Oana Tache, primul jurnalist român invitat să modereze dezbaterea NEXT GENERATION EU la Parlamentul European

oana-tache.jpeg

oana tache portret
Oana Tache va modera dezbaterea „NEXT GENERATION EU: Revenirea Economică post COVID 19"
foto: arhiva personală

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

În perioada 8-9 octombrie, Oana Tache va modera dezbaterea „NEXT GENERATION EU: Revenirea Economică post COVID 19", din cadrul evenimentului (EYE) desfășurat în 2021 sub umbrela Conferinței privind Viitorul Europei.

Oana Tache s-a alăturat ca voluntar campaniilor desfășurate de Parlamentul European în România încă din 2019 și a devenit singurul influencer român invitat în 2021 la dezbaterea State of The European Union, eveniment desfășurat pe 15 septembrie 2021 în Parlamentul European.

Oana a fost prezentă la Strasbourg și a avut ocazia de a o întâlni pe Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. „Pentru mine este o adevărată onoare să reprezint România la Strasbourg și a fost o reală plăcere să o cunosc personal pe Președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Este de departe, cea mai importantă întâlnire de până acum din cariera mea de jurnalist”, declară Oana care a avut ocazia ca unic reprezentant al României în această delegație dedicată tinerilor la Strasbourg să stea de vorbă și cu vicepreședinta Parlamentului European, Katarina Barley, și cu Guy Verhofstadt, copreședinte al comitetului executiv al Conferinței privind Viitorul Europei.

După această întâlnire, Oana Tache se pregătește pentru o altă premieră, în perioada 8-9 octombrie 2021: ea va fi primul influencer român invitat să modereze, în cadrul evenimentului European Youth Event (EYE), panelul „NEXT GENERATION EU: Revenirea Economică post COVID 19".

„Sunt extrem de fericită că anul acesta am ocazia să moderez un panel în cadrul acestui summit, o experiență fără precedent pentru mine și pe care o aștept cu multe emoții! EYE2021 face parte din Conferința privind Viitorul Europei – proces consultativ cu cetățenii de toate vârstele din Uniunea Europeană. Sub tagline-ul “The future is ours”, #EYE2021 va desfășura activități online începând cu 4 octombrie care vor culmina cu cele 2 zile de evenimente în regim hibrid la sediul Parlamentului European din Strasbourg și Franța. Misiunea finală a evenimentului este aceea de a implementa acțiuni concrete în ceea ce privește sustenabilitatea, digitalizarea, sănătatea și un viitor verde pentru generațiile următoare”, adaugă Oana care consideră că, mai ales pentru tinerii cu vârste între 16 și 30 de ani, participarea la astfel de evenimente este o oportunitate unică de a interacționa direct și online, de a cunoaște și lucra cot la cot cu experții europeni, cu activiști, influenceri și factori decizionali europeni, de a se inspira și construi împreună viitorul Europei.

Citește și:

Oana Tache a născut un băiețel. Micuțul a venit pe lume mai devreme decât era programat

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5