Scene erotice în serialul „Vlad”, la Observatorul Astronomic. Reacția directorului, după ce filmările au creat iureș

vlad2.gif

Scenele erotice au stârnit controverse
Foto: Captură Video Pro TV

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Filmarea unei scene erotice pentru serialul românesc Vlad a creat controverse în mediul online, fiind filmată la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti. Mai multe voci susțin că acțiunea reprezintă o „denigrare a spaţiului istoric.”

Filmarea unei scene intime pentru serialul „Vlad” în Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti a stârnit o controversă în mediul online, fiind catalogată drept o „denigrare a spaţiului istoric”, „o ruşine” şi „jignitor la adresa astronomiei”.

În noul episod din serialul „Vlad” ce urmează să fie difuzat luni seară de PRO TV, doi dintre protagoniști, Adrian Nartea și Ada Lupu, au fost filmați în timpul unei partide de sex. Episodul a stârnit nemulțumirea unora dintre actualii și foștii angajați ai Observatorului și nu numai.

Mai mulţi utilizatori ai platformei Facebook au dezbătut dacă filmarea scenei ar fi morală sau chiar legală fiind mimate acte intime de sex în Observatorul Astronomic, incluse într-o producție televizată.

vlad1.gif

Una dintre secvențe
Foto: Captură Video Pro TV

Scenele erotice din serialul „Vlad”, subiect de controversă

Elizabeth Petrescu, astronom și fost angajat al Observatorului Astronomic, acum la Agenția Spațială Europeană, i-a criticat pe cei care au permis ca în cadrul muzeului să se filmeze astfel de scene sexuale.

vlad3.png

Foto: Captură Video Pro TV

„Observatorul Astronomic «Urseanu» a fost vândut pe suma de 5.000 lei”, a scris Elizabeth Petrescu. „Se spune că «publicitatea negativă» e bună şi ea, că îţi aduce vizibilitate, nu? Dar dacă ţi-aş spune că, pentru acest scop, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti - Adrian Aurel Majuru - a decis să aducă mai mulţi oameni prin a lăsa să se filmeze o scena intimă într-unul dintre muzeele unde tu îi calci pragul pentru cultură, istorie şi educaţie. (...)

Directorul MMB a decis ca popularizarea astronomiei şi a Observatorului Astronomic să nu mai fie «tradiţională» prin cursuri de astronomie, expoziţii, prezentări, workshop-uri sau planetariu, ci printr-o filmare cu glume proaste, inculte şi sex, care cu siguranţă vor aduce mai mulţi oameni pasionaţi”, a continuat aceasta. Mai mulți utilizatori au răspuns în asentimentul ei și au catalogat cele văzute drept „o ruşine”, alţii, drept „jignitor la adresa astronomiei”.

Ce spune directorul Muzeului Municipiului Bucureşti 

Contactat telefonic, Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti (MMB), de care aparține instituția cu pricina, a declarat pentru News.ro că nu comentează reacţiile apărute și că totul a fost „perfect legal”. Acesta, împreună cu directorul adjunct Dan Pîrvulescu, au transmis că filmările derulate la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” pentru serialul „Vlad” au fost în baza unui acord semnat cu Pro TV şi că în solicitarea făcută de companie nu a fost menţionată existenţa unor scene erotice.

În UMF Carol Davila s-a filmat clipul unei manele

Nu este prima oară când un spațiu de cultură este folosit în scopuri comerciale. În urmă cu patru ani, în biblioteca Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” a fost filmat videoclipul  melodiei „Dacă te încurc”, manea interpretată de Carmen Șerban feat. Dj Milionor. 

„Acesta este un videoclip al unei manele. Este filmat în biblioteca mare din UMF, pe parchetul pe care au călcat, cândva, George Emil Palade, Ion Cantacuzino, prof. Gerota sau Victor Babeș. Aici s-a ajuns, la o asemenea prostituție pentru câteva mii de euro, probabil, într-una din cele mai importante instituții academice din țară”, spunea la vremea respectivă medicul Medicul Vasi Rădulescu.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5