EXCLUSIV Viața neștiută a lui chef Antonio Passarelli și trucuri pentru Sărbători perfecte

3-_intre_ei-antoniyyo_si_michael_pasarrelli_3_copy.jpg

Click! a aflat ce vor avea pe masă simpaticii bucătari Antonio şi Michael, care vor face Crăciunul şi Revelionul la Sinaia

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Aşa tată, aşa fiu! Îndrăgitul chef Antonio Passarelli are un fiu care-i calcă pe urme – Michael. Deşi locuiesc în România de mulţi ani, cei doi bucătari renumiţi nu renunţă la influenţele italiene. Ei ne-au mărturisit ce nu le lipseşte niciodată de pe masa de Crăciun şi ne-au împărtăşit câteva reţete delicioase.

De luni, 22 noiembrie, Antonio (62 de ani) şi Michael Passarelli (38 de ani) participă, la invitaţia Ambasadei Italiei la Bucureşti, la cea de-a şasea ediţie a săptămânii bucătăriei italiene în lume, prilej cu care am stat de vorbă cu cei doi despre cum aşteaptă Sărbătorile. „Pregătirile de Sărbători încep cu ceva timp înainte, în ajunul Crăciunului se mănâncă produse pe bază de peşte şi legume. Apoi se trece la partea de Crăciun, acolo se merge pe zona de carne de toate felurile”, ne-a spus Michael Passarelli.

Iar Antonio a completat: „Este foarte important ca în seara de Ajun toate preparatele trebuie să fie în număr impar, adică 21 de produse. La noi acasă, când trăia mama mea, se lăsa mâncarea pe masă. Trebuie să vină spiritul să guste din toate. Este dezlegarea la peşte, cum ar veni pe româneşte”.

1-_cu_flip_anddtonio_pasarrelli_copy.jpg

Antonio Passarelli a devenit celebru în emisiunea lui Bittman, „DanutzSRL”

După cum ne-au povestit, lor le place să mănânce în Ajun bacala, un peşte special. Un fel de cod uscat cu sare şi apoi gătit în mai multe feluri. „Mie îmi place bacala cu brocoli. Peştele trebuie lăsat o noapte la desărat. Acum a început să se poată găsi şi în România acest peşte. Bacala e un peşte norvegian, iar cei mai mari consumatori sunt cei din Portugalia şi Italia de Sud. E foarte bun şi are un gust aparte”, ne-au mai spus cei doi. 

Chefii Passarelli vor face Sărbătorile cu preparate românești

Ei vor face Sărbătorile în România, la Sinaia, şi Crăciunul şi Revelionul, şi ne-au declarat că vor avea pe mese şi produsele româneşti preferate, în special pomana porcului. „Mie personal nu îmi plac produsele făcute din organe. Şi nu mănânc tobă, leber, caltaboş, dar îmi plac jumările, telemeaua şi toate celelalte”, ne-a spus tatăl Antonio, care în ultimul timp s-a tot plimbat între mare şi munte, unde a gătit cot la cot cu fiul lui.

2-michael_pasffarelli_copy.jpg

Michael e născut în Italia, dar și-a urmat tatăl în România

„Muncesc mult şi cred, sincer, că există un timp pentru tot. A fost alegerea mea să o las mai moale cu televiziunea şi apariţiile pentru că nu mai era cazul. Acum e momentul lui Michael, el nu se omoară cu micul ecran şi face nişte lucruri minunate. Sincer, sunt şi un pic obosit. Voi ieşi la pensie în doi ani jumate, şi mă voi bucura de o pensie de aici şi una mică din Italia. Şi voi petrece timp cu copiii lui Michael, cu nepoţii mei pe care îi duc la grădiniţă sau la şcoală. Ei au 7 şi 8 ani şi încearcă deja să îl ajute pe fiul meu la gătit, dar cât pot, mai mult încurcă”, spune Antonio Passarelli, care mai are o fată, Francesca. 
„Ea nu găteşte profi, aşa ca noi”, râde tatăl, care n-a făcut bucătărie toată viaţa lui. „În Italia am lucrat în bucătărie până în 1983, apoi am lucrat în fashion, cu fire de tricotat. În 1991 m-am întors în bucătărie. De aceea voi primi o pensie şi din Italia, dar va fi o pensie mică. Nu am pus avere mare deoparte, dar pot trăi onorabil. Sunt fericit că am doi copii talentaţi”, spune cu mândrie Antonio Passarelli, în exclusivitate pentru Click!. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5