Reacţia lui Aimee Iacobescu după dezvăluirea că ia 3.500 de lei pensie

aimee-iacobescu-985939l-poza.jpg

Actriţa Aimee Iacobescu susţine că pensia nu îi ajunge decât pentru medicamente şi facturi
Foto: Cinemagia.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Aimee Iacobescu a reacţionat după ce reprezentanţii UNITER (Uniunea Teatrală din România) au dat publicităţii un comunicat în care spuneau că actriţa are o pensie de 3.487 de lei. Actriţa de 69 de ani a explicat care sunt exact cheltuielile lunare şi cum se descurcă cu banii ea şi mama ei.

În videoclip în care apare alături de mama sa, Aimee Iacobescu a dezvăluit ce cheltuieli lunare are şi cum trăieşte din împrumuturi. Filmarea vine după ce reprezentanţii UNITER au declarat că actriţa primeşte o pensie de 3.487 lei şi nu are motive să spună că nu se ajunge cu banii. 

Umăreşte aici reacţia lui Aimee Iacobescu la comunicatul UNITER

"Cu economie, pensiile noastre cumulate ne ajung până la jumătatea lunii. Cu medicamente și cu alimente. Medicamentele sunt, într-adevăr, foarte necesare. Nu se poate fără ele. La jumătatea lunii, Aimee se duce și mai face împrumut și ne descurcăm așa până la pensia viitoare. Cheltuim pe medicamente aproape 2.000 de lei. Dacă i-ar da fiicei mele ce merită, nu am ajunge să ne împrumutăm la nimeni", a declarat Steluța Iacobescu, mama actriței Aimee Iacobescu, conform ziarulring.ro.
Femeia a mai spus că au vândut mai multe obiecte din casă penru a se întreţine. "Dacă ne punem mintea, am mai avea ce vinde. Nu cerem o sumă anumită pe ele, cât dă fiecare". 

Reprezentanţii UNITER vorbesc în comunicat şi despre pensia de urmaş a mamei lui Aimee Iacobescu, care ar rontunji substanţial veniturile actriţei. "Pensia mea de urmaş o merit, 25 de ani de muncă în învăţământ sunt la sat. Eu am renunţat la pensia mea pentru pensia de urmaş pentru că era mai mare cu 200 de lei. Pensia e de 2.555 de lei. Doar medicamentele mele sunt 2.000 de lei", a spus mama actriţei.

Cât despre indemnizaţia de merit pe care Ion Caramitru a declarat că actriţa o primeşte, Steluţa Iacobescu a declarat că "e întreţinerea. Întreţinerea ajunge la 400-600 de lei iarna. Şi dacă sunt reparaţii, trecem de 600", a mai spus mama actriţei. 

Cum se calculează pensia actriţei Aimee Iacobescu

După ce actriţa Aimee Iacobescu a declarat că are o pensie foarte mică, care nu îi ajunge decât pentru medicamente şi facturi, UNITER a reacţionat printr-un comunicat. 

„Doamna Aimée Iacobescu este membră a Uniunii noastre din data de 15 iunie 2007. S-a pensiuonat la 7 noiembrie 2007 cu o pensie de bază în valoare de 1110 lei, la care s-a adăugat în procent de 50% - pensia specială UNITER, conform legii 8 pe 2006, în valoare de 550 lei, deci un total de 1660 lei la momentul respectiv”, își începe UNITER comunicatul.

Dar cel mai sus menționat se pare că nu este venitul total al artistei, pentru că pensia ei a mai crescut între timp: „Ținând cont de evoluția punctului de pensie (de la 396,2 la 830,3) și de punctajul mediu anual, pensia de asigurări sociale a doamnei Iacobescu a crescut de-a lungul timpului, ajungâng în prezent la valoarea de 2325 lei (conform calculului: 2,80036 – punctaj mediu anual x 1162 lei, rezultând un total de 3487 lei”.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • aimee iacobescu

    În urmă cu numai o zi, joi (26 noiembrie), actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) declara presei că trăiește în mizerie, având o pensie mică pe care o cheltuiește pe medicamente și facturi. Aceasta condamna UNITER (Uniunea Teatrală din România) pentru faptul că nu primește indemnizația de merit, mai ales în contextul în care are în spate 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București.

  • aimee iacobescu artisti romani mizerie

    După 40 de ani de activitate pe scena Teatrului Național București, actrița Aimée Iacobescu (69 de ani) trăiește în mizerie. Toată pensia ei se duce pe medicamente, îi mai rămân doar 40 de lei pentru plata facturilor și a mâncării. A ajuns pe culmile disperării și s-a hotărât să-și vândă toate obiectele de valoare din casă, în speranța că va strânge câțiva bani ca să trăiască.

  • aimee iacobescu

    Cu decenii în urmă, Aimée Iacobescu (69 de ani) era una dintre stelele filmului românesc. Astăzi, actriţa se zbate în sărăcie. Totuşi, speranţa a răsărit după ce povestea ei a ajuns în presa românească.

  • Au stârnit pasiuni ascunse atât în inimile colegilor de scene, cât şi în inimile tuturor bărbaţilor care au avut onoare de a le vedea pe scena teatrului românesc. S-au făcut remarcate atât prin frumuseţea şi eleganţa de care au dat dovadă, dar şi prin talentul deosebit.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5