Reacția Iulianei Marciuc după ce PRO TV s-a băgat peste Eurovision!

Citeste tot despre: 

Reprezentanții televiziunii publice au reacționat imediat după conferința de presă susținută azi de boss-ul PRO TV, Aleksandras Cesnavicius.

"TVR a investit o sumă considerabilă în proiectul Eurovision 2016: taxa de participare, costuri de deplasare, emisiuni dedicate şi o întreagă echipă care a fost permanent alături de Ovidiu Anton. Alături de partenerii săi, televiziunea publică a produs şi organizat Selecţia Naţională şi a realizat un turneu internaţional de promovare pentru Ovidiu. De-a lungul anilor, au fost aduse critici TVR pentru că investeşte resurse în acest proiect. Acum, când independent de acţiunile legate de participarea la Eurovision, România a fost exclusă din concurs, interesul pentru acest eveniment a crescut brusc. Eu sper în continuare că situaţia se va debloca, mai ales că Televiziunea Română este în continuare membru EBU. Ar fi păcat să nu participăm şi ca TVR să nu transmită concursul, având în vedere resursele investite şi aşteptarea generată în rândul publicului", a declarat Iuliana Marciuc, producător al Selecției Naționale Eurovision.

 

În această dimineață, la sediul PRO TV din Pache Protopopescu, a avut loc o conferință de presă în care boss-ul stației TV, lituanianul Aleksandras Cesnavicius, anunță scenarii pentru ca Ovidiu Anton să participe la Eurovision 2016.

"Este păcat că România nu participă, însă este și mai dezamăgitor ce a pățit Ovidiu, care s-a pregătit foarte mult pentru concurs. M-am gândit la acest subiect în weekend, am vorbit cu echipa. Să fii exclus ca țară nu este corect. Toate televiziunile de stat sunt finanțate de oameni obișnuiți. Cu toții ne asteptăm să primim un anumit conținut de la televiziunea publică. Când mă uit la Eurovision, ca un brand în România, nu este asociat cu nici un canal. Este un eveniment de importanță națională. Un eveniment în care toată Europa vine la un loc și împărtașește aceeași experiență. Întreaga țară este afectată și percepția despre ea. Să nu facem nimic și să acceptăm situația așa este cel mai rău lucru pe care îl putem face. Ovidiu Anton este gata să participe. Iar noi intervenim să spunem că, dacă nu puteți da drepturile televiziunii publice, de ce nu putem noi, ca televiziune privată, să intervenim și să preluam noi drepturile. Este cea mai bună soluție pentru toată lumea. Vom discuta cu EBU și vom oferi această soluție. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă din punctul de vedere al românilor, trebuie să găsim o soluție. Vrem și am arătat inițiativa de a găsi o soluție simplă și civilizată. Aștept ca oamenii să intre într-un dialog și să vedem ce condiții putem îndeplini pentru a găsi o soluție și ca Ovidiu să participe la Eurovision. Din punctul meu de vedere, nu este nimic care să ne împiedice să facem asta. Vom semna o scrisoare deschisă prin care îi vom invita pe cei de la Eurovision să avem această discuție. Scrisoarea va fi trimisă către toți organizatorii concursului", a declarat Cesnavicius.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1