Olguţa Vasilescu și-a retras candidatura pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării

olguta-vasilescu_1.jpg

Lia Olguța Vasilescu a anunțat că și-a retras candidatura pentru funcțiile de de vicepremier și ministru al Dezvoltării
Foto: Arhivă personală

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat marți, 12 februarie, că îşi retrage candidatura pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării, explicând că a luat această decizie în urma purtării unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că îşi retrage candidatura pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării, după ce a purtat o discuție în acest sens cu Liviu Dragnea. Vasilescu a explicat, într-un mesaj publicat în mediul online, că nu a făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, însă susține că este convinsă că ar fi deblocat proiecte mari de infrastructură. 

Lia Olguţa Vasilescu și-a restras candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării

„Astăzi, in urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea in continuare de suferit prin absenta din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact in perioada in care România deține președinția UE.

Nu am făcut o miză personală din accederea intr-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală in mandatul de primar sau să pun in aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională in cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat. Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la suta din voturi și imi voi respecta promisiunile făcute in campania electorală alegătorilor mei. (..)

Sper că președintele Klaus Johannis va numi URGENT viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, în condițiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație”, a scris Olguţa Vasilescu pe pagina personală de Facebook.

Președintele Iohannis a respins de 4 ori numirea în funcție a Olguței Vasilescu

Preşedintele Klaus Iohannis a respins de patru ori propunerea de numire a Olguţei Vasilescu la funcţia de ministru al Dezvoltării, motivând că aceasta nu are experiența necesară, că a făcut declarații controversate de-a lungul timpului și a făcut presiuni asupra justiției.

„În calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”, și-a motivat șeful statului decizia.

De asemenea, Iohannis susține că Olguța Vasilescu nu a promovat transparența ca ministru al muncii și că a făcut „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente” și „presiuni asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii, conform Digi 24. 

Loading...

Citește și

  • viorica dancila portret

    Război deschis între președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă. Miza o reprezintă ministerele Transporturilor și Dezvoltării, rămase fără șefi după demisiile lui Lucian Șova și Paul Stănescu. Dăncilă i-a retrimis lui Iohannis propunerile pe care președintele le-a respins la începutul acestui an, Olguța Vasilescu la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi.

  • olguta vasilescu si klaus iohannis

    Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Sibiu, unde participă la o şedinţă a PNL, că este "inadmisibil şi incalificabil" că "Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii" în Piaţa Victoriei, dar că nu vrea să se pronunţe până când nu vor exista "concluzii mai amănunţite" din partea anchetatorilor. În replică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a criticat, vineri seară, declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis care a acuzat Guvernul că i-a gazat pe protestatarii din Piaţa Victoriei, aceasta afirmând: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Vasilescu a ţinut să-l felicite pe fostul şef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, pe care a spus că nu îl cunoaşte.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1