«Românii au talent». Cine este Siena Vușcan, fetița care a luat cel de-al 10-lea golden buzz: „Eu vreau ca toată China să mă ştie“

siena-vuscan-2.jpg

Siena Vușcan
Siena Vușcan a impresionat juriul
Foto: Arhiva personală

Este concurență serioasă în finala Românii au talent de la Pro Tv, care se apropie. Siena Vuşcan, o fetiţă de doar şapte ani, care trăieşte cu părinţii săi în China, a devenit o vedetă extrem de apreciată de telespectatorii chinezi ai emisiunilor de talente muzicală, iar în România a ridicat juriul și publicul în picioare. Fetiţa vorbeşte foarte bine mandarina şi a participat la mai multe emisiuni de televiziune dedicate vedetelor muzicale.

Într-un interviu acordat Secţiei de limbă română a postului Radio China International, în 2007, Siena, care este cunoscută în China sub numele de scenă Xiè Nà, a vorbit împreună cu mama sa, Sonia Vuşcan, despre experienţa ei în China, care a început la vârsta de trei ani și tot de atunci a început să vorbească limba și ulterior mai bine în primul ei an de școală.

siena-vuscan-1.jpg

Siena Vușcan
Siena are doar șapte anișori
Foto: captură video

 

“Eram în India când, prima oară, soţul meu şi tatăl Sienei mi-a menţionat China şi m-am agăţat de posibilitatea asta ca de un colac de salvare, aflându-mă în cea mai frumoasă şi totuşi dificilă situaţie, aceea de a fi mamă pentru a doua oară. Şi asta în China, unde toate lucrurile se întâmplă altfel decât la mama acasă, cum oricărei proaspete mămici sau viitoare mămici i-ar plăcea să fie. Aşa că pentru mine, China a fost ca o poveste frumoasă care se va întâmpla în viitor şi pentru care merită să depăşesc dificilele momente şi să pot să experimentez în viitor. (…) Este singura fetiţă blondă, româncă, în şcoala ei, iar în final este unul dintre elevii care aproape se confundă la nivelul vorbirii în limba chineză cu nativii.

Cum a început Sonia Vușcan să cânte în limba chineză și a ajuns în finala de la Sanghai

siena-vuscan-4.jpg

Siena Vușcan
Fetiţa vorbeşte foarte bine mandarina şi a participat la mai multe emisiuni de televiziune dedicate vedetelor muzicale
Foto: captură video

 

“Siena îşi doreşte foarte tare să apară pe scenă, iubeşte viaţa de scenă, emoţiile acelea, şi m-am gândit că i-ar face plăcere, că pentru ea ar fi un lucru special. Aşa că am încercat la concursul acesta de la Sanghai şi unde, la început, apărând printre copiii aceştia extraordinari care au cântat, care cântă de foarte multă vreme, ea era cumva poate nu suficient pregătită. Fiind amânată pentru o dată ulterioară, am început să-i oferim lecţii de canto şi, încet-încet, a ajuns la un nivel mai bun şi a fost acceptată la concursul acesta. Suntem foarte fericiţi pentru ea, pentru că a muncit extraordinar de mult și a ajuns în finală, și-a dorit viața de actriță”, a mai spus mama Sienei.

 

siena-vuscan-3.png

Siena Vușcan
Siena este cunoscută în China sub numele de scenă Xiè Nà
Foto: captură video

 

Citește și

Bărbaţii, regii scenei la «Românii au talent»

Momentul care l-a făcut pe Mihai Petre să plângă. Sara Ardeleanu, dans ireal la "Românii au talent"

 

Loading...
 
 

Citește și