Octavian Ursulescu a studiat să fie inginer, dar a devenit prezentator

o12.jpg

Octavian Ursulescu a fost olimpic la matematică

Octavian Ursulescu (73 ani), cel mai tare prezentator din Epoca de Aur, are la bază o cu totul altă meserie. A fost elev premiant al Liceului ”Dimitrie Cantemir” din Capitală, laureat al Olimpiadelor de matematică (premiul II la faza naţională!!), fizică şi limba română.

”Am toate diplomele pe perete, inclusiv subiectele de la faza republicană a Olimpiadei de matematică unde am cucerit premiul 2, înmânat chiar de acad. Grigore Moisil”, ne-a spus celebrul prezentator. 

o26-7-vedete-6.jpg

Tavi este cel mai bun prezentator din România

Acesta a absolvit Facultatea de Electrotehnică la Institutul Politehnic din Bucureşti. ”Cum nu primeam viza pentru Occident, am fost sfătuit să mă angajez, asta fiind cică o condiţie, aşa că am lucrat cîţiva ani ca inginer la Fabrică de Elemente de Automatizări (FEA) de pe platforma Pipera. Cum şi aşa mi se tot respingea viza pentru Vest, mi s-a spus că e din cauză că nu sunt membru de partid, sfatul venind de la secretarul de partid pe fabrică, mergeam cu el la pescuit. Dar cum şi aşa mi s-au refuzat în continuare vizele pentru deplasări în Occident (motivele le bănuiam şi unele le-am aflat mai târziu), mi-am dat demisia”, ne-a mai spus Tavi Ursulescu. A fost liber profesionist până în 1990, cînd a devenit redactor la revista ”Actualitatea Muzicală” a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor. 

 

Loading...

Citește și

  • Este cel mai cunoscut prezentator de evenimente din România, cu o experienţă de peste 40 de ani. S-a făcut remarcat în televiziune şi pe scene ale festivalelor celebre, a scris cărţi, a prezentat evenimente mondene. Dar Octavian Ursulescu are şi alte talente ascunse. În copilărie avea cu totul alte pasiuni, mergea la olimpiade de matematică şi juca baschet de performanţă.

  • La inaugurarea Monumentului Artiștilor Muzicii Românești, Octavian Ursulescu (72 de ani) a primit în dar, cu ocazia zilei sale de naștere, o uniformă de gală asemănătoare unei ținute militare. Vedeta va folosi ținuta la spectacolele găzduite de Cercul Militar Național.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1