Semifinala Eurovision România 2016: Cristi Faur se teme de concurență

cristian_faur_eurovision_2016.jpg

cristian faur eurovision
Cristian Faur speră să obţină un rezultat bun şi la Eurovision 2016
Foto: arhiva personală

Compozitorul Cristian Faur își încearcă iar norocul la Eurovision. Se poate spune că nu există ediție fără cantautorul Cristi Faur, care a câștigat locul 3 în anul 2005 în Ucraina, la Kiev, alături de Sistem și Luminița Anghel, cea care i-a interpretat compoziția ”Let me try”. Acum, Cristi Faur se teme de Mihai Trăistariu.

Cristian Faur speră să bifeze un nou succes la concursul național Eurovision, ce se va desfășura în perioada 4-6 martie în orașul Baia Mare. În acest an, cantautorul a apelat la niște tineri artiști, să îi cânte compoziția. Piesa lui Faur se numește ”Let It Shine” și este interpretată de patru tineri sub numele ”Dream Walkers”.

Deși crede în șansa lor, Faur spune că se teme de concurență.  "Sunt multe bune voci la Eurovision, îmi este teamă de un Trăistariu, de un Doru Todoruț… Băieții mei sunt tineri, le port de grijă ca un tată. Îi cert să nu răcească, să se îmbrace… Am câștigat cu două piese la Eurovision, dar o să vedem ce va fi și anul acesta. Cel mai important este că participăm”, a declarat pentru Click! Cristi Faur.

Cristi Faur a scris piesa ”Let me try” pentru Luminița Anghel și Sistem, artiști care ne-au reprezentat țara în 2005 la Kiev și au obținut pentru prima dată locul 3 și 158 de puncte pentru România, la concursul cântecului european. Cea de a doua melodie scrisă de compozitorul Cristi Faur, care ne-a reprezentat țara a fost ”It's My Life”, în interpretarea lui Cezar Ouatu. Artistul s-a clasat pe locul 13, cu 65 de puncte la concursul care a avut loc în 2013 la Malmö Arena, Suedia.

Loading...

Citește și

  • E cel mai hotărât concurent de la Eurovision! Mihai Trăistariu revine, după 10 ani, pe scena finalei naţionalei şi crede în şansa lui mai mult ca oricând.

  • Joi (11 februarie) au fost anunţate cele 12 melodii finaliste care vor intra în Selecţia Naţională Eurovision 2016. În cursă, au fost înscrise 94 de piese, din care juriul a ales doar 12 . Câştigătoarea selecţiei naţionale va ajunge pe scena de la Stockholm,.

  • mihai traistariu eurovision romania 2016

    A început numărătoarea inversă pentru Semifinala Eurovision România 2016, care va avea loc anul acesta pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, vineri (4 martie), de la ora 20.30. Click! a aflat cum au decurs primele repetiții și ce se mai întâmplă în culisele competiției.

  • iuliana marciuc sefa delegatiei Romaniei la Eurovision 2016

    Ordinea intrării în semifinala Selecției Naționale Eurovision 2016 a fost stabilită vineri, 19 februarie, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la Berăria H din București. Iuliana Marciuc a fost cea care a anunțat succesiunea concurenților ce vor apărea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, în data de 4 martie.