Ovidiu Anton: "Melodia mea este un îndemn la luptă"

ovidiu_anton_concert.jpg

Ovidiu Anton eurovision romania 2016
Ovidiu Anton participă la Eurovision România 2016 cu piesa „Moment Of Silence”, ale cărei versuri sunt în limba engleză
foto: arhiva personală

Ovidiu Anton (33 de ani), fost concurent la cea de-a doua ediție „Școala Vedetelor”, este unul dintre cei mai insistenți soliști în cursa pentru Eurovision. Artistul a mărturisit, pentru Click!, că participă anul acesta cu o melodie cu un mesaj social puternic.

„Piesa cu care particip este o piesă din suflet pentru suflete. «Moment Of Silence» este o chemare, o chemare la unitate. Nu trebuie să uităm că suntem stăpâni pe viețile noastre și că nimeni, absolut nimeni, nu are dreptul să ne folosească pentru interese obscure. «Moment Of Silence» este un îndemn la trezite, un îndemn la luptă, dar o luptă a cuvântului, pentru demnitate și adevăr. Rolul muzicii este să unească oamenii. Dacă «Moment Of Silence» ne-a adus împreună, înseamnă că am reușit”, a spus, pentru Click!, Ovidiu Anton.

Versurile melodiei „Moment Of Silence”:

We stand on the edge, they want us to break

They want us to fall, 'cause power's at stake

They parade, laughing at us as we fade

With blood on their hands, enjoying the feast,

The cross on the wall, the eyes of the beast

They parade, laughing at us as we fade

And I just can't take anymore

This hate is burning my soul

In the darkest nights feel the power in you

Take a moment of silence and fight for the truth

Fight for the truth!

I've seen them all come and go,

They're to blame

Empty words, wicked game

Cause for all of their lies we pay with our lives

In the darkest nights feel the power in you

Take a moment of silence and fight for the truth

Watching the days go by nothing changed, nothing new

Take a moment of silence and fight for the truth

Fight, gonna win the fight

Believe, gonna win the fight

Got to win the fight,

Ooooh, oooh!

In the darkest nights feel the power in you

Take a moment of silence and fight for the truth

Watching the days go by nothing changed, nothing new

Take a moment of silence and fight for the truth

Fight for the truth!

Ordinea intrării în concurs – Ascultă toate melodiile

 1. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ: „The Voice” (Muzică: Doru Todoruţ, Irina Baianţ. Text: Doru Todoruţ, Irina Baianţ)
 2. Andra Olteanu – „Nai Nai” (Muzică: Andra Olteanu, Sever Selim. Text: Andra Olteanu, Sever Selim)
 3. Dream Walkers – „Let It Shine” (Muzică: Cristian Faur. Text: Cristian Faur)
 4. Irina Popa – „Lasă-mă, eu te las” (Muzică: Irina Popa, George Lazăr, Alexandru Tudor, Eduard Taraş. Text: Alexandru Tudor)
 5. Jukebox – „Come On Everybody” (Muzică: Jukebox. Text: Jukebox)
 6. Mihai Băjinaru – „Never Too Late” (Muzică: Andrei Tudor. Text: Cristian Faur)
 7. Vanotek feat. The Code & Georgian – „I’m Coming Home” (Muzică: Vanotek, Catană Ionuţ, Alex Cotoi, Sorin Seniuc, Adriana Rusu. Text: Anastasia Sandu)
 8. M I H A I – „Paradisio” (Muzică: Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Padure. Text: Mihai Trăistariu, Robby G., Dumi Padure)
 9. Florena – „Behind The Shadows” (Muzică: Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă. Text: Gabriel Huiban, Laurenţiu Duţă)
 10. Gaşca de acasă – „Tu eşti povestea” (Muzică: Călin Ionce, Pefi Pop. Text: Glad Berindei)
 11. Ovidiu Anton – „Moment of Silence” (Muzică: Ovidiu Anton. Text: Ovidiu Anton)
 12. Xandra – „Superhuman” (Muzică: William Taylor, Jonas Gladnikoff. Text: William Taylor, Jonas Gladnikoff)

Cum se poate vota la Semifinala Eurovision România 2016

 • În seara Semifinalei Eurovision România 2016 (4 martie), voturile specialiștilor vor fi exprimate la vedere. Fiecărui artist îi va fi comentată prestația imediat după interpretare.
 • Primii patru finalişti vor fi desemnaţi în urma votului juriului de specialitate, iar celelalte două locuri destinate finaliştilor vor fi ocupate prin votul telespectatorilor, dintre ceilalţi opt concurenţi ai semifinalei.
 • Telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie, din momentul în care se vor declara deschise liniile telefonice. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!”, în jurul orei 23.30 şi se vor închide după douăzeci de minute, la semnalul „STOP VOT!”.
 • Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la acelaşi număr de telefon  - 1200 şi tastând numărul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03... 12, cu acelaşi tarif (1 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

Leonard Miron (47 de ani), unul dintre cei mai mari fani ai Eurovisionului și omul de televiziune care a prezentat mai mulți ani la rând competiția, îl dă învingător pe Ovidiu Anton (33 de ani).

 

Loading...

Citește și

 • ovidiu anton semifinala eurovision romania 2016

  Leonard Miron (47 de ani), fost prezentator al Eurovisionului în România, a făcut o analiză la sânge a pieselor care participă anul acesta la Selecția Națională. Click! a aflat care este clasamentul propus de Leonard pentru Semifinala Eurovision România 2016, care anul acesta va avea loc vineri (4 martie), de la 20.30, la Sala Sporturilor din Baia Mare și va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, de site-ul www.tvrplus.ro.

 • Vineri (4 martie), de la 20.30, la Sala Sporturilor din Baia Mare, a avut loc Semifinala Eurovision România 2016. Evenimentul a fost transmis în direct de posturile televiziunii publice, TVR 1, TVR HD și TVR Internaţional, dar şi online, pe site-ul www.tvrplus.ro.

 • mihai traistariu eurovision romania 2016

  A început numărătoarea inversă pentru Semifinala Eurovision România 2016, care va avea loc anul acesta pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, vineri (4 martie), de la ora 20.30. Click! a aflat cum au decurs primele repetiții și ce se mai întâmplă în culisele competiției.

 • Eurovision Romania 2016 selectia nationala

  Televiziunea Română anunță că luni (18 ianuarie) încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2016. Anul acesta, competiția se va desfășura după reguli noi. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

 • florena eurovision 2016 selectia nationala

  Click! a aflat secretele celei mai tinere concurente de anul acesta de la Eurovision. Se numește Florena Ticu Sandro, are 16 ani și lucrează cu unul dintre cei mai vestiți compozitori din România, Laurențiu Duță.

 • Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României şi producător al Selecţiei Naţionale Eurovision, a fost invitată marţi seară (16 februarie) la emisiunea Focus Magazin de la Prima Tv.