Poveste impresionantă la "Imperiul Leilor"! Un tânăr în scaun cu rotile speră să revoluționeze sistemul de învățământ

gabriel_ciolacu_1.jpg

gabriel ciolacu
Gabriel Ciolacu va prezenta o idee care ar putea contribui la dezvoltarea sistemului de învățământ
Sursă foto: Antena 1

Săptămâna aceasta, la Imperiul Leilor, vedem că există printre noi oameni cu puteri incredibile, care nu numai că nu se plâng de condiția lor, ci caută să schimbe lumea și să o facă mai bună pentru noi toți. Miercuri seară, de la ora 20:30, ajunge în fața leilor un concurent special.

Dan Șucu, Cristina Bâtlan, Mohammad Murad, Bogdan Micu și Dragoș Petrescu îl vor cunoaște în această săptămână pe Cosmin Gabriel Ciolacu, un tânăr din Tecuci, care vine în fața lor cu o platformă software, online, despre care susține că ar putea schimba sistemul de  învățământ. 

”Gabriel s-a născut la 6 luni și jumătate, are tetrapareză spastică și sindromul extrapiramidal. Nu-și poate controla mâinile și picioarele, depinde în totalitate de cineva. Și-a dorit să ajungă în fața dumneavoastră pentru a-și depăși limitele în ceea ce privește puterea lui de a munci, cu toate că nu poate să-și folosească mâinile și nu poate merge. Dat fiind faptul că acum învățământul se desfășoară online, s-a gândit să facă un lucru pentru elevii din ziua de azi. Scopul lui este să facă ceva pentru învățământ și să arate celor ca el că dacă au ambiție și perseverență pot face ceva în viața. Nici nu știam că s-a înscris la Imperiul Leilor, inițial am zis că e o glumă”, va spune mama acestuia, care-l va însoți la întâlnirea cu cei cinci investitori.

Ideea tânărului va fi pe placul unui dintre ei, Bogdan Micu, cel mai tânăr dintre investitori. ”Toată programarea e în capul tău, mi se pare extraordinar. Programarea e un lucru foarte greu, în care ne bazăm mult pe scris, e clar că dacă poți face asta, capacitatea ta intelectuală este extraordinară pentru că și dacă n-am avea niciun fel de limitare, cred că suntem foarte puțini cei care putem scrie cod din cap”. Întâlnirea tânărului cu leii se va lăsa cu oferte, însă investitorii vor analiza în detaliu propunerea acestuia și vor lua o decizie în privința unei posibile asocieri: ”Eu cred că tu ai venit aici să ne prezinți un produs, care este produsul minții tale. Eu îți fac o ofertă pe mintea și pe produsul tău, nu pe povestea ta”, îi va spune Bogdan Micu. 

Întrega poveste a lui Gabriel, dar și prezentarea pe larg a ideii care speră să revoluționeze sistemul de învățământ va fi difuzată în ediția de miercuri, 14 aprilie a emisiunii "Imperiul Leilor".

Loading...
 
 

Citește și