Şase moduri în care Jojo elimină stresul în timpul sarcinii

jojo.jpg

jojo
Jojo este însărcinată pentru a doua oară
Foto: arhivă personală

Actriţa, cântăreaţa şi prezentatoarea Cătălina Grama (35 de ani), alias Jojo, a anunţat în urmă cu o săptămână că ea şi Paul Ipate vor deveni părinţi. Vedeta va deveni astfel mamă pentru a doua oară mamă, ea mai având un băieţel dintr-o căsnicie anterioară.

Actriţa nu a avut o sarcină foarte ușoară până acum. Pe blogul personal, Jojo a recunoscut că în primele trei luni s-a luptat cu grețurile, iar acum arsurile la stomac îi dau de cap.

Cum foarte multe femei o urmăresc și așteaptă sugestii din partea ei, Jojo a dezvăluit cu reușește să evite stresul în această perioadă, protejându-se pe sine, dar mai ales bebelușul pe care îl poartă în burtică.

„Dragilor, sunt într-un moment al vieţii mele în care mă simt, cu adevărat, binecuvântată!  Sunt împăcată cu mine, încântată de tot ce mi se întâmplă, de fiecare mişcare fină pe care o simt în burtică. Fericire e cuvantul cel mai potrivit, deşi simt că nu transmite suficient de mult. Recunosc, am fost stresată cu sarcina, am avut stări de greaţă şi m-am simţit foarte rău în unele zile, aşa cum v-am mai povestit, însă, am învăţat ca este important să las stresul la o parte şi să mă bucur de aceste momente.

  1. În primul rând, aminteşte-ţi că fiecare problemă are o soluţie şi cere ajutorul unui apropiat sau unei persoane care ştii că te-ar putea ajuta. Nu îţi fie teamă să vorbeşti despre asta cu partenerul sau medicul tău.
  2. Nu te stresa pentru felul în care arăţi. Vei da naştere unui miracol, ai un copil în corpul tau, iar asta e cea mai mare realizare.
  3. Dacă ai încredere în medicul tău, lasă-l să își facă treaba şi urmează cu strictețe sfaturile primite de la el. Dacă nu îţi inspiră încredere, caută altul. Cred că este foarte important să te simţi confortabil şi să discuţi cu el despre probleme de orice natură. Am învăţat din proprie experienţă cât de important este să ai un medic care să îţi răspundă calm la orice întrebare şi să te liniştească.
  4. Nu îţi face griji pentru relaţia cu partenerul. Un copil pune la încercare orice relaţie, şi el este cel care ne face relaţiile mai puternice, nu credeţi?
  5. Nu te gândi cum se hrăneşte micuţul tău în burtică. Se simte foarte confortabil, priveşte-l la ecograf ce fericit şi relaxat este!
  6. Nu există întrebări jenante, în special dacă eşti pentru prima dată mămică. Să fii însărcinată este o experienţă unică de fiecare dată şi niciodată nu ştii cum să acţionezi până nu te afli în ipostaza de viitoare mămică. Crede-mă pe cuvânt, mă aflu la a două sarcină şi tot am unele întrebări pe care nu mă jenez să le adresez.
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1