Provincialii, 18 ani de la lansare! Ce surpriză le-a pregătit trupa fanilor?

provincialii_18_ani.jpg

Provincialii, pe scena de la Berăria H
Soliștii trupei Provincial, în concert la Berăria H, în fața a mii de fani.
sursa foto: arhiva personala

Cu peste 1000 de concerte la activ, membrii trupei Provincialii celebrează 18 ani de activitate chiar pe 18 octombrie. Iar cum la majorat vine toată lumea, locația aleasă de artiști pentru petrecere este Berăria H. Peste 3000 de fani și-au anunțat deja prezența la concertul de vineri! Pe lângă aceștia, mulți colegi de breaslă vor fi prezenți în această zi extrem de importantă pentru Provincialii. Ionuț Ungureanu, solistul trupei, promite un spectacol emoționant alături de colegii săi în Orașul cu chef de viață.

Trupa Provincialii s-a înființat în 2001, când Ionuț Ungureanu și Eugen Radu (clape) îl cooptează pe Costel Constantinescu - chitara solo. Au început o serie de evenimente în București și un contract la un hotel în urma căruia trupa este nevoită să adopte formula clasică (cinci instrumentiști). Astfel, în sprijinul acestui proiect s-au alăturat muzicieni de valoare precum: Marcu Emil – bas, Matei Stanciu - tobe.

În 2003 trupa scoate primul album, "Un minut", având ca single melodiile: "Adună-mă în brațe" și "Un minut", piese care au beneficiat ulterior și de videoclipuri.

În 2004 Provincialii participă alături de M-onik la selecția finală a Eurovision cu melodia "Promise me". În același an s-a realizat și varianta în limba română, "Sărutul nopților de rai"  în duet cu ANDRA. În același an, solistul participă cu melodia "Nu-mi pierd speranța" a lui Laurențiu Duță la festivalul MAMAIA, secțiunea creație unde obține locul 2.

În 2005 trupa participă la festivalul MAMAIA secțiunea interpretare cu melodia "Oameni" a lui Marius Țeicu unde câștigă locul 1 și trofeul Mamaia 2005. În acelasi an apare albumul "Noaptea pe covor" ce conține single-urile "Noaptea pe covor", "Sărutul nopților de rai".

În 2006 trupa participă din nou la festivalul MAMAIA , secțiunea creație cu melodia lui Ionel Tudor "Aproape de cer" unde obține locul 1.

provincialii_2.jpg

Provincialii în concert
sursa foto: facebook

În 2007 participă la Eurovision cu melodia "Time" compusă de Eduard Cârcotă, poziționându-se pe locul 2. 

În 2008 Provincialii participă alături de Paula Seling la Eurovision cu melodia "Seven Days" a lui Edi Cârcotă. Tot în 2008, trupa cunoaște 6 muzicieni foarte valorosi de la Chișinău: Mihai Amihălăchioaie - dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Chișinău, Maestru în Artă Sandu Rotaru - violonist de excepție și solist al Orchestrei Naționale de Cameră din Chișinău, Marin Gheras - naist, Artist Emerit, Gheorghe Severin - țambal, Artist Emerit Aliona Triboi – solistă.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1