Povestea lui Florin Călinescu. Cele mai importante 11 momente

florin_calinescu_actor.jpg

Florin calinescu poveste viata cv
Florin Călinescu are un CV impresionant. Actorul este originar din Timișoara
foto: Click!

Este unul dintre oamenii care au scris primele pagini din istoria postului PRO TV, care aniversează, la 1 Decembrie, 20 de ani de la lasnare. În acest răstimp, Florin Călinescu (59 de ani) a avut parte de multe provăcări. Click! îți face o retrospectivă a celor mai importante.

Florin Călinescu a fost imaginea PRO TV-ului încă de la lansare, dar a părăsit postul tv din Pache Protopopescu în 2001. S-a născut la 29 aprilie 1956, la Timișoara, și a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale”. Iată ce CV impresionant are.

1. Florin Călinescu, actor de film

florin_calinescu_lumini_si_umbre.jpg

florin calinescu lumini si umbre
Rolul din filmul „Lumini șu umbre” a reprezentat pentru Florin Călinescu debutul în cinematografie
captură: youtube

 

Primul său rol cu care s-a remarcat a fost cel de debut, în 1981, în drama „Lumini şi umbre”, un film foarte controversat la vremea respectivă. Au urmat și alte roluri remarcabile. În 1996 se lansează pelicula „Asfalt Tango”, regizată de Nae Caramfil, unde Florin Călinescu l-a interpretat pe Gigi. La filmări, actorul a fost coleg cu Mircea Diaconu şi Bebe Cotimanis, dar și cu actriţa franceză Charlotte Rampling. De-a lungul carierei a jucat în alte 20 de producţii, printre care „Întunericul alb” (1982), „Clipa de răgaz” (1986), „Enigmele se explică în zori” (1987), „Balanța” (1992) „O vară de neuitat” (1994), „Nostradamus” (1994), „E pericoloso sporgersi” (1994), „Prea târziu” (1996), „Filantropica” (2001).

2. Florin Călinescu, om de radio

A intrat în media la începutul anilor ’90, cu emisiunea „Duminicile celor singuri”, difuzată de Radio PRO FM. Show-ul era dedicat îndeosebi celor cu problerme în amor.

3. Florin Călinescu, prezentator tv

florin_calinescu_chestiunrea_zilei.jpg

florin calinescu pro tv chestiunea zilei
Producția „Chestiunea zilei” realizată de Florin Călinescu la PRO TV s-a bucurat de un succes uriaș
foto: PRO TV

 

În 1995 a debutat la PRO TV ca prezentator al emisiunii matinale, apoi a fost la cârma mai multor emisiuni – „Chestiunea Zilei”, „Te uiţi şi câştigi”. Replica sa „cu mânuţele astea două vom face o extragere nouă„ a rămas în istoria televiziunii. În 1999, a făcut parte din echipa show-ului „Ministerul Comediei”. Revenirea lui Florin Călinescu la PRO TV în această toamnă, ca jurat la „Românii au talent”, a iscat un mic scandal în showbiz. Actorul l-a înlocuit pe Bebe Cotimanis, care a declarat că nici nu a fost anunțat oficial despre schimbare.

4. Florin Călinescu, director de televiziune

florin_calinescu_tele_7_abc.jpg

florin calinescu director tele 7abc
În perioada 2001-2003, Florin Călinescu a fost directorul postului Tele 7abc
foto: Click!

 

În 2001, Florin Călinescu a plecat din PRO TV, postul care l-a lansat, pentru un altul aflat în plină restructurare - Tele 7abc. Acolo a activat timp de doi ani, ca director general.

5. Florin Călinescu, jurnalist sportiv

În perioada 2003-2004, Florin Călinescu a realizat „Procesul etapei” la PRO TV, o emisiune de sport. Apoi, între 2005 şi 2007, a fost realizatorul emisiunii „Om la Om”, TV Sport.

6. Florin Călinescu, redactor-şef

În 2003, Florin Călinescu a fost directorul cotidianului „Ştirea Zilei”.

7. Florin Călinescu, actor în seriale tv

Anul 2005 i-a adus actorului rolul din serialul „Băieţii buni” (difuzat de PRO TV), unde l-a interpretat pe Comisarul Anton Marcu. Trei ani mai târziu, a făcut parte din distribuția unui alt serial de comedie, tot la PRO TV, intitulat „Anticamera”, unde l-a interpretat pe Relu Boierescu. Şi pentru show-ul „Chestiunea zilei”, Florin Călinescu a interpretat mai multe roluri comice. Cât despre rolul travesti din serialul „Tanti Florica”, difuzat de PRO TV în 2012, a fost fost un real succes, dovadă fiind cifrele de audiență. În medie 1,5 milioane de telespectatori urmăreau serialul.

