Preţul caselor moştenite i-a încins iar pe fraţii Dolănescu

d112-13-vedete-foto-3-2-col.jpg

Vila din Sinaia: 297.000 de euro Dragoș Dolănescu se plânge că această casă, care îi va reveni lui, a fost evaluată mai mult decât face, de la 180.000 € la 297.000 €

Surpriză de proporţii, în procesul fraţilor Dolănescu, pe moştenirea de un milion de euro. În urma ultimelor expertize, iată că balanţa se înclină de departe în favoarea lui Ionuţ, vila din Caimatei, în care el locuieşte, fiind ieftinită substanţial. Dragoş, stabilit de zece ani în Costa Rica, contestă evaluările depuse la dosar, la termenul din 23 noiembrie.

Scandalul dintre Dragoş  şi Ionuţ Dolănescu pare fără sfârşit. Cei trei experţi desemnaţi de instanţă, dar şi expertul plătit de Ionuţ au decis că vila din Strada Caimatei, situată în buricul Capitalei, evaluată iniţial la 685.000 €, ar valora acum doar 472.422 €.

d212-13-vedete-foto-1-2-col.jpg

Casa regretatului Ion Dolănescu e plină cu icoane de valoare

 

Dragoş a avut şi el expertul lui, dar acuză că nu a fost luată în considerare şi evaluarea acestuia: “Experţii nu au chemat-o şi pe experta noastră. La fel de ciudat mi se pare că piaţa imobiliară din Bucureşti a scăzut, iar la Sinaia a crescut, ceea ce nu e normal. Adică ei au scăzut valoarea imobilului care îi va reveni lui Ionuţ, iar la cea care va fi a mea, din Sinaia, au crescut preţul, de la 180.000 € la 297.000 €. Casa din Sinaia e neîncălzită şi neîngrijită de când a murit tata, iar ei au comparat-o cu unele mult mai valoroase. E ca şi când ai compara un Trabant vechi cu un Mercedes. În plus, au inventat o mansardă la vila din Sinaia, şi aşa au mai crescut preţul, dar în podul acela distrus nu se poate locui!”, ni s-a plâns Dragoş.

d312-13-vedete-foto-2-2-col.jpg

Tavanul, vitraliile, sobele și ușile au fost evaluate la 66.000 €, de un expert în restaurarea monumentelor

 

El le-a atras atenţia evaluatorilor privind valorile din casa din strada Caimatei, dar nu e mulţumit de rezultat: “Am cerut să se compare această casă  cu o altă vila care i-a aparţinut lui Dinu Lipatti, şi a fost evaluată la 1.900.000 €, la o diferenţă uriaşă de cea a tatălui meu. Am contestat valorile caselor, care sunt lipsite de realitate. Dacă nu se refac expertizele, le fac experţilor plângere la DNA!”, a mai adăugat Dragoş.

d412-13-vedete-foto-5-5-col.jpg

Vila din Caimatei: 472.422 de euro. Ionuț locuiește aici cu familia

 

În schimb, expertul plătit de el a dat un preţ apropiat de cel al pieţei imobiliare: casa de la Sinaia fiind evaluată la 220.000 €, iar cea din Caimatei la 682.997 €. Iată însă ce conţine actul depus în instanţă de avocata lui Dragoş, Codruţa Aaron: “Din dorinţa de a mări artificial preţul imobilului situat în Sinaia, pe lângă faptul că experţii au folosit criterii diametral opuse faţă de imobilul situat în Str. Caimatei nr. 12, au inventat o mansardă şi au dublat unele costuri.

d512-13-vedete-foto-4-2-col.jpg

Dragoș susține că mansarda casei din Sinaia nu e locuibilă

 

Astfel, deşi chiar dânşii menţionează la pag. 35 a Raportului de expertiză că imobilul este situat excentric faţă de oraş, pe un versant, sub o linie de înaltă tensiune şi aproape de DN 1 şi calea ferată ce constituie o sursa de zgomot, aceştia apreciază această proprietate la o valoare nereala de 297.000 €, valoare ce poate fi atribuită unui imobil bine întreţinut, în stare perfectă de funcţionare.”

Loading...
 
 

Citește și