Țăndărică, viață de film: «Uneori mă comport ca la 19 ani»

8-actu-1.jpg

Ovidiu Lipan este ca un titirez pe scenă. Are agenda plină de concerte, în 2019, atât în ţară, cât şi în străinătate

Ovidiu Lipan Ţăndărică, fost toboşar în trupa ”Phoenix”, împlineşte 66 de ani pe 31 ianuarie, însă are o capacitate de muncă de invidiat. Se îmbracă numai de la firme de lux şi susţine că 2019 este plin, pe plan profesional. Artistul ne-a povestit, la ceas aniversar, despre copilărie, despre unicul fiu, dar şi despre marea lui dragoste, muzica.

Ovidiu Lipan Ţăndărică îşi va serba ziua de naştere, chiar pe 31 ianuarie, în ”The Fool”, fostul club “Tribute”, unde va concerta alături de trupa Bosquito. Celebrul toboşar face haz de necaz, pe seama vârstei din buletin: ”Eu oscilez între 19 ani şi 100 de ani, pot să fiu ce vreau eu. E şi un număr mai special şi cred că, dacă tot am avut un an norocos, îmi doresc acum un an care să aducă puţină certitudine în tot ce facem. Depinde de starea publicului să fie dornic să asculte o muzică de calitate, de profunzime. O să am anul acesta multe evenimente cu Rona Hartner, cu Stelu Enache, dar va veni şi un concert mare. Îmi doresc sănătate şi să fac cât mai mule lucruri ca oamenii să fie mai fericiţi, să fiu aproape de sufletul oamenilor”, ne-a mărturisit Ţăndărică. Anul acesta şi-a propus să fie mai aproape şi de diaspora.

8-actu-2.jpg

Are o maşină de lux, un adevărat aspirator de femei

”Îmi mai doresc ca în acest an să mă implic mai mult şi pentru românii din diasporă. Eu am locuit 23 de ani în Germania. Ştiu ce înseamnă spiritul românesc şi dorul foarte puternic de casă şi vreau să ajungem la cei care sunt plecaţi afară, mai ales că mai nou am fost făcut şi ambasador cultural la Iaşi. De Ziua Unirii voi fi în oraşul meu, la Iaşi, în staff-ul primarului Chirică, care are o altă viziune pentru cultura noastră. Eu am făcut cândva un pod cu Banatul, când am cântat în Phoenix şi îmi amintesc cu mare drag de acea perioadă. Pe viitor lucrez cu Radu Groza şi aleg concertele în care cânt”, a mai adăugat el.

8-actu-8.jpg

Merge adesea la înot

Ovidiu merge adesea la spa, îi place să gătească, şi este văzut pe străzile Bucureştiului, în maşina lui de lux, un adevărat aspirator de femei. El a fost crescut la Iaşi de mamă şi de bunică. Recunoaşte că nu i-a plăcut şcoala. „Am rămas repetent în primul an. Aveam un surplus energetic debordant şi aveam şi o stare rebelă. M-au dat la şcoala de muzică, la vioară, pe la 6 ani şi jumătate, am luat examenul, dar nu mi-a plăcut. Am zis că eu nu sunt viorist. Am spart vioara de scări. Eram înnebunit după tobe, am văzut şi am simţit, bunicul meu fiind percuţionist, aveam tobe în casă”, îşi aminteşte el. Artistul este burlac şi a fost căsătorit o singură dată, cu o nemţoaică. 

 

S-a despărţit după 40 de ani de Nicu Covaci

8-actu-4.jpg

Cu Nicu Covaci, în anii tinereţii

Ovidiu Lipan a cântat peste 40 de ani cu trupa “Phoenix”. În ultimii ani, el şi Mircea Baniciu s-au certat cu liderul trupei, Nicu Covaci. Au făcut bani şi  au avut un succes răsunător, în această formulă, dar acum nici că îşi mai vorbesc. Nicu Covaci duce mai departe istoria trupei, iar ceilalţi cântă azi în proiecte separate. Ovidiu şi Mircea i-au reproşat lui Nicu că a vândut foarte multe albume fără ca lor să le dea vreun ban. Covaci i-a contrazis însă şi susţine că foştii săi colegi de trupă au încasat bani frumoşi de la UCMR-ADA şi de la Credidam. 

 

Şi unicul său fiu cântă într-o trupă

8-actu-3.jpg

E tare mândru de băiatul lui, Alexander

Ovidiu ne-a vorbit la superlativ despre băiatul lui: ”Am fost în Germania, Alexander acolo locuieşte, am făcut Crăciunul împreună. Fiul meu are o trupă super şi vreau să-l aduc să concerteze aici în România. Să-l apropii mai mult de România, să vină la evenimentele muzicale. A urmat Conservatorul în Olanda, compune piese, cântă pop, jazz şi rock. Am şi cântat împreună într-un club de jazz.  A fost bine educat, are perspectivă. Fosta mea soţie este nemţoaică şi este profesoară, dar scrie şi cărţi şi a cochetat cu jurnalismul. Alexander e familiarizat de mic cu lumea aceasta şi cu artiştii. Vorbeşte câteva limbi străine, cu româna e mai greu”, a mai spus artistul. 

 

 

Loading...

Citește și

  • ovidiu lipan tandarica

    A fost mare crai la tinereţe, dar nici acum nu-i e ruşine. Ovidiu Lipan Ţăndărică a frânt multe inimi pe vremea când cânta în trupa Phoenix. Vestitul toboşar avea nenumărate admiratoare care-i făceau ochi dulci pe la concerte.

  • rockeri patriarhul daniel

    Ovidiu-Lipan Țăndărică (62 de ani), Cosmin Nicoară și Adi Bărar de la Cargo, cu toții au spus, răspicat, „nu”, atunci când au fost solicitați pentru a susține un concert caritabil, un concert care ar fi avut ca scop ajutorarea persoanelor rănite în incendiul produs în Capitală, vineri (30 octombrie). Însă refuzul nu a venit din nepăsare față de victime, ci dintr-o revoltă comună față de Biserică, ai cărei reprezentanți sunt cei care au venit cu propunerea concertului.