Secretele marilor artiste născute în aceeaşi zi

8-vedete-2-col-doar-angela-similea.jpg

Angela Similea împlineşte mâine 72 de ani. A debutat în 1970, când a obţinut “Cerbul de Argint”

Trei dive, trei voci de aur, toate venite pe lume în aceeaşi zi, dar în ani diferiţi. Angela Similea, Mirabela Dauer şi Margareta Pâslaru fac parte din Generaţia de Aur a muzicii uşoare româneşti, iar mâine fanii le omagiază, la ceas aniversar. Click! îţi prezintă cele mai noi poze cu cele trei soliste, alături de secretele lor.

Angela Similea, regina eleganţei

Angela Similea (71 ani), Mirabela Dauer (70 ani) şi Margareta Pâslaru (74 ani) sunt născute în aceeaşi zi. Mâine, pe 9 iulie, zi ce ar putea fi numită dată-simbol a muzicii uşoare, cele trei doamne vor adăuga un an în buchetul vieţii. Au în spate cariere de succes, sute de melodii lansate de-a lungul anilor, dar şi apariţii memorabile la concerte. S-au întâlnit pe scenă în spectacole mari, au fost concurente la festivalurile de gen, dar s-au admirat reciproc una pe cealaltă. Angela Similea a fost considerată una dintre cele mai frumoase artiste. În tinereţe avea rochii spectaculoase şi se îmbrăca de la cele mai mari case de modă de la noi şi din Europa, datorită mariajului ei cu olandezul Jan Hilgen. Toaletele ei erau admirate de toate femeile, iar ea era cochetă şi preţioasă, ştiind să se pună în valoare. A făcut un duet celebru cu Florin Piersic, au jucat împreună chiar şi în pelicula ”Rămăşagul”, o adaptare a basmului “Punguţa cu doi bani”. Chiar dacă timpul a trecut, interpreta, care făcea furori cu ”De n-ai să vii” sau ”Nu-mi lua iubirea dacă pleci”, a rămas la fel de distinsă. Se împarte între România şi SUA, unde îşi vizitează fiul, pe Sorin, şi nepoţii, Grace şi Jan Christian. Apariţiile sale s-au rărit, cea mai recentă fiind în martie 2018, la lansarea cărţii lui Octavian Ursulescu.

Margaretei Pâslaru nu-i place mâncarea gătită

8-vedete-2-col-margareta-paslaru.jpg

Margareta Pâslaru împlineşte mâine 75 de ani. A debutat la Casa de Cultură Griviţa Roşie, în 1958

Margareta Pâslaru, care mâine împlineşte 75 de ani, şi-a creat un stil propriu încă de la debut. Cu chipul său angelic, aluniţa de pe obraz şi originalitate din plin, Margareta făcea senzaţie când apărea pe scenă. Melodiile sale au devenit în scurt timp şlagăre. Popularitatea de care s-a bucurat în anii ’60-’80 i-au adus recorduri la vânzările de discuri. A jucat şi în filme memorabile, precum ”Tunelul” sau “Veronica”. În 1983 a decis să se stabilească în SUA, alături de familie, soţul Gheorghe Sencovici şi fiica lor, Ana Maria. După Revoluţie, solista şi partenerul ei au revenit în ţară, însă fiica lor a decis să rămână peste Ocean, unde şi-a format o familie superbă. Margareta şi-a pierdut soţul în 2006, iar de atunci cariera este refugiul ei cel mai de preţ. În toate interviurile, atunci când este întrebată despre siluetă, Margareta Pâslaru declară că nu e gurmandă, că nu îi place mâncarea gătită, preferând să consume brânzeturi, fructe, andive sau ouă fierte. 

Mirabela avea plete de Cosânzeană

8-vedete-2-col-mirabela.jpg

Mirabela Dauer împlineşte mâine 71 de ani. A debutat în 1963, alături de formaţia Roşu şi Negru

Mirabela Dauer împlineşte 71 de ani, dar şi-a păstrat energia cu care ne-a obişnuit dintotdeauna. Solista a rupt şi ea inimi cu vocea ei de aur, dar şi cu pletele de Cosânzeană, căci în tinereţe avea părul lung, până la brâu. Melodiile de suflet ale Mirabelei, interpretate cu atâta patos, au ajuns în toate topurile muzicale de la noi, de pe vremuri. Cine nu ştie ”Morăriţa”, ”Fotoliul din odaie” sau ”Veniţi, privighetoarea cântă”? Ani de zile a colaborat cu Raoul, care i-a compus numeroase piese, însă de 4 ani nu mai cântă împreună. De ceva timp, cei doi au ajuns la sentimente mai bune unul faţă de celălalt şi au acceptat apariţii în spectacole, pe aceeaşi scenă, sau la tv. În luna ianuarie, cântăreaţa a trecut printr-o mare cumpănă, după ce i s-a extirpat chirurgical un rinichi, afectat de o tumoră. Acum se simte bine şi şi-a reluat concertele. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1