"Regele dansului", operat la plămâni ca să scape de cancer EXCLUSIV

cornel-patrichi-si-sotia-cornelia.jpg

cornel patrichi cornelia
Cornelia l-a susţinut pe celebrul coregraf Cornel Patrichi să depăşească şi această cumpănă din viaţa sa
Foto: Click!

În spatele zâmbetului pe care-l afişa la TV, la “Dansez pentru tine”, Cornel Patrichi ascundea o dramă uriaşă, legată de propria sănătate. Celebrul coregraf a scăpat ca prin urechile acului de cancer la plămâni, iar operaţia realizată anul trecut i-a dat o nouă şansă la viaţă.

Cornel Patrichi (71 de ani) a trecut prin clipe grele! Fostul jurat de la “Dansez pentru tine” (PRO TV) a mărturisit că a trecut pe lângă moarte, învingând o boală necruţătoare, de care toată lumea fuge ca dracul de tămâie. Fostul actor, dansator şi coregraf, care făcea furori pe vremea lui Ceauşescu, a reuşit să scape de cancer la plămâni, pe care l-a descoperit dintr-o întâmplare.

“Dacă nu aveam norocul să se descopere la timp era grav! Practic, am fentat moartea! În urmă cu patru ani, m-am dus să fac un computer tomograf, iar doamna de acolo mi-a recomandat, şi chiar a insistat, să-mi scaneze tot corpul, nu doar partea de jos, pentru care mă dusesem eu. Tot atât ar fi costat, 150 de lei. Nu era vorba de bani, dar noroc că am ascultat-o şi aşa mi-am descoperit problema de la plămâni. A fost o plecare către un cancer la plămâni. Am fumat 50 de ani, de acolo mi se trage. M-am lăsat de fumat acum 8 ani. Dacă locuiam în străinătate, acolo aş fi mers periodic la controale de rutină, pentru că e normal. Noi aici, în România, nu am fost învăţaţi să gândim aşa, să mergem preventiv să ne căutăm”, ne-a mărturisit Cornel Patrichi, supranumit “Regele dansului” în Epoca de Aur.

«Am fumat 50 de ani, de acolo mi se trage»

Marele coregraf a suferit o intervenţie chirurgicală la plămâni în urmă cu un an, la Spitalul Nasta din Capitală. “Le mulţumesc din inimă medicilor care m-au operat şi m-au îngrijit. Mă simt ca nou-născut. Sunt bine, sunt pe felie. Am învins boala asta păcătoasă”, ne-a mai spus Cornel Patrichi. În perioada în care a fost operat, fiul său, Alexandru (37 de ani), inginer IT în Italia, i-a stat alături o săptămână întreagă. Şi tot de atunci, Alexandru vine în ţară la 3 luni, ca să-şi ţină tatăl sub observaţie.

A fost dat afară de la «Dansez pentru tine» prin telefon

cornel-patrichi-is-concursul-pro-tv.jpg

Patrichi
Patrichi a jurizat emisiunea-concurs de la PRO TV timp de 12 sezoane

 

Cornel Patrichi a revenit în atenţia publicului ca jurat la “Dansez pentru tine”. În toamna lui 2012, după aproape 7 ani şi 12 sezoane, Patrichi a fost eliminat din juriul de la PRO TV. A aflat că nu mai face parte din juriul celui de-al 13 lea sezon al emisiunii prin telefon.

„Regretul meu a fost că am fost dat afară de nişte nulităţi. Eu nu ştiu deloc de ce am fost dat afară din acest juriu. Nu am aflat încă”, declara Patrichi la Kanal D, iar pentru Click! a dezvăluit la acea vreme toate dedesubturile show-ului de dans: “Conducerea venea şi ne spunea să-i ţinem pe unul şi pe altul în concurs”.

Acum are mai mult timp pentru el, se ocupă de pescuit şi aşteaptă de fiecare dată, cu nerăbdare, vizitele fiului său. Stă într-o vilă din Pipera, alături de soţia lui, Cornelia, însă merge periodic la casa pe care au cumpărat-o la ţară,  pe malul Lacului Săruleşti, la 40 km de Bucureşti.

Şi ei au luptat cu boala

 

Leo Iorga, 51 de ani, a fost operat cu succes anul trecut, la Spitalul Monza din Bucureşti, unde medicii neurochirurgi i-au scos o tumoră cerebrală de trei centimetri, după o intervenţie care a durat circa trei ore. Solistul trupei PACT nu a fost la prima intervenţie de acest gen, după ce în urmă cu patru ani, a fost operat tot pentru scoaterea unei tumori canceroase, de la plămâni. Acum, rockerul se recuperează bine şi şi-a reluat concertele.

Mihai Leu

 

Şi fostul mare campion de box şi raliu (46 de ani) a trecut prin momente grele. În urmă cu o lună, el a fost supus unei intervenţii chirurgicale, la spitalul Fundeni din Bucureşti. Zvonul că ar fi bolnav de cancer s-a răspândit rapid. Mihai Leu a declarat, în exclusivitate pentru Click!, că operaţia a decurs bine: „Acum mă simt mai bine, gândesc optimist. Nu ştiu dacă tumoarea din zona rectală a fost malignă sau benignă. M-am operat şi am încredere în medici. O vreme voi sta cuminte în pat”.

Click! spune

Cornel Patrichi a fost actor, coregraf, dansator, prim balerin al Teatrului Fantasio  în anii de comunism. În 1987 s-a stabilit în Italia, unde, alături de soţia lui, Cornelia, a înfiinţat şcoală de dans „Dance Studio Patrichi”.

Loading...
 
 

Citește și