Stela Popescu și Cristina Stamate au „altar” în cabina de la teatru. «Nu se atinge nimeni de locurile lor»

3-1.jpg

În 2017 s-a făcut prima comemorare după un spectacol susţinut în Valencia unde echipa teatrului a avut de susţinut un spectacol

La Teatrul de Revistă Constantin Tănase, care anul acesta a aniversat 100 de ani, viaţa merge înainte, dar legendele nu sunt uitate. La sfârşitul lunii noiembrie se împlinesc doi ani de la moartea îndrăgitelor Stela Popescu şi Cristina Stamate. Anamaria Donosa, tânără actriţă a teatrului, ne-a povestit cum e viaţa fără cele două doamne, amintirile ei legate de ele şi cum le-a visat.

Actriţa Anamaria Donosa (34 de ani) este una dintre vedetele care joacă pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase şi care va avea un rol în premiera “Suta lui Tănase”, de la începutul lunii noiembrie. Tânăra actriţă, despre care se spune că este noua Stela Popescu, ne-a povestit cât de mult le admira pe cele două doamne ale scenei româneşti. 

“Le-am şi visat pe doamnele Stela Popescu şi Cristina Stamate. Eram într-un loc superb, pe o bancă, cadrul era absolut feeric. Am povestit. M-au strigat apoi pe nume… Îmi este dor de ele. Pe amândouă le-am vizitat acasă, am fost în turnee împreună. De doamna Cristina eram ataşată, o vizitam foarte des şi puteam să mă confesez ei. Era un om inteligent, cu păreri pertinente, pe care puteai pune bază dacă aveai nevoie de un sfat obiectiv. Doamna Stela era foarte ocupată, nu ajunsesem să vorbim lucruri intime. Era de neoprit. Avea un program uluitor. Îmi amintesc că avusesem un turneu la Iaşi, cu unul dintre spectacole. Plecaţi de dimineaţa de la ora 4, am zburat cu avionul, am avut conferinţă de presă, a avut emisiune la un post local, apoi am avut spectacol, a mâncat puţin, a băut un pahar de vin roşu şi apoi a plecat la gară pentru că nu era sigură că a doua zi va zbura avionul fiind iarnă. A mers toată noaptea şi a doua zi a fost la teatrul Stela Popescu, iar seara ne-am întâlnit la spectacolul «Piei drace» de la Tănase. Cam ăsta era programul ei. Şi cred că nu se putea opri, nu era variantă să se oprească, o admiram. Era un exemplu de legendă”, ne-a povestit actriţa. 

3-2.jpg

Anamaria Donosa este un munte de energie şi talent care are un rol special în „100 lui Tănase”

Peste o lună va avea loc un eveniment special, de comemorare, la doi ani de la moartea actriţelor. “Stela a  plecat aşa cum a trăit, în viteză. Nu mi-aş fi imaginat-o niciodată într-un spital, neputincioasă. A fost aşa de activă încât plecarea ei a fost exact ca şi viaţa ei. Şocant pentru toată lumea era că ea juca în forţă. Mă întâlnisem cu câteva zile înainte de a muri la premiera unui film, la cinema, şi mi-a zis un coleg că e acolo. Voiam să o salut, dar nu o vedeam, iar ea era lângă mine, râdea şi m-a întrebat dacă vrea să-mi pună piedică. Era o persoană plăcută, îmi plăcea să stau cu ea. Ţin minte că i-am spus la teatru, cu câteva zile înainte să moară, că mă întreabă toată lumea de ea şi că o iubeşte. Ea s-a uitat la mine şi mi-a spus: «Mă bucur»”, ne-a mai povestit Anamaria, care ne-a mărturisit ce s-a întâmplat cu cabina celor două actriţe. “Cabina de la parter e intactă. E cabina în care a stat după ce s-a renovat teatrul. Nu stă nimeni la masa ei, cum nu stă nimeni nici la masa doamnei Cristina, dar sunt acolo pozele, lucrurile de la teatru. Dar în cabină stau la alte mese actriţele Liliana Mocanu şi Diana Radu. Intru foarte rar acolo. Când intram îmi aminteam cum se întorceau doamnele la mine, masa doamnei Cristina era în faţă şi în dreapta doamna Stela. Parcă le văd şi azi cum se întorceau la mine”, a încheiat actriţa.

Stela Popescu, găsită moartă în casă

Îndrăgita actriţă Stela Popescu a fost găsită fără suflare pe 23 noiembrie 2017, în casa sa. Actriţa s-a stins din cauza unui accident vascular cerebral masiv şi era decedată de aproximativ 12 ore când a fost găsită, se arată în raportul oficial al medicilor legişti. Pe 21 decembrie urma să împlinească 82 de ani. Cu două seri înainte, ea participase la un eveniment, unde a dat semne clare că nu se simţea bine: se mişca cu dificultate şi avea o tulburare de vorbire.

Cristina Stamate s-a stins la 71 de ani

La rândul ei, Cristina Stamate a murit la doar câteva zile după colega ei, pe 27 noiembrie, la vârsta de 71 de ani. Actriţa suferise un accident vascular şi fusese internată la Spitalul Floreasca. Cristina Stamate ajunsese la spital din motive cardiace, la scurt timp după ce aflase că Stela Popescu a fost găsită decedată în locuinţa ei. Actriţa a fost transportată de un echipaj SMURD. Era inconştientă, deshidratată, cu hipertensiune şi luase anticoagulante în exces. 

 

Citește și:

FOTO EXCLUSIV Cine locuiește acum în vila de la mare a Stelei Popescu

Cel mai mare regret al Cristinei Stamate. Actrița a murit cu un imens gol în suflet

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1