Totul despre drama româncei chinuite de milionarul mexican

poza-mare-89651651515665.jpg

drama, Irina, sot, mexican
Hector Bitar de la Penaduce o viaţă de huzur, pasiunile sale fiind băutura și drogurile

Are numai 25 de ani, dar a trecut prin mai multe momente de coşmar decât trăiesc alţii într-o viaţă. Irina Cristescu, fiica proprietarilor afacerii “Opticris” încearcă să-şi păstreze alături copilul după ce a reuşit cu greu să scape de soţul mexican Hector Bitar de la Pena. Click! vă dezvăluie, în exclusivitate, cum a încercat milionarul de 46 de ani să scape definitiv de tânăra româncă.

O decizie judecătorească pe care nici o mamă din lume n-ar putea s-o accepte a determinat-o pe Irina Cristescu să lupte în continuare până-n pânzele albe. La mijloc se află fetiţa ei, de numai doi ani, Alessia. Ieri, tânăra de 25 de ani a mers în Parlament, la Comisa de Abuzuri a Camerei Deputaţilor, unde a vorbit despre drama prin care trece, dar şi despre o uluitoare decizie a justiţiei. În urmă cu câteva zile, Tribunalul Bucureşti a decis ca fetiţa pe care o are cu milionarul Hector Bitar de la Pena să aibă domiciliul în Mexic. Alături de tată. De un bărbat care se poate numi „tată” doar din punct de vedere biologic şi doar în acte, pentru că în realitate este un bărbat violent, a cărui deviză este „alcoolul, drogurile şi petrecerile reprezintă viaţa”. De acest bărbat, Irina a fugit în urmă cu doi ani, ajutată de avocaţi şi poliţişti din două ţări.

«Eşti nora pe care ne-am dorit-o»

Povestea lor a început în 2011, în America, unde Irina, pe atunci în vârstă de nici 20 de ani, era studentă la Arte. În cercurile de artişti l-a cunoscut pe Hector Bitar, un milionar excentric, care se recomanda drept architect, dar „lucra” numai în cluburi şi pe la petreceri udate cu mult alcool. A fost dragoste la prima vedere, iar tânăra româncă s-a lăsat cucerită de bărbatul care era dorit de zeci de femei. Şase luni mai târziu, cei doi se căsătoreau cu mult fast, viaţa părând foarte roz în apartamentul de 3,5 milioane de dolari pe care Hector Bitar îl avea la New York. Apropiaţii Irinei au povestit pentru Click! că cei doi au stat mai mult în America. 

Hector îşi lovea soţia gravidă

”Mergeau în Mexic la familia lui, oameni extrem de bogaţi şi influenţi, cu afaceri în domeniul hotelier. Mama lui Hector se purta foarte frumos cu Irina, îi spunea că este nora pe care şi-a dorit-o întotdeauna şi că abia aşteaptă să-şi strângă în braţe primul nepoţel”, ne-au dezvăluit sursele citate. Lucrurile n-au fost însă „roz” prea multă vreme, iar Irina avea să afle adevărata faţă a celui căruia îi declarase iubire eternă. În 2013, le-a dat tuturor vestea că va deveni mămică. Spera din tot sufletul că soţul ei se va schimba, că va renunţa la alcool şi la petrecerile înecate în droguri, la anturajul dubios, din care făcea parte şi un bărbat acuzat de crimă, Juan Manuel Turcot.

”Când Irina era gravidă în luna a treia, a avut loc un incident care a marcat-o teribil. Vărul primar al lui Hector a fost găsit mort din cauza unei supradoze de heroină. Când a aflat vestea, soţul ei a vrut să se arunce de la balcon, iar ea a încercat să-l împiedice. A lovit-o, a urlat, a speriat pe toată lumea din casă. Crizele de nervi au devenit apoi din ce în ce mai dese. Nu-i păsa că soţia este însărcinată, venea dimineaţa beat şi începea scandalul”, ne-au mai spus persoane din cercul familiei Cristescu. Românca a născut-o pe Alessia în America, la începutul lui 2014. Mama ei a venit din România să-i fie alături, însă a fost şocată de gestul proaspătului tătic: Hector i-a spus soţiei să stea cu fiica lor şi cu mama ei la hotel, pentru că n-au loc în apartamentul lui! Mai mult, el a şi plecat în Mexic, la mama şi la sora lui. ”Irina s-a tot gândit cum să facă să-l schimbe. Soacra a sfătuit-o să vină cu copilul în Mexic, să-l ajute să-şi creeze o legătură cu copilul”, spun sursele noastre. Asta a şi făcut Irina Cristescu, fără să ştie că va fi începutul sfârşitului. 

«E o piedică în viaţa noastră»

Bitar se comporta tot mai urât, chiar şi în rarele momente în care trecea pe la vila unde stăteau soţia şi fiica lui, de nici două luni. Momentul în care tânăra a decis că trebuie să ia o decizie radicală a fost cel în care a găsit câteva conversaţii terifiante între soţul ei, sora acestuia şi temutul Turcot, bănuit a fi asasin plătit. ”Putem folosi şi alte metode… dacă o răpim pe Alessia, pe ea putem s-o declarăm nebună… s-o deportăm… e o piedică în viaţa mea”, sunt doar câteva dintre planurile pe care şi le făceau cei trei. 

