 

Loading...
 
 

Citește și

  • alexandru darie

    Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie, pe un pat de spital al Institutului Clinic Fundeni, răpus de ciroză. Regizorul şi directorul Teatrului Bulandra a trăit o viaţă dedicată teatrului, iar în afara scenei a avut o existenţă discretă. Tocmai de aceea se cunosc puţine informaţii despre femeia care a reuşit să îi intre în suflet. Maria Miu este fosta soţie a lui Ducu şi singura care i-a dăruit un copil.

  • iurie darie si anca pandrea

    Alexandru Darie a murit miercuri, 18 septembrie. Regizorul şi directorul Teatrului Bulandra era internat de două săptămâni la Terapie Intensivă la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti şi se trata de câţiva ani de ciroză la o clinică privată din Capitală. Întreaga copilărie i-a fost marcată de teatru, iar tatăl său şi mama sa, Consuela Roşu, l-au purtat pe scene din întreaga ţară. Ulterior, şi-a descoperit vocaţia în lumea teatrului şi a regizat satire politice. Din nefericire, relaţia cu tatăl său nu a fost una dintre cele mai bune, căci regizorul nu a privit cu ochi buni legătura pe care el o avea cu Anca Pandrea. Securea războiului a fost, totuşi, îngropată atunci când Iurie Darie a primit diagnosticul crunt care i-a adus sfârşitul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1