Reţete dulci pentru copii, de la vedetele-mămici

Ultima actualizare:

    De ziua lor, pregăteşte-le un desert  pe cât de gustos, pe atât de sănătos
De ziua lor, pregăteşte-le un desert pe cât de gustos, pe atât de sănătos

De 1 iunie, fiecare copil ar trebui să aibă liber la desert! Scoate-l la o îngheţată, du-l la cofetărie, lasă-l să mănânce şi ceea ce până acum i-a fost interzis sau i s-a dat cu porţia.

 O dată nu se întâmplă nimic. Cel mai bun şi mai sănătos dulce este, însă, cel făcut în casă, din ingrediente proaspete, naturale. Vedetele pasionate de gătit, care au copii, vă dau fiecare câte o reţetă delicioasă. Încearc-o şi tu!

Tort cu lapte de cocos şi banane, de la Ioana Ginghină

Ingrediente: Pentru primul blat: 120 g migdale şi 100 g nuci hidratate peste noapte, 100 gcurmale hidratate, 100 g fulgi ovăz, 60 g ulei de cocos topit, 100 ml apă. Pentru crema cu cocos: 400 g caju hidratat peste noapte, 200 g banane congelate, zeama de la o lămâie, 1 conservă lapte de cocos organic (400 ml), 140 g miere, 150 g ulei cocos. Pentru blatul de ciocolată: 100 g caju hidratat, 3 banane, 1 avocado bine copt, 3 linguriţe cacao, un praf de sare, 70 g miere, 60 g ulei cocos, 50 ml apă.Modul de preparare: La fiecare blat e la fel - se pun toate ingredientele în blender şi se procesează. Se adaugă apă atât cât e nevoie pentru a obţine consistenţa dorită. Puneţi într-un inel de tort cu diametrul de 25 cm primul blat, apoi crema de cocos şi la final blatul de ciocolată.

Cocktail de căpşune de la Ligia Pop

Ingrediente: 250-500 g caju, 500 g căpşune feliate, zeama de la jumătate de lămâie, 50 g îndulcitor natural (ştevie, miere), 300 ml apă filtrată.Mod de preparare: toate ingredientele, cu excepţia căpşunelor, se blenduiesc până devin o cremă fină, ca frişca. Se poate adăuga opţional unt de cocos sau esenţă de vanilie. Într-o cupă, se alternează straturi de căpşune feliate şi cremă.

Pere în 3 culori de la Annely Cole

Ingrediente: 1,5 l apă, 500 ml ceai verde, un pliculeţ de şofran, 500 ml vin roşu, 6 pere, scorţişoară, cuişoare şi coajă de lămâie, 360 g zahăr.Mod de preparare: perele se curăţă de coajă, apoi, două câte două, se pun la fiert în 3 vase cu lichid diferit: vin, ceai verde şi apă cu şofran. În fiecare vas se adaugă coajă de lămâie, 120 g zahăr, cuişoare, scorţişoară şi 500 ml apă. Perele vor fierbe 30-45 de minute. Cele fierte în vin vor fi roşii, cele în şofran galbene, iar cele în ceai verde vor fi verzi.

Papanaşi drăgălaşi de la Anca Lungu

Prinţesa Polonic ne dă, pe blogul ei, o reţetă de „papanaşi drăgălaşi”, fierţi, nu prăjiţi. Avem nevoie de: 500 g brânză de vaci, 250 g griş, 3 ouă, 100 g zahăr, 1 linguriță extract de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, 100 g făină pentru modelat.Mod de preparare:  Amestecaţi bine ingredientele, mai puţin făina pe care o păstraţi pentru modelat. Daţi o formă circulară aluatului şi rulaţi-l într-o bucată de hârtie de copt sau o folie alimentară. Băgaţi viitorii papanaşi la frigider pentru cel puţin 30 de minute. Când vă hotărâţi să-i savuraţi trebuie doar să-i porţionaţi, să-i modelaţi şi să-i aruncaţi într-o oală cu apă care fierbe. Când papanaşii se ridică la suprafaţă, desertul e gata.

Lolipops cu cocos de la Ani Creţu

Pentru blat, e nevoie de: 400 g făină, 300 g zahăr brut, un praf de sare, 200 g unt de cacao, 250 ml lapte de cocos, 4 ouă, coaja rasă de la o portocală, o linguriţă extract de vanilie. Se amestecă făina, sarea, zahărul şi untul de cocos. Separat se mixează laptele cu ouăle, vanilia şi coaja de portocală, apoi se încorporează în amestecul cu făină. Totul se dă la cuptor, într-o tavă tapetată, pentru 40-45 de minute. Pentru cake pops ai nevoie de: blatul de mai sus, 120 g cremă de cocos, 100 g fulgi de cocos, 40 g unt de cacao. Totul se fărâmiţează şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă, din care se formează biluţe. Se pun pe o tavă şi se dau la congelator 30 de minute. Se topesc 250 g ciocolată neagră, apoi se iau beţe de acadea, se trec prin această ciocolată şi se înfig în biluţele de cocos scoase de la rece. Apoi se mai lasă 10 minute să se întărească, după care se scufundă biluţele complet în ciocolată. Se înfig într-o bază de susţinere (Ani a folosit o pâine), apoi se mai dau 10 minute la rece.

Înghețată raw vegană de cocos de la Alexandra Sandu

Alexandra a postat rețeta pe blogul ei
Alexandra a postat rețeta pe blogul ei

Ingrediente: 300 ml cremă de cocos făcută în casă (2 părți de pulpă din nucă de cocos tânără și o parte apă de cocos blenduite bine), 40 grame fulgi de cocos, 20-40 grame nectar de cocos (în funcție de gustul fiecăruia), pastă de vanilie.

Preparare: Toate ingredientele se amestecă bine în blender, iar compoziția fie se toarnă în aparatul pentru înghețată și se respectă programul acestuia de funcționare, fie într-un recipient și se lasă la congelator câteva ore până se ajunge la consistența dorită. Alexandra Sandu este blogger culinar, pasionată de alimentație sănătoasă și rețete raw vegan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 16 at 20 36 44 jpeg
florin dumitrescu si sotia webp
pepe 1 jpg
banner Cornel Palade png
cub anca serea png
image png
Monica Birladeanu decolteu (2) jpg
banner dinu maxer png
image
actualitate.net
image
actualitate.net