Ovidiu Anton a cântat ca la Eurovision în Centrul Vechi

ovidiu_anton.jpg

ovidiu anton
Ovidiu Anton ar fi trebuit să reprezinte România în finala EUrovision 2016
foto: arhivă personală

Ovidiu Anton a vrut să le arate reprezentanților European Broadcasting Union (EBU) că merita să urce pe scena de la Stockholm, în finala Eurovision 2016. Vineri, 6 mai, artistul a interpretat pe o scenă ridicată în Centrul Vechi al Capitalei piesa ”Moment of Silence”. Zeci de bucureșteni l-au aplaudat, iar câțiva din foștii reprezentanți ai României la Eurovision au venit să-l susțină.

Ovidiu Anton și PRO Tv au profitat de vizita în România a reprezentantei EBU Ingrid Deltenre, pentru  a arăta că oficialii companiei producătore a Eurovision au comis o nedreptate excluzând țara noastră din finala de la Stockholm cu numai trei săptămâni înainte de debutul competiției.

"Ovidiu Anton este gata să demonstreze că este mai mult decât pregătit să urce pe scena de la Stockholm! De aceea, PRO TV a pregătit o scenă pentru el, în centrul Bucureştiului. Moment of Silence, piesa cu un mesaj puternic, aleasă de români pentru a-i reprezenta la Eurovision 2016, va răsuna în Centrul Istoric din Bucureşti", au anunțat joi organizatorii.

La ora stabilită, Ovidiu Anton a urcat pe scena din Piața Sfântul Anton, din spatele Hanului lui Manuc, în aplauzele a zeci de bucureșteni. Călin Goia, solistul trupei Voltaj, care a reprezentat România în finala Eurovision 2015, Zoli de la Sistem, care a participat la Eurovision din partea României, în 2005, alături de Luminița Anghel, au venit în Centrul Vechi din București pentru a-l susține pe Ovidiu Anton, victima situației financiare dezastruoase în care se află Televiziunea Română.

Televiziunea Română a fost retrasă de la serviciile de membru EBU din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat EBU pe 22 aprilie, pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din competiţia muzicală Eurovision. Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concurs.

zoli.jpg

zoli ovidiu anton
Zoli de la Sistem, alături de echipa lui Ovidiu Anton
foto: Gheorghe Chelu

 

calin goia.jpg

calin goia
Călin Goia a venit să-l susțină pe Ovidiu Anton
foto: Sever Gheorghe
Loading...

Citește și

  • Cei patru solişti şi dansatorul lui Ovidiu Anton au fost în al nouălea cer pe 6 martie, la Baia Mare, când au fost aleşi câştigători cu piesa ”Moment of silence”. Însă, la doar câteva zile, colegii de scenă ai premiantului au trecut de la extaz la agonie.

  • ovidiu anton

    A muncit și a sperat degeaba. Ovidiu Anton își câștigase dreptul de a reprezenta România la finala Eurovision 2016 de la Stockholm, dar a fost eliminat dintr-o vină care nu-i aparține. Aristul și-a exprimat dezamăgirea pe contul personal de Facebook.

  • Delegaţia României la Eurovisionul din Suedia trece prin mari emoţii. Nu de alta, dar datoriile de 10 milioane de euro a TVR către EBU pot fi o piedică pentru Ovidiu Anton ca să urce pe scena de la Stockholm, în perioada 10-14 mai.

  • Încercările postului de televiziune PRO Tv de a aduce totuși Eurovision 2016 în casele românilor s-au lovit de refuzul reprezentanților European Broadcasting Union (EBU). Oficialii organizației au trimis un răspuns la solicitarea PRO Tv, în care arată că le pare rău pentru reprezentantul României, Ovidiu Anton.