Tora Vasilescu a făcut 67 de ani. Pozele sexy care au făcut istorie și marea revenire a actriței

A jucat în zeci de filme româneşti, iar după 2004 a făcut furori în telenovele precum „Numai iubirea”, „Daria, iubirea mea”, însă scenele erotice pe care a avut curaj să le joace în pelicule de anvergură nu pot fi uitate prea uşor. Ultimul serial în care a jucat a fost „O săptămână nebună”, iar de câţiva ani s-a retras la Buftea, unde şi-a cumpărat o casă de vacanţă. Acum a revenit în forță în “Circul Matteo”, cel mai recent film de televiziune al Casei de Producţie TVR

Tora Vasilescu are motive de sărbătoare. Azi, 22 martie, împlinește 67 de ani, însă actriţa nu-şi arată vârsta din buletin. Vedeta are o poveste de viaţă interesantă, a fost adoptată de mică de soţul mamei sale, iar în 1976 a debutat în cinematografie, în rolul Gloriei din „Gloria nu cântă”. Au urmat peste 40 de producţii, în care a mai apărut şi mai dezgolită, chiar având şi scene în care filma secvenţe de dragoste, unde chiar s-a dezbrăcat în faţa camerelor de luat vederi. Printre acestea se numără filme precum „Proba de microfon”. Aici, actriţa este protagonista unui joc superb cu nuditatea.

În vârstă de 29 de ani la vremea respectivă, actrița își ascunde și își descoperă sânii cu ajutorul unui disc de vinil pe care-l tot rotește, trăgând languros dintr-o țigară.

tora_vasilescu_proba_de_microfon.png

tora vasilescu sani proba de microfon
Tora Vasilescu, goală în ”Probă de microfon”
foto: captură video

Scene interesante ale actriţei sunt surprinse şi în „Glissando”, „Croaziera”, „Cine iubeşte şi lasă” sau în „Cel mai iubit dintre pământeni”. În această ultimă peliculă, Tora Vasilescu își dezgolește complet sânii, într-o scenă de amor cu regretatul Ștefan Iordache.

Imaginea sânilor perfecți ai actriței aruncă în derizoriu toate realizările ulterioare ale chirurgiei estetice. Într-un interviu la Adevărul live, actriţa a povestit că la filmările cu Ştefan Iordache trebuia să-l sărute pe acesta şi soţul ei, care regiza filmul, a sfătuit-o să sară pur şi simplu pe actor şi să nu mai fie atât de timidă. Asta a şi făcut la următoarea dubă luându-şi partenerul de filmare prin surprindere, mai ales că cei doi erau prieteni de familie şi se vizitau des. Actriţa a fost căsătorită cu regizorul Mircea Danieliuc, însă cei doi au divorţat.

tora_vasilescu_cel_mai_iubit_dintre_pamanteni_2.png

tora vasilescu cel mai iubit dintre pamanteni
Tora Vasilescu, goală în ”Cel mai iubit dintre pământeni”
foto: captură video

Ce nu ştiţi despre Tora Vasilescu

S-a născut la 22 martie 1951 în Tulcea, şi încă de la 5 ani bunica a dus-o  pe o scenă dintr-o şcoală din oraşul natal ca să spuna o poezie. Numele îl are de la al doilea soţ al mamei sale, pe care îl chema Vasilescu şi a fost în lagăr la ruşi. Până la 14 ani, ea se numea Mihai. Mamei actriţei i-au murit trei soţi şi fraţii (o sora cu 13 ani mai mică şi 2 fraţi gemeni cu 22 de ani mai mici decât ea). A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti în 1976, la clasa profesoarei Eugenia Popovici şi în anul întai trece printr-un avort, care era ilegal în acele vremuri. Acum regretă că nu are copii. A fost căsătorită cu marele regizor Mircea Daneliuc iar în prezent locuieşte cu cel de-al doilea sot, cetăţean străin într-o casă ecologica în Buftea, unde îi place să cultive şi să îngrijească plante şi animalele. A primit de-a lungul anilor mai multe premii, printre care de trei ori Premiul pentru Interpretare UCIN, Premiu pentru rolul din “Imposibilă iubire” la Aceno D'Oro, premiul pentru “Cel mai bun rol secundar feminin” în “Şobolanii roşii”. 

circul_matteo1.jpg

Tora Vasilescu
Tora Vasilescu, în “Circul Matteo”, la TVR
foto: TVR

Tora Vasilescu e în mare formă!

Telespectatorii TVR sunt invitați la premiera celui mai recent film de televiziune al Casei de Producţie TVR: „Circul Matteo” de Adrian Lustig, o parabolă plină de umor, din care nu lipsesc strălucirea, misterul, numerele de circ și intrigile polițiste. Realizat de TVR, Fundația Teatru Contemporan și Circul Metropolitan București, filmul reunește o distribuţie de excepţie din care fac parte actorii Tora Vasilescu, George Ivașcu, Constantin Cotimanis, Florin Zamfirescu, Andras Demeter, Mihai Gruia Sandu, Mihai Mălaimare, Radu Gheorghe, Adrian Ciobanu Ovidiu Niculescu, Gelu Nițu și Corina Dănilă.

Filmul, în regia artistică a lui Alexandru Lustig, va fi difuzat de TVR 2, TVR 3, TVR Moldova și TVR Internațional în următoarele zile:

Vineri, 23 martie, ora 23.00 și Sâmbătă, 24 martie, ora 16.00 pe  TVR Internațional.

Sâmbătă, 24 martie, ora 11.45 pe TVR Moldova.

Duminică, 25 martie ora 12.30 pe TVR2 cu reluare la ora 02.20.

Duminică, 25 martie, ora 20.00 pe  TVR3.

Îndrăgita actriță Tora Vasilescu  s-a retras din viața artistică în urmă cu patru ani, dar povestea scrisă de Adrian Lustig a convins-o să revină pentru rolul principal, Aspasia Matteo. „De la primele pagini lecturate am descoperit replici care mi-au stârnit hohote de râs. Personajul interpretat de mine este o femeie puternică, luptătoare, care caută soluții extreme ca să supraviețuiască într-o perioadă de degringoladă. <Circul Matteo> este o comedie neagră, care transformă expresia <pâine și circ> în <sânge și circ>”, spune Tora Vasilescu. Actrița a povestit și că nu a fost ușor la filmări, mai ales că cea mai lungă zi de filmare a numărat 14 ore.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1