Poftiţi la gulaşul făcut de Vizi Imre!

Ultima actualizare:

    Vizi Imre, fostul concurent de la «Vocea României», este expert în mâncare ungurească Foto: David Muntean
Vizi Imre, fostul concurent de la «Vocea României», este expert în mâncare ungurească Foto: David Muntean

Vesel, relaxat, cu glumele la el şi cu 15 kg mai slab decât era în decembrie 2012, când concura în finala „Vocea României”. Aşa l-am găsit pe Vizi Imre într-o zi cu soare de la începutul lui martie. Venise cu ceva treburi în Bucureşti şi, într-o pauză de prânz, s-a abătut la un restaurant cu specific (evident) unguresc.

Dacă vreţi să gustaţi o mâncare ungurească bună, vorbiţi cu Vizi Imre. Ştie unde sunt cele mai bune restaurante cu specific, dar chiar el, acasă, găteşte ca la carte.  Doar este ardelean-ungur, cu părinţi care au vorbit maghiara în casă. El face cel mai bun gulaş, dar apreciază şi papricaşul de pui, ardeii umpluţi, cârnaţii cu varză, tocăniţele şi tot felul de mâncăruri din alte bucătării ale lumii. Singura condiţie – să fie cu carne! „Eu sunt carnivor, nu îmi plac legumele. Nici când am ţinut dietă şi urma în meniul zilei masa cu vegetale nu prea mâncam”, mărturiseşte Vizi.

Vizi Imre: "Mi s-a spus că ştiu să gătesc"
Vizi Imre: "Mi s-a spus că ştiu să gătesc"

A slăbit 15 kg cu o dietă fulger

Aşa arăta în decembrie 2012, când concura la “ Vocea României”
Aşa arăta în decembrie 2012, când concura la “ Vocea României”

Dieta respectivă, însă, l-a ajutat să dea jos 15-20 kg şi să-şi schimbe puţin stilul alimentar. S-a apucat de ea la scurt timp după ce s-a terminat concursul „Vocea României”, convins de un lucru: „mi se înroşea faţa după ce mă încheiam la pantofi. Din acel moment am zis «gata, mă pun pe slăbit!»”, spune artistul. Zis şi făcut. A trecut la o dietă fulger, foarte grea. Spre exemplu, dimineaţa bea o cafea, un măr sau un iaurt, la prânz o salată, iar seara „răbdări prăjite”. În traducere liberă – nimic. „Decât să mai mănânc legume, mai bine mă lipseam”, explică el. 

În decursul unei săptămâni mânca doar două felii de pâine prăjită. Mergea la sală în fiecare zi. Rezultatele nu au întârziar să apară. Într-o lună a slăbit 15 kg, dintre care 10 kg a dat jos în prima săptămână. 

Dieta aceasta nu a putut fi ţinută prea mult. La sală a renunţat „învins” nu de efort, ci de muzica ce se auzea în boxe, care îi zgâria timpanele. Acum mănâncă variat, dar a păstrat câteva reguli care îl ajută să se menţină. „După această dietă, am observat că organismul meu a trecut prin nişte schimbări. Am renunţat la fast-food, la sucuri acidulate, la ronţănelele dintre mese şi nu mai mănânc nimic după ora 18.00. Am observat că dorm mai bine noaptea. Încerc să renunţ şi la dulciuri, deşi e mai greu. Le evit pe cele nesănătoase, învăţând să citesc etichetele cu ingrediente”, mai spune Vizi Imre.

Reţeta lui de gulaş

Vizi a gătit gulaşul cot  la cot cu bucătarul restaurantului, Lucian
Vizi a gătit gulaşul cot la cot cu bucătarul restaurantului, Lucian

Cu Vizi Imre ne-am întâlnit la restaurantul La Bulivar din Bucureşti. Îşi comandase un gulaş şi, pentru că i-a plăcut mult, a intrat în bucătăria localului, să-l cunoască pe bucătar, să facă schimb de reţete, dar şi să gătească împreună, după reţeta artistului. Încearc-o şi tu!

Ingrediente: 1 kg carne de vită (mânzat sau viţel), cârnaţi uscaţi şi afumaţi (de casă), slănină de casă, 50 g untură sau ulei, 3 cepe roşii, 5-6 cartofi de mărime medie, 4-5 morcovi, o jumătate de ţelină mare, o roşie mare, un ardei gras verde, frunze de ţelină, de pătrunjel, 5-6 căţei de usturoi, sare, piper, paprica, chimen, vin alb sec. Mod de preparare: Slănina se pune în ceaun, când se topeşte, se scoate, iar în untura rămasă se aruncă legumele tocate mărunt. Le lăsăm până devin sticloase, după care adăugăm carnea de vită ţinută 24 de ore în baiţ de vin cu chimen, piper, foi de dafin şi sare. Totul se face la foc de lemn mediu spre mic. Când carnea se înmoaie, adăugăm cârnaţii şi slănina scoasă la început. Lăsăm până se frăgezeşte bine carnea, apoi adăugăm cartofi. Când sunt şi ei gata, punem condimentele şi verdeţurile, turnăm un pahar de vin alb sec şi lăsăm gulaşul să se odihnească 15 minute. 

image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net