Pentru Ionela Prodan, familia era totul! Cât de greu îi era să plece în concerte, departe de casă

ionela_prodan_familie.jpg

ionela prodan,
Pentru Ionela Prodan, familia era totul

Cântăreața de muzică populară Ionela Prodan era extrem de atașata de familia ei și acest lucru o făcea să îi fie greu să mai plece în turneele care se prelungeau adesea luni întregi, spre nemulțumirea artistei. A fost nevoită să aleagă între familie și pasiune, și a ales familia.

În cadrul unui interviu mai vechi, pentru GDS, Ionela Prodan a declarat că pentru ea familia reprezintă cel mai important lucru în viață și este vizibil faptul că i-a insuflat și fiicei ei aceste valori după care artista se ghida. Cântăreața a mărturisit că îi era greu să stea departe de familie atunci când pleca în turnee, însă și-i imagina mereu pe membri familiei ei ca fiind lângă ea, și doar așa putea trece peste momentele de dor și îngrijorare. „Pentru mine, familia este pe primul loc. Chiar şi atunci când eram tânără şi mă luptam să ajung în fruntea ierarhiei profesiei mele, când făceam turnee şi eram silită să lipsesc luni în şir de lângă casă, gândul meu era, în primul rând, la familie. Îmi aduc aminte şi acum, cu inima strânsă, cum, de Crăciun, eram la mii de kilometri distanţă de fetiţele şi soţul meu, şi, în timp ce cântam, îmi imaginam cum stau ei toţi trei în jurul bradului şi cântă colinde… Încercam să mă revanşez şi când ajungeam acasă eram, la rândul meu, un fel de Moş Crăciun care îi umplea de daruri pe toţi cei dragi, indiferent dacă era iarnă sau vară. Ulterior, după decesul fulgerător al primului meu soţ, din „vedeta familiei“ m-am transformat în „şeful ei“… Mărturisesc însă că nu mi-a fost deloc uşor să mă impun. Anii au trecut, mi-am regăsit liniştea sufletească lângă cel de-al doilea soţ, inginerul Toni Antohi, un moldovean molcom, care s-a încumetat să clădească alături de mine un nou cămin.”

Cântăreața a declarat că motivul primordial pentru care a și renunțat la a mai pleca în turnee, departe de casă, a fost pierderea soțului său, care reprezenta un sprijin enorm pentru ea, dar și gândul ce îi zbura adesea la cele două fiice, adolescente în acel moment: Anamaria și Anca. „Motivul major care m-a făcut să renunţ la turnee a fost pierderea soţului meu, Traian Tănase, în 1992. El era cel mai mare sprijin al vieţii mele, un soţ şi un tată excepţional. Fără el, n-aş fi putut avea cariera pe care am avut-o. Traian a avut grijă de căminul şi de fetiţele noastre, Anamaria şi Anca, în timp ce eu eram plecată, cu lunile, în turnee în ţară sau peste hotare, preluându-mi astfel toate responsabilităţile. A trebuit să fac această alegere grea, renunţând la turnee, de dragul fetelor mele, care erau la vârsta adolescenţei şi, deci, trebuia atent îndrumate. Acum Anamaria şi Anca sunt amândouă la casele lor, cu propriile lor familii, au făcut din mine o bunică fericită, dăruindu-mi patru nepoţi – trei fetiţe şi un băieţel. Cântecul popular românesc însă nu putea să iasă complet din viaţa mea: chiar dacă nu mai aveam o activitate solistică intensă, serveam cu alte arme acelaşi crez muzical. Aşa am devenit realizator la Radiodifuziunea Română, pentru emisiunea de folclor românesc „Din bucata mea de pâine“. Ulterior, la Televiziunea Tele 7 abc, prima televiziune privată din România, am fost realizatorul emisiunii de romanţe şi cântece de petrecere „Îţi mai aduci aminte, doamnă“ şi al emisiunii de folclor românesc „Cântecul şi casa lui“, a declarat Ionela. 

Cum e mama, așa și fiica. Anamaria Prodan a fost mereu prezentă la spitalul Elias, unde cântăreața de muzică folclorică a fost internată și unde a și decedat luni, în jurul orei 21:00.

 “De o lună, Ana nu s-a mișcat de la spital! Zi și noapte stă lângă mama sa. Impresara a renunțat la tot, a amânat filmările de la emisiunea pe care o prezintă și nici transferuri nu mai face! Doarme pe un scaun din salon, tocmai pentru a putea să o ajute pe cântareață, dacă este necesar în timpul serii, și se ocupă de tot în rezervă! Vă vine să credeți, îi schimbă și patul, o spală, îi dă să mănânce, încet, cu lingurița, și este foarte atentă la perfuzii”, au susținut medicii spitalului Elias.

anamaria_prodan_si_ionela.jpg

ionela prodan, anamaria prodan,
Anamaria Prodan, mereu alături de mama sa

 

loading...
Loading...

Citește și