Totul despre drama actorului Vladimir Găitan

moraru90809809.jpg

La sfârșitul lui august, la înmormântarea bunului său prieten, Marin Moraru, Găitan era trist și slăbit

Este de nerecunoscut. A ajuns o „umbră” a bărbatului care a fost odinioară, iar cei dragi tremură pentru viaţa lui. Actorul Vladimir Găitan (69 de ani), care duce de ani de zile pe picioare o boală rară, o formă rară de cancer al sângelui, trece prin momente grele.

Nici trei luni n-au trecut de când, la înmormântarea bunului său prieten Marin Moraru, îndrăgitul actor Vadimir Găitan spunea, resemnat, că următorul care va pleca la ceruri va fi chiar el. Apropiaţii lui ne-au povestit, cu tristeţe, că o parte din previziuni s-au adeverit. Boala lui Găitan s-a agravat, iar corpul lui, slăbit de ani şi de boala care îl macină, face eforturi tot mai mari să reziste.

”A fost în spital, unde medicii i-au făcut toate tratamentele necesare timp de mai bine de o săptămână. Când a plecat acasă, era în scaunul cu rotile, iar starea lui nu e prea bună. Toată familia e răvăşită”, a povestit pentru Click! un apropiat al actorului.

Diagnosticat cu un cancer al sângelui, de 30 de ani, actorul s-a luptat ani întregi cu boala, fără să se plângă şi fără să vrea să atragă atenţia asupra problemelor sale de sănătate. Coşmarul său a început când, printre invitaţii săi, la premiera unui spectacol, s-a aflat şi o doctoriţă. Femeia a devenit bănuitoare când i-a văzut actorului roşeaţa nefirească din obraji, astfel că l-a chemat de urgenţă pentru analize.

hossu87987.jpg

În 2012 l-a condus pe ultimul drum pe Emil Hossu

Diagnosticul a fost unul crunt. ”După analize s-a descoperit că am o formă de cancer de sânge şi mi s-au mai dat 10 ani de trăit. Dar uite că au trecut 27 de ani de atunci şi sunt încă în viaţă. (...) M-am menajat şi am încercat să nu mai fac sport, să stau cuminte. În tinereţe am fost de două ori în străinătate, pentru tratament. Acum fac unul la Fundeni şi ţin să le mulţumesc celor de acolo. Sunt bine îngrijit, sunt doctori profesionişti. Soţia mă susţine, ea îmi aminteşte mereu să iau pastilele”, povestea actorul nostru. Tratamentul e însă unul costisitor: “În urmă cu cinci ani (în 2009 –n.r.) am ieşit la pensie, primesc 1.300 lei, dar, cum aproape pe toţi îi dau pe pastile, trebuie să urc în continuare pe scenă, pentru un ban în plus”, susţinea Vladimir Găitan.

patrichi898-0.jpg

Şi în aprilie 2016, la priveghiul lui Cornel Patrichi, suferinţa i se citea pe chip

Necruţătoarea boală îi dădea mereu stări de depresie şi îl făcea să se gândească la moarte. „Nu mi-e frică de moarte. Am stări de depresie şi îmi doresc să mor. Am obosit. Văd în moarte o odihnă binemeritată. Am fost şi sunt un tip foarte activ, dar tot ce văd că se întâmplă în jurul nostru îmi creează o stare de nesiguranţă şi o depresie îngrozitoare. N-am garanţia zilei de mâine. Uită-te, am o căsuţă frumoasă, o curticică de 60 de metri. Nu mă găseşti cu zeci de hectare, e doar o casă cu trei dormitoare, dar nu mai pot să rezist, am scos-o la vânzare pentru că nu ne mai permitem s-o întreţinem”, declara Vladimir Găitan într-un interviu pentru “Adevărul”. 

Acum, familia şi apropiaţii lui Găitan speră ca actorul să-şi revină şi să redevină omul optimist pe care îl cunosc de atâţia ani. 

A jucat multe roluri de doctori

actori8909.jpg

Găitan, alături de actorii din telenovelă

Ca o coincidență, Vladimir Găitan a jucat multe roluri de medic atât în seriale, cât şi în filme. L-a interpretat pe doctorul Toma în „Inimă de ţigan” (2007), „Regina” (2008), „State de România” (2010) şi „Moştenirea” (2011), iar în filmele Poker” (2010) şi „Ultimul corupt din România” (2012) a fost chirurgul plastician Horia Vrabete. Însă rolul vieţii lui a fost cel al lui Tudor Gheorghiu, în “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” (1980). Actorul este căsătorit cu Tunde (Bobiță, cum o alintă el). Au doi copii, Alexandru și Gloria, plus doi nepoți chirurgi, unul în Spania şi altul în Franţa. 

Loading...

Citește și

  • sebastian papaiani a murit

    Sebastian Papaiani a murit, marți dimineață (27 septembrie), anunță televiziunile de știri. În luna mai, actorul a suferit un atac cerebral, iar de atunci, maestrul în vârstă de 80 de ani s-a luptat să-și revină. Din păcate, îndrăgitul actor a încetat din viață.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1