Secretul succesului lui Ionuț Fulea: cine l-a lansat în lumea muzicii populare

fulea.jpg

ionut fulea muzica populara
Ionuț Fulea a candidat și la alegerile parlmentare din 2012 în județul Alba, pe listele ARD

Pentru Ionuț Fulea (46 de ani), dragostea pentru cântec a venit în viața lui printr-o întâmplare. Click! îți povestește cum a decis artistul să iubească muzica populară și cine i-a influențat cariera.

Ionuț Fulea este un cunoscut interpret de folclor muzical din Ardeal și se bucură de o apreciere şi admiraţie extraordinară din partea ascultătorilor. Cântărețul a decis să se facă artist, în clasa a lX-a, când, din întâmplare a deschis televizorul și l-a văzut pe Nicolae Furdui Iancu la concursul "Floarea din gradină". 

"Am rămas foarte impresionat de ținută, atitudine, de calitățile vocale în mod deosebit și mi-am spus că nu ar fi rău să încep să cânt și eu muzică populară. Și cântam așa, de unul singur... Eram chiar surprins de vocea mea, de volumul, timbrul vocal, tonalitate".

Primul "spectacol" dat în public a fost în tren, în fața colegilor de liceu, când veneau într-o zi de la Zlatna la Alba Iulia să vadă un concert pe stadion. După ce a terminat de cântat, s-au așternut câteva secunde de tăcere, apoi a fost un hohot general de râs. "Pe atunci eram foarte slab, aveam doar vreo 60 de kilograme. Când au auzit o voce atât de puternică dintr-un om atât de slab, s-au distrat", a povestit artistul, într-un interviu. 

A urmat o Facultate la modă, Politehnica, dar s-a făcut artist. Norocul lui s-a chemat Nicolae Furdui Iancu. "În anul III de facultate am început să colaborez cu Furdui Iancu. E important să apari lângă o valoare, lângă un artist cunoscut, fiindcă oamenii, percepându-l pe el ca pe o mare valoare, știu că nu poate să promoveze decât un artist bun. El m-a ajutat mult, mulți ani am colindat împreună, am apărut în emisiuni televizate, pe scenă, la televiziune, și așa am început să urc", a mai spus el. Pe Brândușa, soția lui, a cunoscut-o în vremea studenției, la Cluj. Au împreună doi copii minunați,Tudor Ioan, de 6 ani și Bianca, de aproape 5 ani. 

 

loading...