PRO TV vrea să pună mâna pe Eurovision. Cum vor să-l salveze pe Ovidiu Anton!

În această dimineață, la sediul PRO TV din Pache Protopopescu, a avut loc o conferință de presă în care boss-ul stației TV, lituanianul Aleksandras Cesnavicius, anunță scenarii pentru ca Ovidiu Anton să participe la Eurovision 2016.

"Este păcat că România nu participă, însă este și mai dezamăgitor ce a pățit Ovidiu, care s-a pregătit foarte mult pentru concurs. M-am gândit la acest subiect în weekend, am vorbit cu echipa. Să fii exclus ca țară nu este corect. Toate televiziunile de stat sunt finanțate de oameni obișnuiți. Cu toții ne asteptăm să primim un anumit conținut de la televiziunea publică. Când mă uit la Eurovision, ca un brand în România, nu este asociat cu nici un canal. Este un eveniment de importanță națională. Un eveniment în care toată Europa vine la un loc și împărtașește aceeași experiență. Întreaga țară este afectată și percepția despre ea. Să nu facem nimic și să acceptăm situația așa este cel mai rău lucru pe care îl putem face. Ovidiu Anton este gata să participe. Iar noi intervenim să spunem că, dacă nu puteți da drepturile televiziunii publice, de ce nu putem noi, ca televiziune privată, să intervenim și să preluam noi drepturile. Este cea mai bună soluție pentru toată lumea. Vom discuta cu EBU și vom oferi această soluție. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă din punctul de vedere al românilor, trebuie să găsim o soluție. Vrem și am arătat inițiativa de a găsi o soluție simplă și civilizată. Aștept ca oamenii să intre într-un dialog și să vedem ce condiții putem îndeplini pentru a găsi o soluție și ca Ovidiu să participe la Eurovision. Din punctul meu de vedere, nu este nimic care să ne împiedice să facem asta. Vom semna o scrisoare deschisă prin care îi vom invita pe cei de la Eurovision să avem această discuție. Scrisoarea va fi trimisă către toți organizatorii concursului", a declarat Cesnavicius.

Pe 22 aprilie, European Broadcasting Union (EBU) i-a retras Televiziunii Române calitatea de membru, ca urmare a neplății unor datorii de peste 10 milioane de euro. În consecinta, TVR a fost descalificată de la Eurovision.

EBU acordase termen guvernului român să plătească suma până pe 20 aprilie. "Este regretabil faptul că suntem obligați să luăm această măsură. Suntem dezamăgiți că toate încercările noastre de a rezolva această problemă nu au primit nici un răspuns din partea guvernului român. În ultimele săptămâni, EBU a luat act de sugestia Ministerului Finanțelor că TVR poate fi plasată în procedura de insolvență, care la rândul său poate conduce la o restructurare profundă a difuzorului. EBU este o asociație non-profit care reprezinta 73 de posturi publice de televiziune din 56 de țări. Continuarea gradului de îndatorare al TVR pune în pericol stabilitatea financiară a EBU însăși", a declarat directorul general al asociației, Ingrid Deltenre.

România urma să intre în cea de-a doua semifinal de la Stockholm, de pe 12 mai, cu piesa lui Ovidiu Anton - "Moment of silence".

 

 

Loading...