Reacţia lui Mihai Gâdea în "scandalul Iglesias" de la Antena 3

După ce scandalul pe care l-a declanșat a prins deja conotații internaționale, directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, a venit sâmbătă aseara, la peste 48 de ore de la controversata emisiune, cu prima reacție la protestele familiei Iglesias.

Gâdea a publicat câteva rânduri pe contul său de Facebook din care nu se înțelege că gestul ar fi fost unul nepotrivit, ci doar că „regretă dacă a afectat sensibilitatea domnului Iglesias”.

"În emisiunea de joi, avându-l invitat pe Julio Iglesias Jr, am folosit două strigături din folclorul urban. Nu am avut intenția de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care știți bine că am dus-o singur mereu. Respect familia Iglesias, le iubesc muzica și vreau să îi asigur că prețuirea ce le-o port m-a determinat să adresez invitațiile către domnii Julio Iglesias și Julio Iglesias Jr, pentru a fi oaspeți ai emisiunii pe care o realizez. Alături de cele două formule devenite folclor, i-am oferit invitatului meu și ocazia de a transmite publicului din România îndemnul de a veni la concertul său din București. Regret sincer dacă am afectat sensibilitatea domnului Iglesias sau a vreunui membru al familiei sale!", a scris Mihai Gâdea pe reţeaua de socializare.

Julio Iglesias Jr. a fost invitat joi, 14 mai, în platoul emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3. Prezentatorul Mihai Gâdea a dorit să îl înveţe câteva cuvinte în română şi l-a pus să repete un slogan politic. Gâdea i-a cerut lui Julio Iglesias Jr. să spună două fraze pe care obişnuieşte să le folosească ori de câte ori are ocazia : „Antena 3 e aici!“ şi „Jos Băsescu!“.

Managementul artiştilor Julio Iglesias şi Julio Iglesias Jr. a reacţionat imediat după  acest episod din încheierea emisiunii de la Antena 3.

Reprezentanţii celor doi au făcut câteva lămuriri, explicând că Julio Iglesias Jr. nu cunoaşte limba română, motiv pentru care a crezut că este o formulă de rămas bun. Totodată, managementul a precizat că artistul a fost indus în eroare în mod voit de către prezentatorul emisiunii, catalogând gestul drept „regretabil şi incalificabil“.

Ce au zis reprezentanţii artiştilor Julio Iglesias şi Julio Iglesias Jr

julio_iglesias_jr.jpg

julio iglesias jr mihai gadea reactie slogan
Julio Iglesias Jr va susţine două concerte în România
foto: Adevărul

Când Mihai Gadea i-a cerut să spună „Jos Băsescu!“, în ultimele secunde ale emisiunii, artistul a crezut că e vorba de o formulă de rămas bun, în limba română, pentru telespectatori.

În urma emisiunii „Sinteza zilei“ (Antena 3) din 14 mai 2015, în care prezentatorul Mihai Gâdea, în ultimele secunde ale emisiunii, l-a întrebat „inocent“ pe Julio Iglesias Junior „Pot să te învăţ ceva în limba română?“, după care l-a pus să repete în româneşte, fără să îi spună ce înseamnă acele cuvinte: „Antena 3 e aici. Jos Băsescu!“, managementul artistului precizează clar următoarele:

  • Julio Iglesias Junior nu cunoaşte limba română, nu este familiarizat deloc cu numele româneşti şi, când a repetat după Mihai Gâdea, cu bună credinţă, „Jos Băsescu!“, nu s-a gândit nicio clipă că este vorba de un slogan politic. Fiind ultimele secunde ale emisiunii, Julio Iglesias Junior a crezut că este vorba de câteva cuvinte de rămas bun, în limba română, pe care prezentatorul îl ruga să le repete după el, pentru telespectatori.
  • Julio Iglesias Junior nu este la curent cu politica din România, nu cunoaşte politicienii români şi, neştiind deloc limba română, nici măcar nu şi-a dat seama că propoziţia „Jos Băsescu!“ includea numele unei persoane.
  • Artistul a fost indus în eroare în mod voit de către prezentatorul emisiunii, Mihai Gâdea, într-un mod absolut regretabil şi incalificabil. Artistul nu şi-ar premite niciodată să vină la televiziune să spună, în cunoştinţă de cauză, „Jos politicianul X!“ sau „Jos politicianul Y!“.
  • Julio Iglesias Junior a venit în România şi a acceptat invitaţia de a participa la emisiune pentru a vorbi exclusiv de concertele pe care le va susţine în România alături de tatăl său, Julio Iglesias.
  • Artiştii nu doresc să fie implicaţi în nicio chestiune de natură politică. Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimităm total pe această cale.“

Julio Iglesias Jr. şi tatăl său au două concerte în România

Julio Iglesias Jr. va susţine, alături de tatăl său, legendarul Julio Iglesias, două concerte în România, la 22 mai la Cluj şi la 2 iulie la Bucureşti. 
Invitat la "Adevărul Live!", Julio Iglesias Jr. a povestit că a venit de patru sau cinci ori în România: "Oamenii sunt amabili, mă distrez deşi vin doar pentru muncă. Mi-ar plăcea să vin la mare şi să mă distrez. L-am rugat pe tatăl meu să facem două concerte în România, să ne bucurăm de oameni şi de ambianţă. Tatălui meu îi place foarte mult România". 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1