Povestea incredibilă a lui Radu Ille. A lucrat în mină, acum ţine concerte în toată lumea

8-1.jpg

Radu Ille a sărbătorit recent 20 de ani de activitate muzicală
Citeste tot despre: 

Cântăreţul de muzică populară Radu Ille are o poveste de viaţă emoţionantă, care arată că dacă vrei cu adevărat ceva, poţi. Mulţi ani a lucrat în mină şi a trăit în sărăcie, dar şi-a urmat visul de a face muzică, iar acum ţine concerte pe scene din toată lumea.

Radu Ille (49 de ani) n-a avut o viaţă roz în tinereţe. A muncit pe rupte în mină şi a avut numeroase lipsuri materiale. Acum, bucură oamenii cu vocea şi melodiile lui. Este de 20 de ani pe scenă şi atunci când nu cântă pentru românii din ţară este plecat să-i încânte pe cei din diasporă. A susţinut concerte în Spania şi Italia, iar acum se pregăteşte pentru Revelion. ”La 1 decembrie am avut concert peste hotare. De Revelion voi cânta în Italia. Sunt prezent la spectacole pe scenele din România, dar şi la petrecerile private unde cânt colinde şi piese proprii. Anul acesta am nişte colinde scrise de mine, printre care piesa «Când eram pruncuţ acasă»”, spune artistul. 

8-3.jpg

A avut succes și în Spania, unde a fost aplaudat de peste 10.000 de spectatori

Radu şi soţia lui, Nina, au doi copii – pe Răducu (de 14 ani şi jumătate) şi Elli Maria (5 ani şi jumătate). De 15 ani, soţia îi este impresar şi îl însoţeşte peste tot. Doar anul trecut a luat o mică pauză, în perioada în care a avut fiul lor examene. ”Copiii au crescut. Fiul nostru este elev la liceu în clasa a lX. Anul trecut a avut examen de evaluare, la care a luat peste 9. Este mai înalt decât noi toţi. Şi Maria, mezina casei, merge la grădiniţă, iar la anul începe şcoala. Sunt născuţi amândoi în martie. De 15 ani merg cu Radu la concerte, eu sunt cea care coordonează lucrurile, nu-l pot lăsa singur. Însă anul trecut am stat mai mult pe acasă ca să îl supraveghez pe fiul nostru la acest examen de cotitură.

Suntem părinţi implicaţi, nu lăsăm nimic nesupravegheat. Piaţa muzicală este foarte aglomerată, dar am rezistat datorită originalităţii. Lumea îl iubeşte, are fanii lui, vor să-l vadă mereu… El cântă cu sufletul, iar lucrul ăsta l-a menţinut în piaţă. Anul acesta se împlinesc 20 ani de când e pe scenă. De Revelion va cânta în Italia, iar de Crăciun ne strângem acasă alături de fini, oameni dragi şi petrecem cu ei”, ne-a mărturisit Nina, soţia lui Radu Ille. 

8-9.jpg

A filmat un videoclip în Mina Vulcan, unde a lucrat

Artistul nu poate uita perioada din 1994, când a muncit cot la cot cu ortacii, în Mina Vulcan. În amintirea acelor vremuri grele, când nu ştia dacă mai vede lumina zilei, artistul spunea la un moment dat că va filma o peliculă despre greutăţile prin care a trecut în viaţă.“Mai ştiţi revista Cinema de pe vremuri? O aduceau la noi în oraş şi o rugam pe doamna de la chioşc să-mi păstreze şi mie una. Pur şi simplu o citeam pe nerăsuflate. Am aflat apoi, când eram miner, că celebrul Charles Bronson a fost descoperit într-o mină şi aşa a devenit celebru. Asta m-a inspirat”, mai spunea el. 

8-4.jpg

Afișul spectacolului din Italia

În urmă cu 4 ani s-a înscris la actorie şi are în continuare planuri măreţe. “Înainte de a fi artist, am trecut prin nişte momente foarte grele. Din cauza sărăciei am dormit multe nopţi în cimitir. Râd şi glumesc cât pot, pentru că ştiu ce înseamnă să n-ai!”, spunea Radu pentru Click!.

8-5.jpg

Alături de soție și de cei doi copii ai lor

Artistul susţine că nu le-a ascuns micuţilor faptul că a dus-o rău, în tinereţe: “Le-am spus celor mici despre trecutul meu. Am făcut aşa o poveste, iar Răducu m-a întrebat dacă nu am găsit un diamant în mină, ca piticii din poveste. Cum să-i spun eu că erau zile când unii dintre ortacii mei nu mai vedeau lumina soarelui?”, ne-a spus solistul. 

Loading...

Citește și