Regretul Stelei Popescu: «N-am avut timp să mă bucur de tot ce-am adunat»

p12-3-neata-stela-popescu-a.jpg

Casa din Piaţa Galaţi e plină de fotografii cu toţi cei care au făcut parte din viaţa Stelei Popescu
Foto: Mihai Ionescu

A muncit o viaţă întreagă, fără pauză, fie sâmbătă, fie duminică, fie în zilele de sărbătoare. A interpretat sute de roluri în teatru şi film, a jucat în sute de spectacole, a fost neobosită. Şi a adunat o avere frumoasă de care, însă, nu a apucat să se bucure cu adevărat.

„Eu cred că în 47 de ani de carieră nu am avut zi liberă. Dar încă nu m-am plictisit, încă n-aţi scăpat de mine”, spunea Stela Popescu într-un interviu televizat din 2005. A iubit scena, a iubit aplauzele, dar cel mai mult a iubit ecoul pe care l-a lăsat în sufletele oamenilor.

Asta a ţinut-o activă până în ultima clipă a vieţii ei. Răsplata materială a venit şi ea, inevitabil. De-a lungul bogatei sale cariere, actriţa a pus de-o parte fiecare bănuţ câştigat pe scenă şi l-a investit în imobile.  Locuia într-o căsuţă cochetă din zona Pieţei Galaţi, pe care experţii imobiliari o evaluează la 270.000-300.000 €.

Când intri acolo, parcă pătrunzi într-o altă epocă.  Ornamente din ceramică portugheză, găsite cu dibăcie prin anticariatele din toată lumea, tablouri, scaune şi mese vechi, din lemn masiv, zeci de rame cu fotografii ale celor dragi, toate acestea aveau, pentru proprietară, o valoare inestimabilă.

p22-3-neata-5.jpg

Doina Maximilian este singuru moştenitor al regretatei Stela Popescu

 

„Am fost prin toată lumea şi, oriunde mă duc, caut anticariatele de unde nu pot să plec cu mâna goală. Sunt ciuca pieţelor de vechituri, pur şi simplu nu mă pot abţine. S-au adunat multe, dar nu pot să arunc nimic”, ne spunea, cu ani în urmă, Stela Popescu.
Tot pe stilul vechi sunt amenajate şi celelalte locuinţe ale ei. Actriţa avea o casă de vacanţă în staţiunea 2 Mai, lângă faleză, cu vedere la mare, evaluată la 200.000 €. O altă casă ridicase în Crevedia, unde se retrăgea când voia să “evadeze” din Bucureşti.

Locuinţa are etaj şi o amprentă de 100 mp, într-o curte de 1.000 mp, cu ieşire la lacul Buftea. Experţii estimează că valorează 200.000-220.000 €. Însă cea mai mare investiţie este blocul cu trei etaje din centrul Capitalei, construit recent, evaluat la 500.000 €.

p32-3-neata-2.-2col-piata-g.jpg

Casa din Piaţa Galaţi în care a locuit actriţa. Preţ: 300.000 de euro
Foto: Mihai Ionescu

 

Imobilul era iniţial destinat închirierii, însă cum afacerea îi dădea multă prea bătaie de cap, a hotărât să păstreze apartamentele pentru familie, să fie un loc în care să stea rudele care vin la Bucureşti.
“Mai trebuie să aduni ceva, că doar ai muncit toată viaţa. N-ai băut prea mult, n-ai stricat banii pe toţi pantofii la modă şi te-ai mai stăpânit din când în când. Şi atunci, sigură că da, strângi”, spunea Stela Popescu într-un interviu citat de România TV.

p42-3-neata-3.-2col-vila-2-.jpg

Vila de pe Litoral, din staţiunea 2 Mai. Preţ: 200.000 de euro
Foto: Mihai Ionescu

 

Nu a avut timp să se bucure cu adevărat de toată agoniseala. A fost mai mult pe drumuri, la repetiţii, în turnee. Chiar dacă le-a făcut pe toate cu maximă bucurie, marea actriţă recunoaşte că meseria i-a răpit din viaţă.

