Povestea lui Pancirel Costandache. A fost un copil sărac iar acum cântă pe scenă alături de Loredana Groza și Damian Drăghici

pancirel-costandache-loredana-damian-draghici.jpg

Pancirel Constandache, trompetist, Loredana Groza, Damian Drăghici
Pancirel Constandache, pe scenă alături de mari artiști
FOTO Facebook/Pancirel Constandache

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Provine dintr-o familie săracă, însă și-a dorit mai mult de la viață. A învățat singur să cânte la trompetă, încă de la vârsta de la 11 ani, iar acum cântă pe marile scene ale lumii și eset deseori solicitat de Damian Drăghici și Loredana Groza. Este vorba despre trompetistul Pancirel Costandache.

Pancirel (52 de ani) este fiul unui trompetist cunoscut din comuna Cozmești, județul Iași, însă mama sa, Maria Costandache, este cea care l-a încurajat să cânte, scrie BZI.ro. Acum, întreaga comunitate este mândră că un băiat simplu din comuna lor a ajuns un artist atât de cunoscut.

 

Cum a început Pancirel Costandache să cânte

Mama lui Pancirel a povestit pentru publicația locală că deși tatăl lui este artist renumit, nu și-a dorit niciodată să îl învețe pe băiat să cânte. Ea a simțit talentul copilului, astfel că a făcut tot ce a putut pentru a-l ajuta. Și nu s-a înșelat.

”Era mic, era în clasa a 6-a și venea de la școală, îi dădeam să mănânce și îl lăsam o oră să se odihnească.

După ce se odihnea, îl puneam într-un fotoliu în casă și îi dădeam trompeta în mână. Sufla cum putea, nu știa nimic, dar exersând a învățat și așa a ajuns omul care este azi”, a spus Maria Costandache.

Primul cântec: ”Românie, țara mea de dor”

Mama trompetistului a mai povestit că prima melodie pe care a învățat-o Pancirel a fost, cântată de Ion Dolănescu.

Coleg de scenă cu Loredana Groza și Damian Drăghici. ”Românie, țara mea de dor”

În prezent, Pancirel Costandache este solicitat de unii dintre cei mai mari artiști din România. De-a lungul anilor a cântat alături de nume sonore din muzică, iar acum este coleg de trupă cu Damian Drăghici, cu maestrul Botgros și Loredana Groza. Părinții îl urmăresc mereu de acasă, când apare la diferite emisiuni televizate.

 

„E frumos ce face el, dar e atât de greu că vine foarte rar acasă. Stau la poartă și îl aștepat de fiecare dată când îmi spune că vine acasă și sunt cea mai fericită, iar când pleacă, plâng câte 3 zile. Când se întoarce acasă nu mai este artistul Pancirel, este copilul meu și are grijă de mine. Nu mă lasă să gătesc când vine acasă, numai el gătește. Îi place foarte mult să gătească”, a precizat Maria Costandache.

 

 

A debutat în Ansamblul ”Ciocârlia”

Deși tatăl lui Pancirel avea o fanfară foarte cunoscută, nu a vrut niciodată să-l ia la concerte, așa că băiatul a fost nevoit să se descurce singur. Mergea la cântări, dar nu a neglijat niciodată școala. După terminarea liceului, acesta a plecat în armată, de unde a fost recrutat pentru Ansamblul „Ciocârlia” și a plecat la București. Acesta a fost debutul său într-o carieră muzicală.

Familia l-a crescut cu greu, neavând posibilități financiare, iar din ultimii bani, Maria Costandache i-a cumpărat haine noi să poată merge la cântări.

 

Citește și:

Ce frumos e băiețelul lui Damian Drăghici!

Aşa arată Loredana Groza fără machiajul de televiziune

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5