8. Florin Călinescu, director de teatru

Timp de 14 ani, actorul a fost directorul Teatrului Mic. A plecat cu scandal în 2014, când colegii săi au inaintat un memoriu la Primarie prin care au cerut demiterea sa. Mărul discordiei a fost spectacolul „Război cu Troia nu se face” regizat chiar de Florin Călinescu. Actorul a fost acuzat că impune „modelul Vacanța Mare” și i-au contestat și comportamentul.

9. Florin Călinescu, afacerist

În 2005, actorul şi-a deschis un restaurant în Zona Tineretului, intitulat „La Călinescu”. Apoi a devenit „Taverna La Gigi”, iar mai târziu „Taverna La Mişto”. Însă fostul proprietar a revendicat numele „la mişto”, aşa că Florin Călinescu l-a rebotezat „Cantina lui Călinescu”. În 2008, actorul avea încă o afacere, Pro Optica SA, o companie care a câştigat două contracte bănosase pentru livrarea unor dispozitive optice. Florin Călinescu a intrat în afaceri şi pe piaţa vinului, prin achiziţionarea unui pachet de 51% din acţiunile firmei Fulmed din Mediaş. Firma la care Florin Călinescu a devenit acţionar majoritar are circa 200 de hectare de viţă de vie în apropiere de Mediaş şi se ocupa atât de producerea, cât şi de îmbutelierea şi distribuţia vinului.

10. Florin Călinescu, familist convins

florin_calinescu_-_fiul_luca_calinesculuca_calinescu_1.jpg

Luca Calinescu fiu Florin Calinescu
Unul dintre fiii lui Florin Călinescu, Luca Călinescu, s-a sinucis
foto: arhiva personală

 

Florin Călinescu a fost căsătorit timp de 27 de ani cu actriţa Ana-Maria Călinescu, care a murit în 2005, din cauza unui cancer la gât. Cei doi au avut împreună doi fii, Luca şi Petru. În 2012, Luca s-a spânzurat în camera sa de cămin din Praga, fiind găsit de colegul său.

11. Florin Călinescu, om politic

florin_calinescu_politica.jpg

florin calinescu poveste viata politica
Florin Călinescu a făcut parte din Partidului Național Liberal
foto: arhiva personală

 

În toamna lui 2008, actorul a anunţat că va candida la alegerile parlamentare din partea Partidului Național Liberal, în colegiul nr. 4 din Argeş, pentru un fotoliu de senator. A pierdut alegerile, fapt ce l-a deetrminat să părăsească PNL-ul.

loading...
Loading...

Citește și

 • Mihaela şi Florin se reîntâlnesc la PRO TV, la aproape 19 ani de când erau subaltern şi şef la matinalul “Ora 7, Bună dimineaţa!”.

 • romanii au talent florin calinerscu jurat nou

  Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu, Andra și Florin Călinescu și-au ocupat cu onoare locurile la masa juriului, actorul fiind pentru prima dată în această postură. Weekend-ul trecut, Clujul i-a primit cu entuziasm pe cele patru vedete, care așteaptă să fie surprinse de noua generație de pretendenți la titlul de erou național.

 • Schimbări în cadrul emisiunii "Românii au talent". Bebe Cotimanis va fi înlocuit din sezonul următor de Florin Călinescu. El se va alătura celorlalţi trei juraţi, Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu şi Andra. Călinescu revine astfel la Pro TV după ce a părăsit postul în 2012, pentru a patra oară.

 • Florin Călinescu a anunţat luni (12 octombrie) că revine la Pro TV, ca jurat al emisiunii "Românii au talent". Fostul director al Teatrului Mic îi va lua locul lui Bebe Cotimanis, care a fost jurat timp de un sezon la show-ul de talente. Istoria lui Călinescu cu Pro TV e una veche, aceasta fiind a patra revenire a actorului la postul care l-a consacrat.

 • cotimanis, sotie, snagov, pensiune

  Luni (12 octombrie), Florin Călinescu a dezvăluit că îi va lua locul lui Bebe Cotimanis la "Românii au talent". Cu o zi înainte de a se anunţa marea mutare din juriul emisiunii de la Pro TV, Bebe Cotimanis, împreună cu soţia sa, Florina Mărcuţă, au petrecut într-o atmosferă rustică, la o pensiune din Snagov.

 • bebe cotimanis mihaela radulescu

  Constantin Bebe Cotimanis (60 de ani) nu știa că va fi dat afară de la Pro Tv. Dovada este un interviu acordat cu doar câteva zile înainte de a fi înlocuit cu Florin Călinescu (59 de ani), la emisiunea „Românii au Talent". Nu este nici o noutate că actorul și Mihaela Rădulescu (46 de ani) se înțepau reciproc în cadrul show-ului, dar se pare că tocmai acesta ar fi fost și motivul pentru care Cotimanis a fost dat afară.