Pictoriţa de la castel vrea să mai slăbească

Ultima actualizare:

    Mariana Calfa a trecut la  dietă şi s-a pus serios pe sportFoto: Dorin Constanda
Mariana Calfa a trecut la dietă şi s-a pus serios pe sportFoto: Dorin Constanda

Iarna aceasta, cu sărbătorile ei, cu vizitele prietenilor, sărmăluţele, caltaboşii, cozonacii pe care i-a mâncat şi-au pus serios amprenta asupra siluetei Marianei Calfa. Odată cu primăvara, pictoriţa de la castel s-a hotărât să revină la silueta de odinioară şi a început dieta.

S-a îngrăşat doar 5 kilograme, însă se văd. „De Crăciun, mi-am luat mătuşile la rând şi le-am mâncat toate sarmalele. Apoi m-am chinuit să termin caltaboşii şi dulciurile din casă. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Acum trebuie să remediez situaţia”, ne anunţă pictoriţa.

Zis şi făcut. De câteva săptămâni a trecut pe mâncare sănătoasă. A scos din meniu (şi din vocabular) dulciurile, pâinea, prăjelile, nu mai mănâncă nimic după ora 19.00 şi tot ce-şi pune în farfurie este gătit de ea. „Nu mă mai încurc cu menajerele. Am mai multă încredere în ce fac eu cu mânuţa mea. În plus, îmi place să gătesc. Eu am făcut şcoala de artă culinară, deci mă şi pricep. Într-o vreme voiam să-mi deschid şi restaurant, însă acum poate îmi fac direct pensiune aici, la castel”, explică ea.


    Merge la sală de  trei ori pe săptămână
Merge la sală de trei ori pe săptămână

Ingredientele de bază sunt legumele, fructele, peştele, puiul la grătar şi iaurturile. Dimineaţa mănâncă fructe şi iaurt cu cereale, la prânz o supă de legume şi un peşte cu legume la grătar, salate sau tot felul de mâncărici la cuptor, iar seara tot ceva pe bază de legume. Reţetele sunt simplu şi rapid de făcut, majoritatea inventate de ea.

„Nu mă complic eu prea mult. Mă uit ce am în frigider şi improvizez. Imaginaţie am, slavă domnului. Puteţi să gustaţi liniştiţi. Toate îmi ies din prima, sunt delicioase”, spune Calfa, punându-ne în farfurie o porţie de „pui á la Castel”. Aşa se numeşte noua invenţie de mâncare, pe bază de ciocănele de pui, boabe de porumb, mazăre, seminţe şi struguri. Aceasta se alătură altor experimente cu nume ciudate: “cioarma” (un amestec de legume cu ciuperci), “cocheta” (o altă mâncare cu legume recomandată în special femeilor care vor să scape de celulită), “veselia” (un foetaj cu fructe şi  smântână), sosuri, supe şi alte mâncăruri la cuptor, toate extrem de uşor de făcut.În paralel cu dieta, Mariana merge la sală de 3-4 ori pe săptămână şi până acum se mândreşte că a reuşit să dea jos 3 kg. Mai trebuie să slăbească doar 2 kg pentru a ajunge din nou la silueta ideală – 50 kg. După aceea, promite să se menţină.

Merge la sală de  trei ori pe săptămână
Merge la sală de trei ori pe săptămână

Ingrediente: 6 ciocănele de pui, o ceapă, un ardei gras, fasole verde, boabe de porumb din conservă, mazăre, seminţe de floarea-soarelui, struguri, rozmarin, pătrunjel, sare, piper, foi de dafin.Mod de preparare: puiul se fierbe puţin, apoi se trage la tigaie. Separat se călesc legumele (ceapa, ardeiul, porumbul, fasolea şi mazărea). Toate acestea, împreună cu verdeţurile, foile de dafin, sarea şi piperul se pun într-o tavă unsă cu unt şi se dau la cuptor pentru 20 de minute. Când sunt aproape gata, se presară seminţele de floarea-soarelui şi boabele de struguri şi se mai lasă 5 minute.

Îi place să inventeze tot felul de reţete

«Cocheta»

Ingrediente: dovlecei, roşii, ceapă, trei ardei graşi, o lămâie, două pungi de soia, ulei de măsline şi sâmburi de seminţe de floarea-soarelui.Mod de preparare: soia se pune la fiert, într-o jumătate de pahar de apă şi se lasă la foc mic aproximativ 10 minute. După aceea se adaugă cepele tăiate în felii subţiri, apoi dovlecelul (tăiat felii), roşiile curăţate de coajă, o linguriţă de ulei de măsline şi condimente. Puteţi pune şi o lingură de făină călită în puţin ulei de măsline. Ca şi garnitură, merge de minune un orez fiert cu puţină sare şi sâmburi de floarea-soarelui. Deasupra, presăraţi mărar.

«Cioarma»

Ingrediente: 500g de ciuperci, 1 kg de roşii, doi ardei graşi, două cepe şi ulei de măsline.Mod de preparare: ciupercile, ardeii şi roşiile se spală şi se toacă. Mai întâi se prăjesc ciupercile în puţin ulei de măsline şi apă, timp de cinci minute. Se adaugă ardeiul gras şi ceapa, iar după un minut, roşiile. Amestecul se mai prăjeşte timp de două minute, se adaugă foi de dafin şi condimente. Mâncarea se poate servi cu o garnitură de cartofi natur şi cu un pahar de vin roşu.

image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net