Secretele Cosânzenelor. Cum reuşesc Silvia Lăuneanu şi Maria Dragomiroiu să-şi păstreze cel mai lung păr din showbiz

10-pagina-ei-1.-3col-.jpg

Părul Silviei Lăuneanu are 90 de centimetri

Atunci când vine vorba de îngrijirea părului e bine să ne uităm şi să luăm exemplu de la celebrele „Cosânzene”. Cum reuşesc Silvia Lăuneanu şi Maria Dragomiroiu să-şi păstreze cel mai lung păr din showbiz, care e secretul luciului atât de sănătos al părului Corinei Caragea, ce foloseşte prezentatoarea Andreea Nicolae ca să aibă firul moale şi strălucitor? Nu vă speriaţi, niciuna din ele nu îşi goleşte buzunarele în saloanele de înfrumuseţare, ci apelează la remedii naturiste, simple şi uşor de făcut acasă.

Silvia Lăuneanu a descoperit uleiul de ametist

Are părul de 90 de centimetri şi cu siguranţă te gândeşti că Silvia Lăuneanu stă cu orele în baie, până îl spală, până îl usucă... Ei bine, „fata cu vioara” zici că a făcut armata. În câteva minute e gata. „Şampon, balsam, îl prind într-un prosop şi gata. Apoi îl las să se usuce natural. Îl pieptăn foarte uşor, chiar de câteva ori pe zi. După spălare, aplic pe lungimi puţin ulei de ametist, pe care l-am descoperit în luna iunie. E foarte uşor, nu lasă părul încărcat, spre deosebire de alte uleiuri”, mărturiseşte Silvia, care luna aceasta şi-a lansat propria gamă de şampoane şi tratamente pentru păr.

„Toată viaţa, tratamentele mele de înfrumuseţare au fost făcute de mine, din ingrediente 100% naturale. Combinam în cadrul măştilor ulei de măsline, de cocos, de ricin, gălbenuş de ou, chiar şi zaţ de cafea foloseam, pentru gomaj. Am devenit expertă. Aşa mi-a venit ideea să-mi creez propriile produse de îngrijire a părului, gândindu-mă la femeile ocupate, care ar vrea ceva natural, dar totuşi nu au timp de preparat măşti. Am căutat un laborator pe placul meu şi am găsit unul la New York, unde m-am mutat de doi ani. Specialiştii de acolo m-au ajutat să-mi pun ideile în practică, să concepem produse cu ingrediente naturale, bune pentru păr, printre care acest ulei de ametist”, povesteşte Silvia.

Paula Seling evită placa sau ondulatorul


Artista mărturiseşte că nu face mare lucru pentru a-şi menţine frumuseţea părului. “Îl spăl o dată la trei zile, de fiecare dată aplic balsam, iar mască-tratament o dată pe săptămână. După fiecare spălare,  tratez vârfurile cu ulei de păr. Evit cât pot să îmi aranjez părul cu placa sau cu ondulatorul şi îl usuc cu aer nu foarte fierbinte. În plus, eu mănânc destul de sănătos şi probabil că asta ajută părul să se menţină  strălucitor”, mărturiseşte pentru Click! Paula Seling.

Maria Dragomiroiu pune 5-6 gălbenuşuri


Maria Dragomiroiu se tunde de două ori pe an, vara şi iarna, înainte de filmările pentru Crăciun şi Revelion. Atunci taie cam 10 cm din păr. “Când începe să-mi cadă părul, folosesc o mască pe bază de ou. Bat cinci-şase gălbenuşuri şi adaug peste ele ulei de ricin, de cocos şi ulei de măsline. Dacă este prea cremoasă compoziţia, adaug puţină apă. Ung părul cu acest amestec, îl înfăşor într-un prosop şi stau aşa pentru 15 minute. Apoi, îmi spăl părul cu un şampon normal”, spune ea.

Andreea Nicolae foloseşte şi miere


Prezentatoarea emisiunii „Secrete de stil” de la Prima TV este şi ea adepta îngrijirii acasă. Îşi hidratează faţa doar cu ulei de cocos, pe care îl aplică seara, după demachiere. De trei ori pe săptămână îşi face un scrub din bicarbonat de sodiu şi puţină apă, iar pentru luminozitatea tenului se şterge din când în când pe faţă cu o feliuţă de lămâie. Pentru păr, îşi face măşti cu ou şi uleiuri. Foloseşte două gălbenuşuri, trei linguri de ulei de cocos, trei de ulei de măsline şi o linguriţă de ulei de ricin. De multe ori adaugă şi miere. Întinde masca pe lungimi, inclusiv pe scalp, lasă să acţioneze 30 de minute, apoi se spală normal cu şampon.

Corina Caragea ia vitamine


Părul prezentatoarei ştirilor sportive de la Pro TV străluceşte de sănătate în lumina reflectoarelor. Corina Caragea mărturisea pentru perfecte.ro că foloseşte o dată pe lună o mască formată din gălbenuş de ou, ulei de ricin, ulei de măsline, vitamina A, vitamina E şi Bitter suedez. „Stau aşa o oră, apoi mă spăl normal. Fac asta o dată pe lună. În perioadele când îmi cade mult părul, aplic masca de două ori pe lună şi mai completez cu suplimente alimentare – calciu, magneziu, zinc şi seleniu”, a declarat Corina.
Loading...