Stela Popescu s-a simțit rău cu două seri înainte să moară? «A început să tremure foarte tare»

3-chirita.jpg

Juca teatru de 64 de ani

Ce veste tristă au primit, joi după-amiază, 23 noiembrie, iubitorii de teatru! Îndrăgita Stela Popescu s-a stins în propria locuinţă. Apropiaţii, colegii de scenă şi prietenii sunt şocaţi, deoarece nimic nu prevestea cumplitul sfârşit. Marea actriţă tocmai participase în urmă cu trei zile la un eveniment monden. Totuşi, ceva s-a întâmplat, la un moment dat!

Luna viitoare, Stela Popescu ar fi împlinit 82 de ani. Joi, însă, firul vieţii i s-a rupt, lăsând în sufletele românilor care au iubit-o durere, dar şi multe momente frumoase.

„În jurul orei 15.32, s-a făcut un apel la noi (n.r. SMURD) de către o persoană apropiată actriţei (n.r. este vorba de nepoata artistei, Doina Maximilian). Un echipaj s-a deplasat acasă la Stela Popescu. Aceasta a fost găsită decedată în propria locuinţă, deci nu s-a făcut resuscitare. Decesul survenise de mai multe ore. A făcut stop cardio-respirator”, ne-a declarat şeful SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.
Cauza stopului cardio-respirator nu se cunoaşte, însă, deocamdată. Ce se ştie cu exactitate este faptul că Stela Popescu suferea, de câţiva ani, de diabet.
Un anunţ înfiorător, care i-a dărâmat pe prietenii artistei. „Acum mă duc la ea acasă. Nu ştiu ce se întâmplă. M-a sunat acum cinci minute Ursu Adrian. Vai de mine!”, a fost tot ce a putut spune actorul Alexandru Arşinel (78 de ani), plângând în hohote, imediat după ce a aflat cumplita veste.

arsinel.jpg

Stela Popescu
Alexandru Arșinel, distrus de durere după moartea Stelei Popescu
foto: Mihai Ionescu

Probleme pe scenă, la primirea unui premiu

În urmă cu doar trei zile, în 21 noiembrie, Stela Popescu a participat la Gala Femeilor de Succes. Elegantă, ca de obicei, voioasă şi pusă pe glume, actriţa s-a întreţinut toată seara cu mai multe vedete. S-a fotografiat cu Andreea Marin şi Monica Anghel, a zâmbit mereu, totul părând a fi în regulă.
Într-un singur moment, spectatorii aflaţi în sală au sesizat că ceva s-a întâmplat, când artista a urcat pe scenă pentru a i se înmâna un premiu. „A urcat pe scenă şi a primit premiul, însă l-a scăpat din mâini. Am crezut că de emoţie, dar a început să tremure foarte tare şi nu mai putea articula corect cuvintele. Aşa mi s-a părut. Ceva s-a întâmplat atunci. Au ajutat-o să coboare de pe scenă şi au condus-o la masă, unde, în scurt timp, şi-a revenit. Toată lumea însă s-a speriat”, ne-a mărturisit unul dintre participanţii la evenimentul de marţi seară.

stela_popescu_si_mihai_maximilian.jpg

stela popescu
Ca să poată fi împreună cu scriitorul Mihai Maximilian, Stela Popescu a divorțat de primul soț
Foto: arhivă personală

"Dumnezeu să vă odihnească în pace! Acum două seri a fost prezentă la Gala femeilor de succes, unde...nu era deloc bine. Știa că va pleca dintre noi și a încercat să transmita asta prin discursul ținut chiar de marea actriță dragă sufletelor noastre, pe care nu o vom uita niciodată. Repeta încontinuu: "de ce nu m-ați lăsat acasă, de ce m-ați adus aici?". Discursul ei a fost cutremurator...", a scris și Rocsana Marcu pe Facebook.

 

loading...
Loading...

Citește și