Silvia Dumitrescu, la Eurovision România 2015 VIDEO

silvia_dumitrescu_mic.jpg

Eurovision Romania 2015 Silvia Dumitrescu
Silvia Dumitrescu și-a anunțat participarea la Eurovision România 2015, an în care aniversează 30 de primăveri de la debut
foto: Click!

Eurovision România 2015 va avea loc anul acesta la Craiova, la 8 martie. Atunci se va alege piesa care va reprezenta țara noastră în finala concursului de la Viena, din luna mai. În acest moment, în TVR se ascultă cele 100 de piese înscrise. Dintre acestea, doar 12 intră în lupta decisivă.

Mulți artiști s-au înscris în concurs pentru Eurovision România 2015. Voltaj, Nicola, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Luminiţa Anghel, Ozana Barabancea, Trooper, Amna feat. Glance, trupa Băieţii sau membrii fostei trupe Rednex se numără printre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de preselecţiile care au loc zilele acestea în TVR.

În ultima zi de înscrieri (8 februarie) s-a prezentat la sediul Televiziunii Române din strada Emil Pangrati și Silvia Dumitrescu (55 de ani).

Eurovision România 2015: trec în finală doar 12 melodii

Silvia Dumitrescu a povestit, pentru Click!, că a lucrat melodia pentru Eurovision România 2015 pe ultima sută de metri. „Am vorbit cu Virgil la telefon și avea o idee de o piesă nouă și pentru că tot am auzit noi anunțurile la televizor, am zis «Hai, ce-ar fi să?». Ne-a venit ideea exact când auzeam anunțurile la televizor, despre Eurovision, și dacă tot era piesa asta aproape gata... Vineri noapte am înregistrat-o, sâmbătă a fost masterizată, s-a terminat mixajul și am zis de ce nu, s-o dăm”, a povestit Silvia, despre participarea ei la Eurovision România 2015.

„Anul acesta, s-au înscris nume mari ale muzicii. Este fantastic! Îmi doresc foarte mult ca una dintre cele 12 piese care vor intra în finală să însemne ceva în istoria muzicii, măcar la noi în ţară, fiindcă prea multe piese bune au dispărut. Sper să se schimbe felul în care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta. Muzica e mai mult decât un act artistic, este un mesager. Cred în valoarea fundamentală a muzicii, în rostul ei. Let‘s speak româneşte în 2015!”, a spus Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, într-un comunicat transmis de TVR.

Silvia, despre Eurovision România 2015: „Din interior, e ceva mai greu”

Silvia a explicat de ce nu vrea să cânte la Eurovision România 2015 o piesă cu versuri în limba engleză: „Am constatat că limba română este limba în care mă exprim eu cel mai bine... Și pe care o stăpânesc cel mai bine”. În plus, deși concurența e de obicei acerbă, solista nu se teme: „Sunt foarte convinsă că pot aface față acestei provocări, de a intra într-un concurs cu ei de 18 ani, de 19 ani, de 30”.

Ce așteptări are Silvia Dumitrescu de la Eurovision România 2015? „În primul rând sunt curioasă dacă intră piesa... Așteptările mele ar fi să plece la Viena o piesă care să arunce România pe un loc fruntaș, adică să ne reprezinte cu adevărat o piesă care să aibe acea amprentă românească... Din interior e ceva mai greu”, a mai spus Silvia Dumitrescu, pentru Click!

Pe site-ul oficial al competiţiei, eurovision.tvr.ro, se găsesc toate informaţiile despre concurs, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision. Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2015, la Viena, Austria, în 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Melodia câştigătoare va fi aleasă pe 8 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfăşurat la Sala Polivalentă din Craiova. 

Loading...
 
 

Citește și

 • Silvia Dumitrescu Florin Ochescu album

  Puțină lume știe că Silvia Dumitrescu (55 de ani) a mai fost căsătorită la începutul anilor '80. Doar trei ani a durat acel mariaj, cu Mircea Dumitrescu, un solist pe care l-a cunoscut la Școala Populară de Artă. Deși a divorțat fără regrete, a păstrat numele care a făcut-o celebră.

 • Silvia Dumitrescu Florin Ochescu album

  Anul aceasta este unul foarte important pentru Silvia Dumitrescu (55 de ani). Solista aniversează 30 de ani de carieră, dar și 22 de mariaj cu chitaristul Florin Ochescu, care astăzi (9 februarie) a împlinit 63 de ani. Cu această ocazie, solista a vorbit, în exclusivitate pentru Click!, despre viața pe scenă , dar și din culise.

 • eurovision romania 2015 finala craiova

  Eurovision România 2015 a atras aproape 100 de piese în cursa pentru un loc în finala din 8 martie, de la Craiova. Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini – suedezi, norvegieni, germani, britanici, australieni - speră să reprezinte România la concursul de la Viena, din luna mai.

 • robert turcescu eurovision 2015

  Robert Turcescu participă la Eurovision 2015. La câteva luni după s-a retras din presă, după ce a mărturisit că a fost ofiţer acoperit, el îşi urmează visul în muzică şi speră să câştige marele concurs.

 • nicola

  La Eurovision au fost înscrise aproape 100 de piese, iar printre artiştii care vor să reprezinte România la marea finală de la Viena se numără trupa Voltaj, Nicola, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ozana Barabancea, Trooper și Amna feat. Glance.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1