Prima poză cu Ileana Şipoteanu după două luni de văduvie. Se reculege în vacanţe

ileana.jpg

Ileana Sipoteanu, Dumitru Lupu, comemorare, fiica Ileana Sipoteanu, vaduva, doliu, solista, generatia de aur
Dumitru Lupu își iubea familia nespus
foto: arhivă personală

Există viaţă după doliu, iar Ileana Şipoteanu îşi adună forţele şi gândurile pentru a merge mai departe după nenorocirea care a lovit-o: pe 22 iulie, chiar de ziua ei, Dumitru Lupu a decedat în urma unui infarct.

Au trecut mai bine de două luni de când îndrăgita solistă Ileana Șipoteanu a primit cea mai dură lovitură, chiar în ziua în care a împlinit 50 de ani. Pe 22 iulie, soțul ei, celebrul profesor și compozitor Dumitru Lupu, s-a stins fulgerător, la 65 de ani, în urma unui infarct. Vestea a fost un șoc pentru familie, dar și pentru cei care l-au cunoscut, căci compozitorul a fost bun ca pâinea caldă, sufletist și prietenos cu toată lumea. Încurajată de prieteni şi de familie, dar şi de fiica ei, frumoasa Dumitrana, care anul acesta a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti, Ileana Şipoteanu a început să iasă din casă şi să se afişeze din nou pe reţelele sociale, căci interacţiunea cu fanii îi face bine şi la minte, şi la suflet.

ileana_sipoteanu.jpg

Ileana Sipoteanu, Dumitru Lupu, comemorare, fiica Ileana Sipoteanu, vaduva, doliu, solista, generatia de aur
Ileana Şipoteanu a vizitat sâmbătă Castelului Huniazilor
foto: Facebook

Solista a povestit, recent, o păţanie pe care a tratat-o cu ironie, dar şi cu amărăciune. “Sincer, mi-e frică să mai spun ceva, cuiva! Dar, asta e! După ce că eram amărâtă și vai de capul meu, aseară, într-un hotel din Hunedoara, am nimerit la un majorat și până la cinci dimineața, am ascultat pe marginea patului, plângând, manele. Era exact ce-mi trebuia pentru vindecarea sufletului. De nervi, astăzi (n.r. sâmbătă), am vizitat Camera de tortură a Castelului Huniazilor”, a scris Ileana Şipoteanu pe Facebook.

Ileana Șipoteanu și Dumitru Lupu s-au căsătorit în 1993

Dumitru Lupu, care anul acesta, pe 25 mai, a împlinit 65 de ani, era profesor la Universitatea „Ovidius” din Constanţa din anul 2014 şi membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. De asemenea, el a fost dirijor la Teatrul Fantasio din Constanţa şi la Teatrul ”Al. Davila” din Piteşti, dar şi iniţiatorul Festivalului «Mamaia copiilor». A absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Printre şlagărele compuse de Dumitru Lupu se numără: ”Hai vino iar în gara noastră mică” (interpret: Gabriel Dorobanţu), ”Ce mult te-am iubit (interpretă: Ileana Şipoteanu), ”Mă-ntorc la tine mare albastră” (interpret: Daniel Iordăchioaie). Povestea de dragoste cu Ileana Şipoteanu pare desprinsă dintr-un roman şi a fost istorisită chiar de solistă pentru revista “Tango”.

ileana-sipoteanu-dumitru-lupu.jpg

Ileana Sipoteanu, Dumitru Lupu, comemorare, fiica Ileana Sipoteanu, vaduva, doliu, solista, generatia de aur
Ileana Şipoteanu a rămas văduvă după o căsnicie de 24 de ani
Foto: Arhiva personală

„În 1991 el s-a mutat de la Piteşti la Constanţa, ca dirijor. Şi, în 1992, m-am mutat şi eu, iar pe urmă am început facultatea de teatru. În ’93 ne-am căsătorit civil. A fost un moment care m-a luat prin surprindere… Eu chiar nu mă gândeam atunci la asta, pentru că eram ocupată, aveam contracte, dar el mi-a zis: «Să ştii că la ora 1 mergem la Casa Căsătoriilor, că ne aşteaptă doamna Elena Crăciun, ofiţerul stării civile». Şi zic: «Poftim?!!!» Nu pentru că m-ar fi pus în faţa faptului împlinit, dar parcă nu eram chiar pregătită. Nunta am făcut-o odată cu botezul fiicei noastre, în 7 ianuarie 1996. Dumitrana s-a născut pe 12 noiembrie 1995, după care, în ’96, am făcut şi botezul şi nunta”, povestea Ileana. Dumitru Lupu a mai fost căsătorit cu solista Viorela Filip.

Loading...

Citește și