«Sfântul Nectarie mi-a dat-o pe Aida»

moaste-sf-nectarie-stg-16.jpg

«Vindecătorul de cancer» e prăznuit astăzi, 9 noiembrie. Cristina Spătar şi alte vedete s-au rugat pentru copii şi sănătate

Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, născut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol, este prăznuit azi, pe 9 noiembrie. Este recunoscut că aduce vindecare celor bolnavi de cancer, dar şi că ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii.

Sfântul Nectarie a trecut la cele veşnice în noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în ctitoria sa, din insula Eghina: Mănăstirea Sfânta Treime.
Printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit şi cu darul facerii de minuni. Pentru nenumăratele minuni pe care le-a făcut încă din timpul vieţii şi încă le mai face, a fost numit “Taumaturgul”, adică “Vindecătorul”, potrivit adevarul.ro.

Mănăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, din Bucureşti, are ca protector, din 2002, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Părticele din moaştele Sfântului Nectarie, dăruite mănăstirii în 2001, sunt aşezate într-o raclă care stă în partea stângă a bisericii, sub un baldachin. Credincioşi din toată ţara, oameni bolnavi sau aflaţi la mare necaz vin şi înalţă rugăciuni către Nectarie. 

cristina-spatar-si-fiica.jpg

Cristina Spătar este o persoană foarte credincioasă şi se ruga la Sf. Nectarie de două ori pe săptămână

„Îmi doream foarte mult copii. Timpul trecea şi, dacă am văzut că nu e să fie, am început să fac fertilizările. Atunci l-am descoperit pe Sfântul Nectarie datorită Claudiei Ghiţulescu, prietena mea. M-am rugat şi înainte să rămân însărcinată cu Albert, dar mai mult la a doua sarcină, la Aida. Nu mai făceam faţă psihic, nu mai speram să o fac. Mă duceam de două ori pe săptămână să mă rog şi Sfântul mi-a ascultat ruga. Îi mulţumesc Sfântului Nectarie că mi-a dat-o pe Aida”, ni s-a confesat Cristina Spătar.

«În spital iau cu mine icoana sfântului»

Leo Iorga (51 de ani), diagnosticat cu cancer la plămâni în 2011, a trecut prin patru intervenţii chirurgicale. “Înainte de operația din 2011 m-am dus la Sfântul Nectarie și m-am rugat pentru sănătate. De fiecare dată când am fost internat în spital, am stat la căpătâiul meu cu o icoană a lui, pentru a mă ajuta. Iar atunci când merg pe undeva, am tot timpul la mine patru iconițe cu Sfântul”, ne-a declarat Leo Iorga. (Oana Pascaru)

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1