Plouă cu reclamaţii la CNA! Scaunele lui Buzdugan şi Morar se clatină rău

daniel_buzdugan_morar.jpg

Daniel Buzdugan şi Mihai Morar prezintă emisiunea ”Morning ZU” de la Radio ZU
foto: arhiva personală

Se încing spiritele între Kamara şi realizatorii Radio ZU Mihai Morar şi Daniel Buzdugan. Deşi la prima vedere conflictul părea încheiat după glumele rasiste, solistul a luat foc după ultimul gest al lui Morar. Acesta din urmă l-a şters din lista de prieteni de pe contul de socializare, iar acest lucru l-a deranjat pe artist.

Reacţia lui Kamara nu s-a lăsat aşteptată, el susţinând că scuzele au fost doar de imagine. "În urma iertării mele vizavi de rasismul lui Morar şi Buzdugan la adresa noastră, a oamenilor de culoare, în particular, şi a tuturor, în general, recompensa primită este ştergerea mea din lista lui de prieteni virtuali de pe Facebook, deşi spunea că ne ştim de 12 ani. Şi-a şters probabil singurul negru (primată) pe care îl avea în listă. Nu pot decât să îi mulţumesc pentru osteneala de a da delete şi pentru confirmarea (a «n»-a oară) a vorbei «Cine nu mă place nu mă merită».  «Dragi prieteni» Morar şi Buzdugan, părerile voastre de rău şi scuzele transmise printr-o scrisoare virtuală nesemnată sunt cât se poate de false şi făcute doar pentru a vă reabilita în ochii publicului. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere şi, mai mult, pentru gândirea clară şi sinceră cu care aţi gestionat această situaţie. Vă rog să urmăriţi mai jos alte două «scăpări» ale celor doi lideri media primite de la prietenii din lista mea. Una e din 2014, subiectul fiind cântăreaţa noastră Cream, care a fost prezentată de către Mihai Morar în direct la «Răi da' buni» «drept solista care are un copil mulatru», şi cea de-a doua e o poză dintr-o campanie de promovare, care vorbeşte de la sine despre felul lor de a fi şi de a gândi (n.r. - cei doi îl imitau pe Hitler, fiind în postura de dictatori)”, a fost mesajul artistului pe contul său de socializare.

kamara.jpg

kamara glume rasiste morar buzdugan
Kamara a fost extrem de supărat după ce Morar l-a scos din lista de prieteni
foto: arhiva personală

În urma acestor discuţii aprinse pe Facebook, s-au înregistrat reclamaţii împotriva realizatorilor radio Buzdugan şi Morar şi la CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului). Răsvan Popescu, vicepreşedinte al CNA, a mărturisit că această situaţie se va discuta în şedinţa de săptămâna viitoare, fiind deja înregistrate multe reclamaţii. "Până în prezent s-au înregistrat pe această speţă 45 de reclamaţii şi se lucrează la raportul de monitorizare. Urmează ca, săptămâna viitoare, să se dezbată această situaţie. După ce se va discuta în consiliu şi se va stabili o măsură, mă pot pronunţa”, a declarat Răsvan Popescu, citat de www.ziarulring.ro.

De unde a pornit scandalul

La 25 mai, pe stadionul Giuseppe Sinigaglia, din Como, Italia, echipa națională a României juca un meci amical cu Republica Democrată Congo. Partida s-a terminat la egalitate, 1-1, iar scorul le-a dezlegat limba celor doi realizatori de la Radio ZU, Mihai Morar (34 de ani) și Daniel Buzdugan (41 de ani). În emisiunea matinală “Morning ZU”, cei doi au avut un potop de cometarii rasiste, după care s-au trezit și ei cu o ploaie de reclamații la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). "Noi îl avem pe Father Chicken (n.r. Tata Puiu, porecla lui Anghel Iordănescu n.r), ei îl au pe Father Monkey (Tata Maimuță). Cei din Congo au fost susținuți de 8.000 de maimuțe. La intrarea în stadion era coadă de maimuțe. Au jucat cu gorilieni. Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenorul celor de la Congo crede în cimpanzeu. Să faci 1-1 cu gorilienii nu e de colo. Mâna la piept toată lumea, pentru imnul statului Congo. Hai, toate maimuțele laba la blană!”, au fost doar câteva dintre glumele oamenilor de radio.

Loading...

Citește și

  • Mihai Morar, Daniel Buzdugan, radio ZU, scandal rasim, sanctiune, Kamara, Congo

    Nu mai au liniște din 26 mai, de când remarcile rasiste pe care le-au făcut în emisiunea “Morning Zu” au aruncat Internetul în aer. Cei doi realizatori, Mihai Morar (34 de ani) și Daniel Buzdugan (41 de ani), și-au pus țara în cap, dar mai ales pe artiștii de culoare de la noi, din cauza unor comentarii cum rar s-au mai auzit în audiovizual. În direct la Radio ZU, cei doi i-au numit pe fotbaliștii și pe suporterii congolezi, „maimuțe”, “gorilieni”, “cimpanzei”. Solistul Kamara și-a exprimat primul dezgustul.

  • Puși la zidul rușinii după glumițele cu tentă rasistă legate de amicalul România–Congo, reclamați la CNA și în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Buzdugan și Morar și-au pus cenușă-n cap. ”Vom plăti”, a dat asigurări Daniel Buzdugan, contactat de reporterii Adevărul.

  • buzdugan morar congo

    Scandalul provocat de matinalii de la Radio Zu, Daniel Buzdugan și Mihai Morar, în urma amicalului România-Congo, din 25 mai, pare să se apropie de sfârșit. Spășiți, cei doi realizatori și-au cerut scuze la Ambasada R.D. Congo.

  • kamara

    Comentariile rasiste ale lui Mihai Morar și Daniel Buzdugan, la o zi după amicalul de fotbal România-R.D. Congo, când i-au numit "maimuțe" pe congolezii de pe teren și din tribune, au iritat mai multe persoane. Printre ele se numără și Kamara, jumătatea proiectului Alb Negru, unul dintre cei mai de succes oameni de culoare din România.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1