Părinții Mădălinei Manole trăiesc în sărăcie. Au doar 7 lei pe zi

manole_ion.jpg

madalina manole
Pensia familiei Manole se duce pe medicamente și pe întreținere
Foto: Arhiva Click!

Eugenia și Ion Manole se zbat să supraviețuiască din banii de pensie, împărțind veniturile între facturi, medicamente și întreținere. Le rămân doar 400 de lei pentru mâncare. Mama și tatăl Mădălinei Manole au la dispoziție șapte lei pe zi fiecare. Unicul lor fiu îi mai ajută cu bani, însă împrumutul este restituit integral.

Familia Manole trăiește în sărăcie. Pensia Eugeniei se duce integral pe medicamente, care costă în jur de 620 de lei, iar pensia lui Ion acoperă restul cheltuielilor, potrivit ziarului Ring. De foarte multe ori, la doar câteva zile după ce au primit pensia, părinții Mădălinei Manole rămân fără niciun ban în buzunar. Se împrumută la unicul lor fiu, apoi îi returnează integral ajutorul. Cu toate acestea, Ion și Eugenia Manole nu se plâng și nu cer nimănui nimic. Tot ce își doresc este să fie sănătoși și să înțeleagă moartea Mădălinei.

„Mă simt mult mai bine, îi mulţumesc lui Dumnezeu că are grijă de mine. Diabetul de care sufăr îl ţin sub control. Şi soţia mea e ceva mai bine. Cheltuim banii foarte atent. Pensiile nu ne ajung pentru un trai decent şi ne descurcăm foarte greu. Ne mai ajută băiatul când rămânem în pană de bani. Tratamentele noastre sunt foarte scumpe şi amândoi avem multe medicamente, în special pentru boala mea, după accidentul vascular. Reţeta mea costă 380 de lei, iar cea a soţiei - 240 de lei, în total 620 de lei, adică toată pensia soţiei. Din pensia mea trebuie să trăim. Noroc cu soţia, care găteşte foarte bine din te miri ce, dar mâncarea de regim e mai scumpă. N-am voie sărat, grăsimi, paste, pâine, produse de panificaţie şi carne de porc. Ne mai descurcăm datorită legumelor puse la congelator”, a spus Ion Manole pentru Ring.

„Am așteptat-o să vină din ceruri și să ia loc pe scaun”

madalina_manole.jpg

madalina manole
Mădălina Manole a decedat în 14 iulie 2010, chiar în ziua în care a împlinit 43 de ani
Foto: Arhiva personală

 

De Crăciun, părinții Mădălinei Manole au pregătit masa și pentru ea. Tatăl Mădălinei a spus că: „Masa de Crăciun şi de revelion a fost pusă ca pe timpuri, cu un tacâm în plus pentru ea. Am aşteptat-o să vină din ceruri, să râdem şi să ia loc pe scaun. Îi simţim mereu prezenţa prin casă. Îmi doresc să fim sănătoşi cu toţii, eu şi toată familia, inclusiv cel mic de la Otopeni. Şi poate ne ajută Dumnezeu să se limpezească enigma care ne tot frământă. Am evitat noi conflicte şi ne-a şi ajutat Dumnezeu... În Ajunul Crăciunului, când am fost cu soţia la mormânt, cu 10 minute înainte plecase el (Petru Mircea – n.r.). Ce am găsit ne-a lăsat un gust amar. A adus un brad frumos şi solid, dar l-a pus înclinat”.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1