Interogaţi 20 de ore de FBI

Irina Cristescu s-a temut pentru viaţa ei şi pentru soarta bebeluşului, mai ales că acum cunoştea firea violentă a mexicanului şi relaţiile sus-puse pe care le avea familia acestuia. A decis să-şi cheme de urgenţă familia din România, iar ceea ce a urmat e demn de un film poliţist. ”Familia Cristescu a luat legătura atât cu avocaţi, cât şi cu Ambasada României, dar şi cu cea a Statelor Unite, pentru că fetiţa e cetăţean american. Au fost sfătuiţi să plece chiar în acea zi din Mexic. Au luat un avion privat până la Houston (SUA), însă când au ajuns acolo, surpriză: fuseseră daţi în urmărire prin Interpol pentru răpire de minor. Au stat în aeroport 20 de ore, interogaţi de poliţie şi de FBI. Într-un final, agenţii au declarat că din punctul lor de vedere pot pleca, ei neconsiderând că este vorba despre o infracţiune, copilul fiind cetăţean american”, au povestit pentru Click! sursele citate. Cu toţii au fost escortaţi de poliţie până la un hotel din apropierea aeroportului, însă şi de acolo au fost mutaţi pentru că oamenii mexicanului erau deja în drum spre ei. Cu un avion privat, fără escală, familia Cristescu ajungea în România pe 23 martie 2014. Irina a deschis procesul de divorţ şi de custodie, încercând în acelaşi timp să rezolve civilizat situaţia cu familia Bitar. Ba chiar soţul şi mama acestuia au venit în România să vadă fetiţa, au fost primiţi de Irina şi de părinţii ei, însă singura lor cerinţă era „vrem copilul”. Asta în condiţiile în care, culmea, în Mexic există un ordin de restricţie pe numele lui Bitar, care-i interzice să se apropie de Irina şi de fiica lor Alessia! Iar Tribunalul Bucureşti a decis ca fetiţa să aibă domiciliul la tatăl ei, decizie ”halucinantă şi fără precedent”, după cum o numeşte avocatul Călin Andrei Zamfirescu, care o va ataca la Curtea Supremă de Justiţie. 

drama, Irina, sot, mexicanZoom
Mesajele ciudate găsite de Irina pe telefonul soţului ei, care discuta cu sora lui și cu Turcot

Prietenul Turcot, un asasin plătit?

drama, Irina, sot, mexicanZoom
Juan Manuel Turcot (stânga), alături de milionarul mexican

Nelipsit din anturajul lui Hector Bitar a fost dintotdeauna un controversat afacerist local, care sub aparenţa unui individ lipsit de griji financiare, înşela, fura şi chiar ucidea. Juan Manuel Turcot Rodríguez a intrat în atenţia opiniei publice din Mexic în 2011, după ce a devenit principalul suspect în asasinarea unui avocat, găsit împuşcat la ieşirea dintr-un restaurant. Culmea, avocatul era chiar unul dintre cei care, cu câţiva ani în urmă, pledaseră pentru pedeapsa cu închisoarea în cazul lui Turcot, acuzat că fura din locuinţele unor bogătaşi locali. Afaceristul nu a fost nici până în ziua de azi condamnat, din lipsă de probe şi din lipsă de martori. Gurile rele spun că prietenii săi influenţi ar fi avut „grijă” ca martorii să dispară, pentru ca el să se bucure de libertate. Turcot n-a lipsit nici de la nunta lui Hector Bitar cu Irina Cristescu, nici de la petrecerile în cerc restrâns organizate de mexican sau de sora acestuia, Ana. ”Irina a fost îngrozită când l-a văzut la masă, în casa cumnatei sale. Ştia ce reputaţie are şi nu înţelegea ce caută acolo. Mai mult, se juca relaxat cu un pistol, pe care îl învârtea pe degete”, ne-a povestit o sursă bine informată.  

 

loading...
Loading...

Citește și

 • hector bitar irina cristescu

  Lupta pentru custodia micuței Alessia continuă între Irina Cristescu (24 de ani) și Hector Bitar de la Penna (45 de ani), după ce Tribunalul din București a decis înapoierea acesteia către tată, la domiciliul acestuia din Mexic.

 • hector bitar irina cristescu

  Irina Cristescu (24 de ani) și Hector Bitar (45 de ani) de la Penna se luptă pentru custodia fetiței lor în vârstă de doi ani, după ce, în anul 2015, au decis să pună capăt căsniciei. Judecătorii Tribunalului București au luat o decizie complet neașteptată în acest sens, mai ales în contextul în care Hector, nepotul afaceristului mexican Carlos Slim, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, nu a angajat un avocat pentru a-l reprezenta.

 • alexei florea

  O femeie de 42 de ani din România a fost chinuită în Italia de un conaţional, care a vrut s-o determine să se prostitueze prin cele mai îngrozitoare tratamente.

 • ramona nerra eurovision elvetia 2016

  S-a născut la Craiova, a cântat în trupa Alize, dar are mare succes de când a participat la „The Voice”, în Germania, țară în care s-a și stabilit de câțiva ani. Ramona Nerra (36 de ani) a studiat Teatru şi Film, la Bucureşti, dar acum trăiește în Dusseldorf, unde s-a căsătorit şi are două fiice, gemene. Click! îți prezintă povestea ei de succes.