Pomohaci îi încaieră pe locuitorii unei comune

Ce să faci, n-ai ce să faci, cântă iarăşi Pomohaci! Solistul de muzică populară va concerta pe bani frumoşi la sărbătoarea unei comune din Galaţi, alături de Vali Vijelie, de Laura Lavric, dar şi de două ansambluri folclorice alcătuite din copii de la şcolile din sat. Vestea că rapsodul va urca pe scenă a împărţit comuna în două.

Nu contează că a fost dat afară din preoţie de Biserica Ortodoxă, după un dosar de cercetare penală în care este acuzat de coruperea sexuală a unor minori! Cântăreţul de muzică populară Cristian Pomohaci continuă să fie invitat să concerteze la diverse evenimente, inclusiv la cele organizate pe bani publici.

Duminică, 27 mai 2018, fostul preot va cânta în comuna Tuluceşti (Galaţi), la sărbătoarea localităţii. Alături de Cristian Pomohaci, pe scena amenajată în centrul comunei vor urca Laura Lavric, Vali Vijelie sau Alessia, dar şi o serie de ansambluri folclorice gălăţene, printre care şi două alcătuite din copii de la şcolile din Tuluceşti.

Anunţul că personajul controversat va cânta la sărbătoarea comunei a fost făcut de primărie pe pagina de Facebook a instituţiei, iar reacţia sătenilor nu s-a lăsat aşteptată. În mediul virtual s-a iscat o dispută între cei care-l susţin pe Cristian Pomohaci în „războiul” lui cu Biserica Ortodoxă ori cu Justiţia şi cei care cred că primăria n-ar fi trebuit să ivite, pe bani publici, un artist controversat. O parte dintre comentarii în care rapsodul era interpelat cu cuvinte obscene au fost şterse, dar atacurile cu limbaj moderat la adresa artistului au fost păstrate, la fel ca şi comentariile care îl ridică în slăvi.

Unii au sărit să apere dreptul artistului de a avea orice orientare sexuală îşi doreşte, amintind nume mari ale muzicii, precum Elton John sau Freddie Mercury, în vreme ce alţii i-au contrazis, cu argumentul că artiştii amintiţi nu era cercetaţi penal pentru coruperea sexuală a unor minori, ca în cazul lui Pomohaci. 

Surse neoficiale au dezvăluit pentru adevarul.ro că artistul va încasa un onorariu de circa 2.000 de euro pentru prestaţia din comuna aflată la 12 kilometri de Galaţi. 

 

I-ar fi cerut unui puşti să-i arate «ciocanul»

Scandalul în care este implicat Cristian Pomohaci a izbucnit în iunie 2017. Într-o înregistrare audio făcută publică, un bărbat, despre care se presupune că ar fi preotul, discută cu un tânăr căruia îi cere să îi arate organul sexual, pe care îl denumeşte “ciocan”. Mai mult, presupusul preot îi spune puştiului de 17 ani: “Dacă între noi o să fie, Flaviu, numai drag, de exemplu, facem sex, te plătesc pentru sex!”.

 

loading...
Loading...