Öykü Gürman din «Lacrimi la Marea Neagră»: «Şi Turcia a fost cutremurată de o dramă în care soţul şi-a ucis soţia»

oyku-gurman-lacrimi-la-marea-neagra.jpg

Öykü Gürman, portret cu actrița din serialul „Lacrimi la Marea Neagră”
Öykü Gürman o interpretează în serialul „Lacrimi la Marea Neagră” pe soţia lui Mustafa, Asiye Kaleli

Din 2 septembrie 2019, serialul „Lacrimi la Marea Neagră” („Sen Anlat Karadeniz”) este difuzat la Kanal D şi i-a prins imediat pe telespectatorii pasionaţi de poveşti lacrimogene. Reporterul Click! a fost pe platourile de filmare ale serialului şi a stat de vorbă cu actriţa Öykü Gürman.

Öykü Gürman (37 de ani) o interpretează pe Asiye Kaleli, soţia lui Mustafa, o femeie puternică ce ţine în mâini frâiele unei familii mari. Am povestit cu Öykü Gürman despre rol, despre personaj şi despre carieră, dar şi despre viaţa din localitatea Trabzon, unde se filmează serialul turcesc.

Öykü Gürman: «Am crescut lângă Marea Neagră, chiar în Trabzon»

Click!: O intepretezi pe soţia lui Mustafa din „Lacrimi la Marea Neagră” („Sen Anlat Karadeniz”), Asiye Kaleli, unde ai un rol foarte interesant. Cum ai descrie personajul pe care îl joci?

Öykü Gürman: Plăcut, intensiv, bun, pasionat. Asiye este îndrăgostită de Mustafa şi de familia lui. Întreaga ei lume este reprezentată de familia lui, de soţul ei.

Personajul tău este foarte impulsiv şi imprevizibil. Aşa eşti şi în realitate?

Personajul este exact cum l-ai descris. Da, şi eu sunt aşa, provin de la Marea Neagră, chiar din Trabzon (locul unde se filmează serialul - n.r) şi sunt precum marea lângă care am crescut.

oyku-gurman-gheorghe-chelu-click-trabzon.jpg

Öykü Gürman și Gheorghe Chelu în Trabzon, la filmările serialului „Lacrimi la Marea Neagră”
Öykü Gürman și reporterul Click! Gheorghe Chelu în Trabzon, la filmările serialului „Lacrimi la Marea Neagră”

Eşti şi cântăreaţă. Cum ai ajuns să faci şi acest lucru?

Cânt din copilărie, a fost prima mea pasiune. Oamenii din Turcia m-au cunoscut, în primul rând, ca interpretă de muzică tradiţională turcească. Am cântat împreună cu fratele meu geamăn timp de 11 ani, el mă acompania la chitară. Am mai avut apariţii în diferite seriale inainte de „Lacrimi la Marea Neagră”. Sunt foarte norocoasă că pot să-mi urmez cele două mari pasiuni: actoria şi muzica. Eu cânt în orice moment al vieţii mele, la repetiţii, pe scenă sau în intimitatea mea. De altfel, eu interpretez şi coloana sonoră a acestui serial.

Click!: Ce părere ai despre subiectul atât de puternic al producţiei: violenţa în familie?

Sunt împotriva violenţei, fie că aceasta e manifestată asupra femeilor, copiilor sau animalelor. Cred că subiectul abordat în acest serial deschide în spaţiul public o discuţie necesară, iar acest fenomen poate fi stopat dacă începem să fim conştienţi de amploarea lui. Serialul reprezintă şi un semnal de alarmă, oamenii trebuie să ştie că violenţa domestică există și că este un fenomen răspândit în întreaga lume. Oamenii preferă să nu vorbească despre asta, dar este o problemă pe care trebuia să o rezolvăm cu mult timp înainte.

Öykü Gürman: «Fiecare dintre noi poate avea o șansă la o viață normală»

Există multe cazuri de femei maltratate şi cred că şi în Turcia sunt...

Sunt femei în continuare maltratate, am avut şi în Turcia un caz recent în care femeia a fost bătută de soţ, a divorţat şi apoi el a ucis-o, fiica lor fiind martoră la aceasă atrocitate. A devenit un caz cunoscut, în prezent trecem printr-o traumă colectivă legată de această dramă. Serialul aduce această problemă universală în faţa telespectatorilor, subliniind nevoia de a interveni, de a salva copiii şi femeia dintr-un mediu abuziv. Şi foarte important este că fiecare dintre noi poate avea o altă şansă la o viaţă normală.

Click!: Ai sta cu un bărbat care te-ar abuza?

 Sunt o femeie puternică, nu am trăit o astfel de relaţie până acum şi cu siguranţă nu aş permite aşa ceva. Nu aş accepta să fiu agresată nici accidental, indiferent cine ar fi partenerul meu de viaţă.

Citește și:

Am fost pe platourile de filmare ale serialului «Lacrimi la Marea Neagră»

Câți români s-au uitat la primul episod al serialului «Lacrimi la Marea Neagră», de la Kanal D

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1