Plagiat la Eurovision: Piesa trupei Voltaj, copiată după o piesă străină? VIDEO

plagiat_la_eurovision_voltaj.jpg

plagiat la eurovision voltaj
Nici nu a apucat să se bucure bine de victorie, că trupa Voltaj a și fost acuzată de plagiat la Eurovision
foto: captură TVR

Nici nu s-a încheiat bine selecția națională de la Craiova că gurile rele au și sărit cu acuzația de plagiat la Eurovision.

Piesa "De la capăt" a trupei Voltaj, cea care va reprezenta România la faimosul concurs muzical european de la Viena, a ridicat suspiciuni de plagiat la Eurovision. Internauții acuză formația românească că a copiat melodia unei trupe din Statele Unite ale Americii, lansată în urmă cu 11 ani. De altfel, rockerii se gândesc să facă pentru competiția din Austria o variantă în engleză a piesei, care stă în spatele unei campanii sociale de amploare.

Plagiat la Eurovision: Piesa "De la capăt", inspirată de cea a trupei Delirious

Piesa cu care formația Voltaj a câștigat selecția națională a fost pusă la zid, după ce oamenii și-au dat seama de asemănările între ea și melodia "I Could Sing of Your Love Forever", ce aparține fostei trupe Delirious, compusă din Martin Smith, Stuart Garrand, Tim Jupp, Jon Thatcher, Stew Smith și Paul Evans. Proiectul muzical american a activat între 1992 și 2009 și a fost lansat cu artiști desprinși din trupa de rock creștin "The Cutting Edge Band".

Acuzația de plagiat la Eurovision, susținută de o altă înregistrare audio

Suspuciunea de plagiat la Eurovision este probată și de o înregistrare dintr-o slujbă baptistă ce a  avut loc în 2007, în București, unde un grup ad-hoc format cântă aceeași linie melodică.

Plagiat la Eurovision: Ce spune trupa Voltaj

După ce Voltaj a fost acuzată de plagiat la Eurovision, Gabi Constantin, unul din membrii formației, a respins categoric această afirmația și a susținut că melodia este cât se poate de originală. Printre specialiștii în domeniu, care au luat apărarea trupei Voltaj, se află compozitorul Mihai Alexandru, care a declarat că e insuficient să se ridice o pretenție de plagiat în ceea ce privește piesa "De la capăt". Nici Cristi Faur, cel care a compus "Let Me Try” pentru Luminița Anghel și Sistem, în 2005 nu crede în acuzația de plagiat la Eurovision, el afirmând că piesa are într-adevăr același motiv pe începutul frazei musicale, dar că linia lor melodică ia un alt drum către refren.

Trupa Voltaj a câştigat Eurovision 2015 cu piesa "De la capăt" şi va reprezenta România la Viena, la mijlocul lunii mai. Voltaj a primit cele mai multe dintre voturile publicului la Eurovision 2015. Pe locul doi în opinia publicului a fost Luminiţa Anghel.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1