„Singurul regret pe care îl am e că n-am avut timp să mă bucur de ce-am făcut. Că totul am făcut în viteză. Desigur, cu plăcere, dar profesia asta mi-a luat toată viaţa din mine. […] Şi eu cred că viaţa e foarte preţioasă. Nu ştiu ce-o fi dincolo. Dar aici, viaţa e extraordinară. Păcat că se termină aşa repede”, spunea Stela Popescu, în ultimii ai.

p52-3-neata-4.-2col-crevedi.jpg

Vila din Crevedia. Preţ: 220.000 de euro
Foto: Mihai Ionescu

Întreaga ei avere o va moşteni Doina Maximilian, cea mai dragă fiinţă din viaţa actriţei, fiica naturală a cumnatului său, pe care a înfiat-o în perioada în care trăia soţul ei, Puiu Maximilian. Fiica Stelei Popescu lucrează tot în domeniul teatrului.

„Noi nu am vrut să avem copii, dar am înfiat o nepoată de-a soţului meu, Doina Maximilian. Avem şi o nepoată de la ea, Stanca Radu (29 de ani), care este regizor de film şi are la rândul ei un băieţel mic”, povestea îndrăgita actriţă, pentru Click!.

Pe lângă imobile, Doina Maximilian va mai moşteni tablouri şi obiecte de artă, dar şi drepturile de autor valorificate după fabuloasa activitate în teatru şi film a Stelei Popescu.

Va fi înmormântată la Cernica

Stela Popescu a murit joi, 23 noiembrie, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral. Vineri, trupul neînsufleţit al actriţei a fost depus în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase din Bucureşti, unde sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun.

p62-3-neata-7.jpg

Foto: Mihai Ionescu

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 10.00, sicriul va pleca de la teatru şi va fi depus, la ora 11.00, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare are loc la ora 12.00.

pentru-pat.ro

loading...
Loading...

Citește și

 • stela popescu a murit

  Simptomele pe care le-a avut Stela Popescu (81 de ani), în urmă cu trei zile, la un eveniment monden au fost premonitorii pentru un posibil Accident Vascular Cerebral (AVC), spun specialiștii neurologi. Actrița nu mai era coerentă, nu mai putea articula corect cuvintele și nu-și mai putea coordona mâinile.

 • stela popescu

  Discretă cu viaţa personală, regretată actriţă Stela Popescu a evitat să vorbească despre decizia pe care a luat-o ân trecut de a nu aduce pe lume copii, deşi a fost căsătorită atâţia ani cu regretatul regizor Puiu Maximilian. Marea artistă s-a rezumat să explice că nu a fost în totalitate decizia ei. Abia în urmă cu câţiva ani, Stela Popescu a decis să facă public faptul că a adoptat un copil, pe fiica fratelui fostului ei soţ, Doiniţa Maximilian, care de altfel a fost şi cea care a găsit-o fără suflare, joi după-amiază.

 • stela popescu a murit ginere actor gheorghe radu

  Deşi nu mai formează un cuplu cu Doina Maximilian, fiica adoptivă a Stelei Popescu, actorul Gheorghe Radu a transmis familiei un mesaj de condoleanţe pe contul lui de socializare Supranumit Paganini al comediei româneşti, Gelu Radu, s-a iubit mai bine de 20 de ani cu Doina, cu care are şi o fată, dar din vara anului trecut, actorul în vârstă de 66 de ani s-a implicat într-o altă relaţie, cu o colegă de scenă mult mai tânără decât el.

 • stela popescu

  Majoritatea celor care au văzut-o pe Stela Popescu cu câteva zile înainte ca ea să moară, a observat că nu prea era se simțea bine, era palidă și părea foarte obosită. Șoferul de taxi care obișnuia să o ducă pe actriță la diverse spectacole, a declarat că a văzut-o chiar în ziua în care participase la ultimul eveniment public.